Sidenvägen

Länder som besöks

Flygresan är klimatkompenserad

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Tasjkent, Uzbekistan
 2. Dag 2 Tasjkent
 3. Dag 3 Tasjkent - Samarkand
 4. Dag 4 Samarkand
 5. Dag 5 Samarkand - Nurata, Aidarkulsjön
 6. Dag 6 Aidarkulsjön
 7. Dag 7 Aidarkulsjön - Bukhara
 8. Dag 8 Bukhara
 9. Dag 9 Bukhara
 10. Dag 10 Tasjkent - Fergana
 11. Dag 11 Fergana - Osj, Kirgizistan
 12. Dag 12 Osj - Sary Tash
 13. Dag 13 Sary Tash - Irkeshtampasset - Kashgar, Kina
 14. Dag 14 Kashgar
 15. Dag 15 Kashgar - Turfan
 16. Dag 16 Turfan
 17. Dag 17 Turfan
 18. Dag 18 Turfan – Dunhuang
 19. Dag 19 Dunhuang
 20. Dag 20 Dunhuang – Golmud
 21. Dag 21 Golmud - Lhasa
 22. Dag 22 Lhasa
 23. Dag 23 Lhasa
 24. Dag 24 Lhasa - Beijing
 25. Dag 25 Hemresa
Resans pris: 56 700 kr
Enkelrumstillägg: 4 500 kr
Antal deltagare: 10-18

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Deltagare berättar

 • Resan var utmärkt. En resa i tid och rum. Du måste våga öppna upp och ta emot det som erbjuds dig. Ditt tålamod prövas många gånger om. Du lär dig ifrågasätta din vardagliga bekvämlighet hemma. Du står inför en resa som ger så mycket mer än bara yttre upplevelser om du bara öppnar ögon och sinne.
  Elsebeth Lagerstedt
 • Det var en svindlande känsla att resa så långt, över land i dessa mäktiga halvöken och bergstrakter. Jag tror inte jag var ensam om att känna mig stolt över att ha varit med om denna spännande och även i viss mån påfrestande resa. Resan i sin helhet var utmärkt.
  Susan Vinnerljung

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Marcus Haraldsson

  Marcus är journalist, fotograf och projektledare med inriktning på internationell politik. Han har bott och arbetat på fem kontinenter och pratar kinesiska. I bokform har han berättat om Kinas utveckling mellan sina två cykelturer tvärs över landet med sju års mellanrum. Han leder nu ett internationellt projekt om gränser i rum, tid och tankar. 

 • Paul M Grahn

  Paul studerade vid Konstfackskolan i Stockholm 1972-76. Har parallellt med arbetet som lärare, i kulturhistoria, medie- och grafisk kommunikation, varit färdledare, sedan 1986. Han har lett mer än hundratalet rundresor i Kina, Tibet, Nepal, Bhutan och Indien. Paul har studerat Tibets historia, kultur och utveckling och byggt upp en omfattande samling litteratur om Tibet. 

 • Roger Eriksson

  Roger talar kinesiska och har bott i Kina i flera år. Han har en utbildning från Öst- och Sydöstasienlinjen i bagaget och omfattande kunskaper om språk, kultur och natur i Asien. När han inte leder resor bland bergstoppar och pagoder njuter han av livet bland ejdrar och sälar hemma på Bohus-björkö. Då arbetas det med översättning av bl a kinesiska filmer.

Kontaktperson

 • Anna Mnatsakanova Reseproducent

  Anna är armeniska, född i Georgien, bosatt i Sverige och har världen som arbetsplats. Anna är mycket välberest i framförallt den forna sovjetiska unionen och Sydoastasien. Hon är ursprungligen lärare men har jobbat som reseproducent och färdledare de senaste femton åren. Anna fördelar arbetat mellan kontoret och att leda resor. Anna har en bred portfölj av resor med ansvarar för Sydostasien, Centralasien, Balkan, Kaukasus, Iran mm.

  anna@varldensresor.se
 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se