Sidenvägen

Avgång 2018-09-30
Hemkomst 2018-10-24

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                               Publicerat 2018-09-20


Hej,

Avresedagen för resan Sidenvägen närmar sig.  Ni är 12 deltagare. Under de närmaste dagarna kommer vi sända ut: internationella flygbiljett (e-ticket), ditt pass med visum till Kina, en kopia på gruppvisum till Uzbekistan, resplan, kartor samt bagagetaggar.  Övriga flyg- och tågbiljetter under resan får ni av färdledaren på plats. Kontrollera din biljett och ditt pass så att namn och övriga uppgifter stämmer. Packa dina viktigaste tillhörigheter så som mediciner etc. i handbagaget. Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening.

Färdledare
Resan leds av Marcus Haraldsson och ni träffar Marcus vid ankomst till Tasjkent, efter gräns- och tullkontroll. Marcus har en Världens Resor skylt med sig.

Incheckning och ankomst till Tasjkent, Uzbekistan
Ni checkar in individuellt på respektive flygplats senast två timmar före avgång. Världens Resor bagagebrickor som ni fäster vid handbagaget är en bra markör och gör det lätt att identifiera medresenärerna.

Vid ankomst till Tasjkent går ni genom passkontrollen. Originalvisum skickas till en av deltagarna, Bernt Gustavsson. Han har en Världens Resor skylt som han håller upp tio minuter innan boarding vid gaten i Stockholm (terminal 5).

För er som inte flyger från Stockholm kommer Bernt göra likadant vid gaten i Istanbul där ni mellanlandar, utifall ni inte redan hittat varandra.

Ni behöver vara samlade och närma er passkontrollen i trupp vid ankomst till Tasjkent. Ni i er tur får en kopia av gruppvisum för att vid behov visa upp det för flygplatspersonal både på Arlanda och i Moskva.

Tulldeklaration i Tasjkent, Uzbekistan
Det är viktigt att ni fyller i två ex av tulldeklarationen vid ankomst till Tasjkent. Ni ska ange alla värdesaker och pengar ni för in i landet. Det ena exet lämnas efter tullkontroll medan den andra ska ni ha mer er vid utresa, där ytterligare en deklaration ska fyllas i. Det är bra att ha med en bläckpenna i handbagaget samt att ni i förväg vet hur mycket pengar ni har med er och i vilka valutor, då detta skall anges på blanketten, och det kan vara skönt att slippa stå på flygplatsen och räkna pengar.

Gränspassage och tullkontroll på Tasjkents flygplats är notoriskt lång. Bra att vara förberedd på att det kan bli en del väntan på flygplatsen, så det kan vara bra att ta med sig något att dricka om möjligt.


Kvarstår att önska en trevlig resa!

Med vänliga hälsningar

Matilda Lenell

Anna Mnatsakanova


Deltagarinformation                              Publicerat 2018-07-20


Hej,

Resan Sidenvägen börjar närma sig. Vi publicerar här deltagarinformationen inför resan, praktiska tips, flygtider, deltagarlista, visuminformation och kontaktlista. Ni är idag 12 deltagare. 

Cirka 10-15 före avresa skickar vi ett avresebrev med alla instruktioner kring visum, flygbiljetter, bagagetaggar samt kartor över Kina och Centralasien. 

Slutbetalning och personuppgifter inför resan

Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter mm omgående. Detta för att vi skall kunna göra flygbokningar mm. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt lösenordet ni skapat tidigare*.

2.Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar(obs: alla förnamn enl passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna meddela oss så hjälper vi till.

Pass och visum
För denna resa kommer vi inte behöva era pass överhuvudtaget, men däremot behöver vi en bra skannad kopia av ert pass snarast möjligt. Vi behöver dessa för att ordna inbjudan till Kina, söka elektroniskt visum till Uzbekistan, tillstånd till området kring Lenin Peak i Kirgizistan, tillstånd till Tibet samt för inköp av flyg- och tågbiljetter.

Absolut senast den 6 aug (men gärna tidigare) behöver vi följande:

  • Skannad passkopia, helst i JPEG format
  • Skannat foto, passfoto-format. Ljus bakgrund, färg, inget hår som är i ansiktet och storlek 35x40 mm.


Visum till Kina
Varje resenär ansöker själv om kinesiskt visum på Kinas visumcenter i Stockholm eller i Göteborg. Fyll i ansökan för det kinesiska visumet online (se länk), printa ut och skriv under. Vi skickar ut ett ”Invitation letter”, alltså en inbjudan från vår samarbetspartner i Kina, den kan vi skicka till er först efter att vi fått alla resenärers passkopior.
Se länken till instruktioner och fotokrav i PDF format. Hämta det färdigviserade passet på Kinas visumcenter, när ni lämnar in ansökan kommer ni bli meddelade när passet är klart för upphämtning.

Färdledare Marcus Sträng Haraldsson.


Marcus är frilansjournalist och fotograf med magisterexamen i freds och konfliktkunskap. Han har bott, studerat och arbetat i Centralamerika och Kina och pratar kinesiska. Främsta reseminnet är cykelturen tvärs över Kina 1999 och igen 2006 som han gav ut i bokform (En Linje Över Kina). Han leder kontinuerligt resor för Världens Resor till Himalaya, Kina och Centralasien.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Resplan

Praktiska tips

Flygtider och deltagarlista

Kontaktlista

Instruktion för ansökan visum till Kina

Fotokrav för ansökan visum till Kina

Information som gick ut 15 juni per mail gällande visum Kina


Behöver du komplettera din hemförsäkring inför resan kan du läsa informationen från Gouda nedan. Har ni frågor är ni välkomna att höra av er.

Reseförsäkring för dig under 70 år

Reseförsäkring för dig över 70 år


Om det är något dokument ovan som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er.


Undrar ni över något får ni gärna höra gärna av er till mig på telefon 08-669 55 25 eller e-post: jorgen@varldensresor.se

Med vänlig hälsning

Jörgen Fredriksson