Stora tågresan till Japan

Länder som besöks

Typ av resa

Flygresan är klimatkompenserad

PÅ GRUND UTAV RYSSLANDS INVASION AV UKRAINA ÄR DENNA RESA INSTÄLLD TILLSVIDARE

Vart är vi på väg?  Resan startar med båt till Riga, där vi kliver på det första tåget, bäddar i kupéerna och vaknar upp nästa morgon i kulturstaden Sankt Petersburg. Härifrån fortsätter vi långt österut längs den ikoniska Transsibiriska järnvägen över Uralbergen och bortom Europa. Varför lockas så många av denna väldiga järnväg över den ryska landmassan? För att transsibiriska är Ryssland! En halvmiljard rubel av tsariskt guld, 34 års kamp med permafrost, oändliga vägar genom tajga och 900 mil till Stilla havet, det var priset för århundradens järnväg när den stod färdig.

På vår resa gör vi flera stopp i Sibiriens städer, behövliga avbrott från folktomma perronger och tysta skogar. Vi gör ett nedslag vid Bajkalsjön, stor som ett hav och med egen horisont. I Vladivostok, Rysslands strategiska utpost vid Stilla havet byter vi tåg mot båt och går i land i Donghae, Sydkorea. Vidare till vackra Busan byggd på flera kullar med högrest arkitektur och långa fina stränder däremellan. Ännu en båtresa tar oss till Fukuoka i Japan och med superexpresståget Shinkansen med stopp i Kyoto och Izu-Kogen avrundar vi resan i världens största stad, Tokyo.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Stockholm - Riga
 2. Dag 2 Riga
 3. Dag 3 Sankt Petersburg
 4. Dag 4 Sankt Petersburg - Ekaterinburg
 5. Dag 5 Tåg
 6. Dag 6 Ekaterinburg
 7. Dag 7 Ekaterinburg - Novosibirsk tågresa
 8. Dag 8 Novosibirsk - Irkutsk
 9. Dag 9 Tåg
 10. Dag 10 Irkutsk
 11. Dag 11 Bajkalsjön
 12. Dag 12 Bajkalsjön-Irkutsk
 13. Dag 13 Irkutsk - Ulan Ude
 14. Dag 14 Ulan Ude-Vladivostok
 15. Dag 15-16 Tåg till Vladivostok
 16. Dag 17 Vladivostok
 17. Dag 18 Vladivostok - Donghae (Sydkorea)
 18. Dag 19 Donghae - Busan
 19. Dag 20 Busan
 20. Dag 21 Busan med fri dag eller utflykt till Gyeongju
 21. Dag 22 Busan - Fukuoka - Kyoto
 22. Dag 23 Kyoto
 23. Dag 24 Kyoto - Tokyo
 24. Dag 25 Tokyo
 25. Dag 26 Tokyo
 26. Dag 27 Hemresa
Datum:
Resans pris: 61 500 kr
Enkelrumstillägg (endast hotellnätter): 6 500 kr
Tillägg egen kupe för 2 pers, 10 nätter Ryssland (pris pp): 8 500 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Båtresa med hyttplats från Stockholm till Riga (dubbelhytt)
 • Båtresa från Busan till Fukuoka
 • Klimatkompenserat flyg och flygskatt från Tokyo till Stockholm (Köpenhamn eller Göteborg mot publicerat tillägg) 
 • Inbjudan och visumavgift till Ryssland, 750 kr. 
 • Svensk färdledning samt inhemska engelsktalande guider
 • Alla transporter enligt resplanen, åtta olika tågresor mellan Riga och Tokyo (åtta nätter bor vi på tåg i tågkupé med fyra bäddar) samt enstaka bussresor
 • Del i dubbelrum på hotell av mellanklass. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan)  
 • Frukost alla dagar, samt välkomstmiddag, avskedsmiddag och ytterligare tre måltider.
 • Alla utflykter samt inträden till sevärdheter och museum enligt resplanen, som Eremitaget i Sankt Petersburg, båtresa på Bajkalsjön, limnologiska museet vid Bajkalsjön, det lamaistiska klostret utanför Ulan-Ude. Gyllene paviljongen och Nijopalatset i Kyoto.
 • Skriftlig deltagarinformation och kartor.
 • Dricks till lokala guider, väskbärare och chaufförer 

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som inte omnämns ovan
 • Kostnader i anslutning till valfria dagsutflykter

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Johnny Normark Friskilä

  Till vardags är Johnny frilansskribent och översättare. Johnny är norrman men bosatt i Stockholm sedan 2002. Han talar ryska, har en magisteruppsats i rysk kulturhistoria och har läst centralasienkunskap. Några av favoritresorna har gått till Iran och Afghanistan, Kaukasus, Centralasien och de båda Koreorna. Kameran följer alltid med på resan!

 • Patrik Ländin

  Utbildad översättare som under många år har studerat japanska och koreanska. Efter avslutade studier flyttade han till Japan där han bland annat bott i de japanska alperna. Numera bosatt i Sydkorea och jobbar som lärare. Utöver ett stort språkintresse tycker han om att vandra i de vackra berg som täcker större delarna av både Sydkorea och Japan. 

   

Kontaktperson

 • Anna Mnatsakanova

  Anna är född i Georgien men har bott i Sverige i många år. Att möta olika kulturer, bryta språkbarriärer och även prova nya kök har blivit hennes sätt att leva. Anna fördelar arbetet mellan kontoret och att leda resor till bl a Sydostasien, Centralasien, Kaukasus, Ryssland mm. När hon tar paus från långväga resor väljer hon något av sina smultronställen i Italien. 

 • Lars Arvidsson

  Lars kom till Japan första gången 1993 och det blev kärlek direkt. Sedan dess har han bott växelvis i Japan och Sverige, talar japanska och har lett över 100 omtyckta resor från Hokkaido i norr till Okinawa i söder. Lars leder även resor till Korea och Taiwan, jobbar emellanåt som lokförare och är sålunda som klippt och skuren att även leda våra tågresor inom Sverige. Han har även bra koll på Europa efter många varv med ryggsäck där.

  lars@varldensresor.se