Stora tågresan till Japan

Avgång 2019-08-18
Hemkomst 2019-09-15

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avresemeddelande                                 Publicerat 2019-08-06

 

Hej alla tågresenärer!

Den stora tågresan till Japan närmar sig med stormsteg och vi hoppas att ni är ordentligt taggade.

Dina biljetter för färjan till Riga, e-flygbiljetter för sträckan Vladivostok-Busan, samt för hemresan från Tokyo och karta över Ryssland skickas med vanlig post. Biljetter för övriga tågsträckor har färdledaren med sig och du får de på plats inför varje ny sträcka.

Ni är 18 deltagare och färdledare är Lars Arvidsson men den första etappen i Ryssland mellan Sankt Petersburg och Jekaterinburg kommer Anna Mnatsakanova att assistera honom. Anna träffar ni vid ankomst till Sankt Petersburg. Ni möter Lars Arvidsson den 18 augusti kl. 15:30 i stora vänthallen till Tallinkfärjan till Riga i Värtahamnen. Lars har en Världens Resor-skylt med sig.

Bagagevikt
Observera att bagagevikten för incheckat bagage från Tokyo är maximerad till 23 kg medan vid flygning mellan Vladivostok och Pusan är det endast max 15 kg som gäller. Har du eventuell övervikt går det att betala på plats vid incheckning i Vladivostok och det kostar ca 100 kr/kg.

Måltider ombord på tågen
På samtliga tåg genom Ryssland finns det restaurangvagnar som gör att det är enkelt att lösa matfrågan. 

På tåget Riga – St. Petersburg finns ingen restaurangvagn och det gäller att bunkra för kvällsmåltiden och frukosten i Riga; kaffe och te går att få hos tågvärden och färdledaren hjälper med detta.

Ta med dig en burk kaffepulver eller tepåsar för tågresan för eventuella fikastunder. Kokat vatten finns alltid i vagnen hos tågvärden.

För att kompensera för frukosten som ni ordnar på individuellt sätt den 20 augusti bjuder Världens Resor på tidig lunch vid ankomst till St. Petersburg.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Flyg-och deltagarlista

Kontaktlista

Uppdaterad resplan

Om det är något ni funderar på under resans gång är det viktigt att ni påtalar eller meddelar färdledaren så snart som möjligt så att vi har möjlighet att hantera det. Vi på kontoret finns också alltid här om det är något du undrar över.

Vi önskar er en rolig och spännande resa!

Med vänliga hälsningar,
Anna Mnatsakanova & Lars Arvidsson

 

*På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan


Deltagarinformation                   Publicerat 2018-09-12

 

Hej!

Nu är det cirka två månader kvar till Den stora tågresan till Japan. Nedan finner ni praktiska tips, kontaktlista med alla hotell, en resplan samt en flyg- och deltagarlista. Information om slutbetalning och personuppgifter hittar du också i detta brev. Ni är idag 18 deltagare och resan är fulltecknad.

Cirka tio dagar före avresa får ni avresemeddelande via e-post och vi skickar ut ett kuvert med e-tickets för flyg, båtbiljetter till Riga, användbara kartor och bagagetaggar.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan

Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar, beställning av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera Mina Sidor och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4 alt 5-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs: alla förnamn enl passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna meddela oss så hjälper vi till.

Er färdledare före resan blir Lars Arvidsson

Med en lokförarkarriär i bagaget och resor som sitt största intresse och hobby började Lars tidigt att via tåg utforska det mesta av Europa och resorna sträcktes snart ut i vida världen. Han kom till Japan för första gången 1993 via ett jobb där och det blev kärlek vid första ögonkastet. Sedan dess har Lars bott växelvis i Japan och Sverige och jobbat både på ett japanskt 

Några justeringar i datum och resplan

Som tidigare meddelats har vi tvingats till en del förändringar i resplanen:

Vi kan inte resa från Vladivostok till Sydkorea via nattfärja då hamnen i Vladivostok är stängd under den perioden vi är där. Vi bor ytterligare en natt i Vladivostok och nästa dag (dag 19) flyger vi direkt Vladivostok – Busan, vi ankommer alltså Sydkorea och Busan samma dag som tidigare planerat. Vi åker istället nattfärja från Busan till Japan och anländer då till staden Shimonoseki istället för Fukuoka
Vi reser hem från Tokyo en dag senare, den 15 september och får p.g.a. det ytterligare en dag i Tokyo, (se den uppdaterade resplanen med de tillagda aktiviteterna).

OBS! Vi anländer till Sverige samma dag, den 15 september, ca kl 20 på kvällen.

Pass och visum

För inresa till Ryssland krävs det visum. Världens Resor hanterar visumärendet.

Ditt pass ska gälla i minst sex månader efter visumets utgångsdatum för Ryssland och det ska innehålla minst två tomma sidor. Kontrollera att passet är helt.

Vi tar processen i två etapper:

1. Vi gör i ordning en visumansökan online för Ryssland och skickar till dig det utskrivna formuläret för underskrift. I detta utskick kommer vi även att skicka med en fullmakt som avser godkännande att vi får göra visumansökan åt er. Även denna måste skrivas under och retuneras till oss. Vi ber dig att skicka allt med post så att det är oss tillhanda senast 4 juli. 

2. Senast 4 juli måste vi även ha ditt pass i original, ett färgfoto (Nytt, taget mot vit bakgrund 3,5 x 4,5 cm och tryckt på fotopapper)

Sammanfattningsvis, oss tillhanda senast 4 juli:

* Pass i original

* Ett färgfoto

* Underskrivet visumformulär för Ryssland

* Underskriven fullmakt

Öppna dokumenten nedan för information om:

Flyg, båt och deltagarlista

Uppdaterad Resplan

Kontaktlista

Praktiska tips

Kontrollera noga att ditt namn i flyg- och deltagarlistan nedan överensstämmer med ditt pass, samt att rätt avreseort är angivet enligt era önskemål. Kontakta oss snart som möjligt om något inte stämmer.

Om det är något dokument ovan som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er.

Behöver du komplettera din hemförsäkring inför resan kan du läsa informationen från Gouda nedan. Har ni frågor är ni välkomna att höra av er.

Reseförsäkring för dig upp till 70 år
Reseförsäkring för dig över 70 år

Om det är något ni undrar över så hör gärna av er på telefon 08-669 55 25 eller e-post info@varldensresor.se

Med vänliga hälsningar,
Lars Arvidsson & Anna Mnatsakanova

 

*En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.*