Sydkorea & Japan

Avgång 2019-04-10
Hemkomst 2019-04-29

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                    Publicerad 2019-03-26

 

Hej,

Nu är det snart dags för avresa till Sydkorea och Japan. Antalet deltagare är nu 16 personer.  Med vanlig post skickar vi ut era e-tickets för flyget, en kontaktlista med hotellen för resan, uppdaterad resplan, kartor för Japan samt bagagetaggar. Kartor för Sydkorea får ni av färdledaren när ni kommer till Seoul.

Individuell incheckning
Sker på respektive flygplats senast 1 ½ timme innan avgång. Se till att checka bagaget ändå till Seoul. Er färdledare Pele Siljedahl möter er i ankomsthallen på Seouls flygplats och har en skylt med ”Världens Resor”. Peles svenska mobilnummer är: +46 76 833 71 89.

Vid ankomst till Seoul blir det transfer med privat buss till hotellet där ni får checka in för att sedan gå ut och bekanta er med närområdet och äta en välkomstmiddag.

Packning
Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina promenadskor och se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner kommer med i handbagaget.

Då frågan uppkommit vill jag också passa på att informera om att det inte behövs badkläder för bad i varma källor i Japan. Baden är uppdelade för män och kvinnor och man badar naken.

För att underlätta transporterna är det bra om du reser så lätt som möjligt. På en del av hotellen vi bor på finns möjligheter att lämna in tvätt.  

Bagageskick
För att underlätta transporterna kommer vi att vid två tillfällen skicka bagaget med bud och då kommer du inte att ha ditt huvudbagage med dig. Det är därför väldigt viktigt att du tar med dig en dagsryggsäck där du får plats med det nödvändigaste för dessa dagar. Se till att du alltid tar med dig ditt pass i handbagaget. Det finns schampo, tvål och ofta något att sova i (yukata – bomullskimono alt en mer västerländsk variant på nattsärk) att låna på hotellen. 

Bagageskick 1: Från Hiroshima till Kyoto (utan huvudbagage en natt)

Bagageskick 2: Från Kyoto till Tokyo (utan huvudbagage en natt)


*Bagageskicksschemat kan ändras beroende på aktuella förhållanden under resans gång

*Vänligen observera att det ingår bagageskick av ett kolli per person och tillfälle. Om du vill skicka fler bagage blir det till självkostnadspris och betalas till färdledare på plats. Bagageskick av en vanlig resväska kostar ca.150kr/kolli.

Återstår bara att önska en riktigt fin resa!

Med vänlig hälsning,
Elin Ishihara

*På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan*


Deltagarinformation                Publicerat 2019-02-08

(Information uppdaterad 2019-02-28)

Hej,

Nu är det ca 2 månader kvar till avresa till Sydkorea och Japan. I länkar nedan finner ni den aktuella resplanen, praktiska tips, kontaktlista för de hotell ni bor på under resan samt flyg- och deltagarinformation. Ungefär 10 dagar innan avresan skickar vi ut några kartor, era e-tickets samt avreseinformation med vanlig post. Ni är idag 16 bokade.

Färdledare blir Pele Siljedahl.
Pele är numera bosatt i Stockholm efter att ha bott i Kobe i över 10 år där han arbetade med att bygga upp företaget Tempur i Japan och Sydkorea. Förutom studier i japanska ligger teceremoni och bågskytte honom varmt om hjärtat. Pele är en väldigt omtyckt färdledare och har lett många uppskattade resor till Japan och Korea för Världens Resor. Pele har också lett denna resa ett antal gånger tidigare.

Förändringar i resplanen
Då vi ankommer till Seoul på eftermiddagen istället för morgonen denna resa hinner vi inte med det program som var tänkt ursprungligen. Jag har möblerat om lite och hoppas att ni kommer att få med alla delar ändå, om än inte i den ordning som finns på hemsidan.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Resplan

Praktiska tips

Kontaktlista

Flygtider och deltagarlista

Kontrollera noga att ditt namn i flyg- och deltagarlistan nedan överensstämmer med ditt pass (ett förnamn räcker men det är viktigt att det står alla efternamn), samt att rätt avreseort är angivet enligt era önskemål. Det är alltid bra att ha första förnamnet med om det inte är tilltalsnamnet. Kontakta oss snart som möjligt om något inte stämmer.

Om det är något dokument ovan som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan
Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar, beställning av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera ”Mina Sidor” och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här Använd din e-postadress (den du fått på mail från oss på) samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs: alla förnamn enligt passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna meddela oss så hjälper vi till. 

*En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex. väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.*

Om det är något ni undrar över så hör gärna av er till mig på telefon 08-669 55 25 eller e-post: elin@varldensresor.se

Med vänliga hälsningar,
Elin Ishihara