Sydkorea & Japan

Avgång 2019-10-10
Hemkomst 2019-10-29

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                            Publicerat 2019-09-30

 

Hej,

Nu är det snart dags för avresa till Sydkorea och Japan. Antalet deltagare är fortfarande 19 personer.  Med vanlig post skickar vi ut era e-tickets för flyget, en kontaktlista med hotellen för resan, uppdaterad resplan, kartor för båda länderna samt bagagetaggar.

Individuell incheckning
Sker på respektive flygplats senast 1 ½ timme innan avgång. Se till att checka bagaget ända till Seoul. Er färdledare Ida Kymmer möter er i ankomsthallen på Seouls flygplats och har en skylt med ”Världens Resor”. Idas koreanska mobilnummer är +82 10 4388 8400.

Vid ankomst till Seoul blir det transfer med privat buss till hotellet där ni får checka in för att sedan gå ut och bekanta er med närområdet och äta en välkomstmiddag.

Packning
Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina promenadskor och se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner kommer med i handbagaget.

Då frågan uppkommit vill jag också passa på att informera om att det inte behövs badkläder för bad i varma källor i Japan. Baden är uppdelade för män och kvinnor och man badar naken.

För att underlätta transporterna är det bra om du reser så lätt som möjligt. På en del av hotellen vi bor på finns möjligheter att lämna in tvätt.  

Bagageskick
För att underlätta tågtransporterna i Japan kommer vi att vid två tillfällen skicka bagaget med bud och då kommer du inte att ha ditt huvudbagage med dig. Det är därför väldigt viktigt att du tar med dig en dagsryggsäck där du får plats med det nödvändigaste för dessa dagar. Se till att du alltid tar med dig ditt pass i handbagaget. Det finns schampo, tvål och ofta något att sova i (yukata – bomullskimono alt en mer västerländsk variant på nattsärk) att låna på hotellen. 

Bagageskick 1: Från Hiroshima till Kyoto (utan huvudbagage en natt)

Bagageskick 2: Från Kyoto till Tokyo (utan huvudbagage en natt)

*Bagageskicksschemat kan ändras beroende på aktuella förhållanden under resans gång

*Vänligen observera att det ingår bagageskick av ett kolli per person och tillfälle. Om du vill skicka fler bagage blir det till självkostnadspris och betalas till färdledare på plats. Bagageskick av en vanlig resväska kostar ca.150kr/kolli.

Färdledare i Japan
Jon Utterström kommer att ansluta till gruppen redan en av de sista dagarna i Sydkorea och åka med på båten över till Fukuoka.

Återstår bara att önska en riktigt fin resa!

Med vänlig hälsning,

Elin Ishihara

*På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan*


Deltagarinformation                                         Publicerat 2019-08-08

 

Hej,

Nu är det ca 2 månader kvar till avresa till Sydkorea & Japan och resan är idag fullbokad med 19 personer. Nedan finner ni länkar till den aktuella resplanen, praktiska tips, kontaktlista för de hotell ni bor på under resan samt flyg- och deltagarinformation. Ungefär 10 dagar innan avresan skickar vi ut några kartor, era e-tickets samt avreseinformation med vanlig post.

Färdledare i Sydkorea blir Ida Kymmer 

Ida har magisterexamen i Freds- och konfliktvetenskap och har jobbat som journalist, kompositör och drivit en egen reklambyrå i Seoul. Ida har bott i Bosnien-Herzegovina, Tyskland, Japan och Sydkorea. Hon är nu baserad i Warszawa men spenderar stora delar av året i Paris och Kapstaden. 

Färdledare i Japan blir Jon Utterström

Jon växte upp i Kamakura utanför Tokyo och japanskan blev hans första språk. Idag jobbar han framförallt som tolk och översättare, men förutom omfattande studier inom humaniora har han även arbetat med film och drivit konstgalleri. Utöver ett stort matintresse ägnas fritiden gärna åt friluftsaktiviter som vandring och surfing.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan
Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar, beställning av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera ”Mina Sidor” och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här. Använd din e-postadress (den du fått på mail från oss på) samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs: alla förnamn enligt passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna meddela oss så hjälper vi till.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Flyg-och deltagarlista

Kontaktlista

Praktiska tips

Resplan

Kontrollera noga att ditt namn i flyg- och deltagarlistan överensstämmer med ditt pass (ett förnamn räcker men det är viktigt att det står alla efternamn), samt att rätt avreseort är angivet enligt era önskemål. Det är alltid bra att ha första förnamnet med om det inte är tilltalsnamnet. Kontakta oss snart som möjligt om något inte stämmer.

Om det är något dokument ovan som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er.

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex. väder, tranportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.

Om det är något ni undrar över så hör gärna av er till mig på telefon 08-669 55 25 eller e-post: elin@varldensresor.se

Med vänliga hälsningar,
Elin Ishihara