Två Korea, två världar

Länder som besöks

Flygresan är klimatkompenserad

Nordkorea är sannolikt världens mest stängda land och besöks endast av några tusen turister per år. Vår resa tar dig även till Sydkorea och du får en unik möjlighet att besöka bägge sidor av det som brukar kallas för det kalla krigets sista utpost. Genom de nordkoreanska lokalguiderna får vi också deras syn på historien. Vi upplever ländernas historia och nutid, dess skillnader och likheter. Är en försoning möjlig och hur skulle den se ut? 

Tillsvidare avråder svenska UD från icke nödvändiga resor till Nordkorea vilket innebär att vi inte genomför resor hit så länge avrådan gäller.

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Pyongyang
 2. Dag 3 Pyongyang - Kaesong
 3. Dag 4 Kaesong - Pyongyang
 4. Dag 5 Pyongyang
 5. Dag 6 Myohyangsan, Pyongyang
 6. Dag 7 Pyongyang
 7. Dag 8 Pyongyang – Beijing
 8. Dag 9 Beijing - Seoul
 9. Dag 10 Seoul
 10. Dag 11 Seoul - Busan
 11. Dag 12 Busan - Gyeongju
 12. Dag 13 Gyeongju
 13. Dag 14 Gyeongju - Seoul
 14. Dag 15 Seoul
 15. Dag 16 Hemresa
Datum:
Resans pris: 39 900 kr
Enkelrumstillägg: 3 800 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm inklusive flygskatter
 • Visum till Kina och Nordkorea. Visum till Kina ingår i resans pris, men måste ansökas själv vid Kinesiska ambassaden eller konsulatet då de för närvarande kräver personligt fingeravtryck. Visumkostnaden kommer att dras av från resans pris.
 • Alla transporter med flyg, tåg och buss enligt programmet
 • Svensk färdledning
 • Del i dubbelrum på hotell. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Helpension under dagarna i Nordkorea 
 • Frukost samt ytterligare tre måltider i Sydkorea
 • Alla aktiviteter och inträden enligt programmet 
 • Utförlig skriftlig deltagarinformation och kartor
 • Dricks till guiderna i Nordkorea

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck
 • Biljetter till Mass games när de hålls. Räkna med ca 50 till 100 Euro/person
 • Statlig svensk miljöskatt

*OBS! Under vistelsen i Nordkorea kan gruppen vara upp till 30 personer då vi gjort bedömningen att aktiviteterna vi gör i Nordkorea inte påverkas av den större gruppen. I Sydkorea är maxtalet 18 personer. 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Deltagare berättar

 • En trygg och erfaren reseledare som visste hur man sätter en positiv klang i gruppandan. Samt var tydlig, personlig och autentisk. Mycket proffsig och tålmodig i alla möjliga olika situationer. Tack Micke Hellström för fint hållande av gruppen.
  Nina Bäckman, resenär

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Lars Arvidsson

  Lars kom till Japan första gången 1993 och det blev kärlek direkt. Sedan dess har han bott växelvis i Japan och Sverige, talar japanska och har lett över 100 omtyckta resor från Hokkaido i norr till Okinawa i söder. Lars leder även resor till Korea och Taiwan, jobbar emellanåt som lokförare och är sålunda som klippt och skuren att även leda våra tågresor inom Sverige.

  lars@varldensresor.se
 • Mikael Hellström

  Dalkarl som tidigare jobbat på Världens Resors kontor, bott fem år i Kina och även långa perioder i Sydkorea. Är i grund och botten pedagog som jobbat många år inom barnomsorg och skola. Även utbildad kulturgeograf. Varvar olika frilansuppdrag med att leda resor till Korea, Tibet, Kina och Mongoliet. På senare år lett massor av resor i norra Skandinavien och framförallt Hurtigruten. 

Kontaktperson

 • Elin Ishihara Reseproducent

  Elin är halvjapanska och har varit i Japan oräkneliga gånger sedan barnsben tillsammans med familjen, genom studier och arbete - och tröttnar aldrig! Har kombinerat studier i Japan med arbete på en karaokebar, och på universitetet blev det förutom journalistik också en Japaninriktning på Östasienlinjen. Halkade in i resesvängen 2004, och på Världens Resor får Elin producera resor till favoritresmålet som fortfarande är Japan. Kulturen, människorna, maten, kontrasterna, estetiken, vänligheten… det finns mycket att älska med detta land! Elin producerar även resor till bl.a. Indonesien, Nord- & Sydkorea, Tyskland och Schweiz.

  elin@varldensresor.se