Alla vägar bär till Rom

Länder som besöks

5 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Rom är sitt eget universum och varje dag väljer vi att följa ett nytt tema för att upptäcka den eviga staden med sina många smultronställen. Genom kameralinsen följer vi Anita Ekberg på väg mot Fontana di Trevi och Nanni Morettis vespatur till favoritkvarteren i förorten Garbatella. En dag ägnar vi åt det gröna Rom och upptäcker en annan sida av staden bortom murarna i Parco degli Acquedotti. Historiska strövtåg tar oss till några mindre kända landmärken som Roms egen pyramid, den magnifika fontänen dell’Acqua Paola i Trastevere samt stadens bästa utsikt från Janiculumkullen. Under dagarna ritar vi vår egen kulinariska karta över staden och provar ikoniska maträtter på trattorior, marknader och gatustånd.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Rom: Fellinis Rom
 2. Dag 2 Rom: Det annorlunda Rom
 3. Dag 3 Rom: Det historiska Rom
 4. Dag 4 Rom: Trastevere
 5. Dag 5 Rom: Pantheon och Prinsessan på vift
Datum:
Resans pris: 22 400 kr
Enkelrumstillägg: 3 800 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Flyg Stockholm-Rom t/r (anslutningsflyg från Göteborg, Köpenhamn mot pristillägg, meddela vid bokning vilken avreseort du önskar).
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • Svensk färdledning.
 • Alla transfers med buss och lokala färdmedel under resan.
 • Del i dubbelrum på 4* hotell i Rims historiska kvarter. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan).
 • Frukost under hela resan.
 • Välkomstlunch och avskedsmiddag, ytterligare två luncher och två middagar.
 • Alla utflykter och inträden till sevärdheter och museum beskrivna i programmet bland annat: Terme di Carcalla, Colloseum, Cinecittà och Villa Farnesina mm.
 • Samtliga guidade temavandringar i Rom
 • Skriftlig deltagarinformation.

Vad inte ingår:

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck.
 • Egna aktiviteter

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Erik Ingvert

  Erik Ingvert är en svensk arkitekt, sedan 7 år verksam i Rom och jobbar med förnyelsen av housing-kolossen Corviale i Rom och energisnål transformation av äldre byggnader. Att utläsa Italiens turbulenta 1900-talshistoria i arkitektur och stadsplanering är en stor passion och Erik guidar dig både i Roms okända stadsdelar och bland Milanos moderna skyskrapor. 

Kontaktperson

 • Anna Mnatsakanova Reseproducent

  Anna är född och uppvuxen i Georgien men efter att ha bott i Sverige i många år kallar hon Stockholm för sitt hem. Hon är ursprungligen lärare men har jobbat som reseproducent och färdledare de senaste tjugo åren. Att upptäcka världen, konfronteras med olika kulturer, bryta språkbarriärer och även prova nya kök har blivit hennes sätt att leva. Anna är välberest och har en bred portfölj av resor med ansvarar för Sydostasien, Centralasien, Balkan, Kaukasus, Iran mm. När hon tar paus från långväga resor väljer hon något av sina smultronställen i Italien, fräschar upp sitt italienska och låter sig inspireras av skönheten. Anna fördelar arbetat mellan kontoret och att leda resor. 

  anna@varldensresor.se
5 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se