Berlin - en stad med flera ansikten

Länder som besöks

5 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Följ med på en förlängd weekend till Berlin och njut av konst, arkitektur, god mat och dryck! Vår tysklandskunnige färdledare guidar oss bland stadens klassiska historiska monument likväl som i det mer alternativa Berlin. En av dagarna ägnar vi oss åt den allra mörkaste historien med andra världskriget och kalla kriget i fokus. Vi besöker museer i världsklass och provar på tyska tapas och lokalbryggt öl. Vi bor bra i centrala delen av staden och rör oss en hel del till fots, men även med kollektiva färdmedel. 


Resfakta och pris

 1. Dag 1 Klassiska Berlin
 2. Dag 2 Alternativa Berlin
 3. Dag 3 Historiska Berlin
 4. Dag 4 Konstens Berlin
 5. Dag 5 Berlin på egen hand
Datum:
Resans pris: 15 900 kr
Enkelrumstillägg: 3 200 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår: 

 • Flyg Stockholm-Berlin tur/retur inklusive skatter (andra avreseorter på förfrågan och mot en extra avgift).
 • Klimatkompensation för flygresan. Läs mer här.
 • Flygplatstransfer i egen buss till och från hotellet i Berlin. 
 • Svensktalande färdledare. 
 • Museiguide på Sammlung Boros. 
 • Alla transporter i Berlin enligt resplanen. 
 • Alla inträden och besök enligt resplanen: Besök på Reichstag, Förintelsemonumentet, Judiska museet, Sammlung Boros, Neue Nationalgalerie, ölprovning, vinprovning samt museipass för fritt bruk under fria aktiviteter. 
 • Del i dubbelrum på 4* hotell i Berlin.
 • Frukost varje dag, en lunch och två middagar.


Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan.
 • Dryck.Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Lars Arvidsson, Europa

  Lars har jobbat för Världens Resor sedan 2004 och leder vanligtvis våra resor i Japan, Korea och Taiwan, men Lars har även stor kunskap om mer närliggande resmål så under de senaste två åren leder han våra resor med Inlandsbanan, vandring på S:t Olavsleden och flera nya roliga resor i Europa. Som Norrlänning älskar Lars att vistas i naturen men efter att ha bott i Tokyo i sammanlagt 12 år är ett pulserande stadsliv också en miljö han trivs i.   lars@varldensresor.se

Kontaktperson

 • Elin Ishihara Reseproducent

  Elin är halvjapanska och har varit i Japan oräkneliga gånger sedan barnsben tillsammans med familjen, genom studier och arbete - och tröttnar aldrig! Har kombinerat studier i Japan med arbete på en karaokebar, och på universitetet blev det förutom journalistik också en Japaninriktning på Östasienlinjen. Halkade in i resesvängen 2004, och på Världens Resor får Elin producera resor till favoritresmålet som fortfarande är Japan. Kulturen, människorna, maten, kontrasterna, estetiken, vänligheten… det finns mycket att älska med detta land! Elin producerar även resor till bl.a. Indonesien, Nord- & Sydkorea, Tyskland, Schweiz, Sverige och Norge. 

  elin@varldensresor.se
5 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se