Blekinge - vilt och vackert

Länder som besöks

Vi anpassar resan efter, och följer myndigheternas rekommendationer. Om en resa ställs in får du som kund alla pengar tillbaka.  

Följ med på en resa till vackra Blekinge (och lite Skåne) som börjar i Hässleholm och tar dig rakt genom Sveriges trädgård ända in i världsarvet i Karlskrona. Vi tar oss runt med egen buss samt bor och äter förstklassigt i unika miljöer.  Vi besöker konstparken Wanås, medeltidsstaden Sölvesborg, Listerlandet med sina härliga fiskelägen och får möjlighet att njuta av svensk safari på djurens villkor på Eriksberg, ett stort naturreservat där visenter, dovvilt, mufflon och davidshjortar strövar fritt i en unik skärgårdsmiljö. Så nära Afrika du kan komma, fast i Blekinge. Vi fortsätter resan med båt till Tjärö med lunch på bryggan och tid för bad och strövtåg. Tillbaka på fastlandet hinner vi med ett besök i Ronneby Brunnspark innan vi avslutar i Karlskrona och örlogsstadens hjärta. 

Resans ciceron Niklas Kämpargård är fotograf, skribent och föredragshållare från Sölvesborg. Niklas arbetar med utbildning inom krisberedskap, odling och hållbart resande samt leder resor både i Sverige och utomlands. I Blekinge ansvarar han för att utveckla länets regionala leder. Niklas har skrivit ett tiotal böcker, däribland  ”Vandra Blekingeleden”, Svemester - så reser du smart och hållbart i Sverige” och ”Blekinge - mellan himmel och hav” samt internationellt framgångsrika "Lev som en bonde - 100 sätt att klara sig själv" och "Bondens Skafferi - recepten och teknikerna för att äta bättre”. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Stockholm - Hässleholm - Wanås - Åhus
 2. Dag 2 Sölvesborg - Eriksberg
 3. Dag 3 Tjärö
 4. Dag 4 Ronneby - Karlskrona
 5. Dag 5 Karlskrona - Stockholm
Datum:
Resans pris: 12 900 kr
Enkelrumstillägg: 1 800 kr
Antal deltagare: 20-30

Allt detta ingår

 • Tåg från Stockholm-Hässleholm / Karlskorna-Stockholm. Önskar du ej tågresorna avdrag 700 kr.
 • Alla transporter med chartrad buss och båt.
 • 4 nätter på hotell i delat dubbelrum. Enkelrum mot tillägg. Unika boenden på några av sydöstra Sveriges bästa hotell. Inte alltid flottast, men absolut mest minnesvärt. Från Eriksbergs lyx till Tjärös pittoreska miljöer.
 • Frukost alla dagar.
 • Luncher i Sölvesborg, Tjärö och Karlskrona.
 • 4-rätters middag på anrika Wanås Restaurant Hotel. 3-rätters middag på Eriksberg Hotell och safaripark. Middag i Karlskrona.
 • Inträden och guidade visningar i Wanås Skulpturpark, Sölvesborg, Eriksbergs Safaripark, Ronneby Brunnspark, Marinmuseum och Örlogsstaden Karlskrona.
 • Färdledning av Niklas Kämpargård.
   

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider utöver de som nämns ovan.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Niklas Kämpargård

  Fotograf, skribent, sjuksköterska och friluftsfantast. Niklas arbetar med utbildning inom krisberedskap, odling och hållbart resande samt leder resor både i Sverige och Afrika. Niklas har skrivit bland annat böckerna "Svemester - så reser du smart och hållbart i Sverige” samt "Lev som en bonde - 100 sätt att klara sig själv"

Kontaktperson

 • Viktoria Flodén Tjänstledig för studier

  Viktoria började i resebranschen 2001 efter studier i sociologi och medie- och kommunikationsvetenskap. Hennes intresse för Afrika väcktes när hon reste på sin första safari i norra Tanzania kort därefter. Efter det har färden gått till många av länderna söder om Sahara och hon tröttnar aldrig på att upptäcka nya områden. Viktoria har arbetat med resor till stora delar av världen, och har även rest i bland annat Asien. Sedan 2012 har hon specialiserat sig på Afrika och det är hit Viktoria producerar resor.