Brygge till Rhen - konst & arkitektur

Länder som besöks

Typ av resa

Flygresan är klimatkompenserad

Under en dryg vecka ska vi njuta av livets goda när vi åker på en riktig kulturresa genom Belgien, Holland och Tyskland. Vi låter konst, arkitektur, mat och dryck ligga i fokus när vi vistas i medeltidsstaden Brygge, går på arkitekturvandringar genom det moderna Rotterdam och Düsseldorf och ser ett par av Europas främsta konstparker i Otterlo och Neuss. I Gent ser vi ett mästerverk av van Eyck och får den fascinerande historien om altartavlan till livs genom VR-teknik. Vi får guidade visningar av samtidskonst av yppersta kvalitet när vi besöker K21 i Düsseldorf och den spektakulära depån i Rotterdam med spegelfasad. 

Resan avslutas med ett par dagar längs Rhenfloden med båttur och stopp vid gamla slott och vingårdar som precis påbörjat att skörda årets druvor. Under resans gång provar vi några av Rheingaus främsta viner på Eberbach kloster från 1100-talet och i ölstaden Brygge får vi prova både trappistöl och fruktöl. Vi har halvpension under resan och provar på de lokala köken. Hotellen är 4*- eller 5*-iga och vi blandar moderna designhotell med slottshotell. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Brygge
 2. Dag 2 Brygge
 3. Dag 3 Rotterdam
 4. Dag 4 Rotterdam
 5. Dag 5 Otterlo, Düsseldorf
 6. Dag 6 Düsseldorf
 7. Dag 7 Neuss, Boppard
 8. Dag 8 Kryssning Rhenfloden till Rüdesheim
 9. Dag 9 Kloster Eberbach och hemresa
Datum:
Resans pris: 28 500 kr
Enkelrumstillägg: 4 900 kr
Antal deltagare: 14-24

Allt detta ingår

• Klimatkompenserat flyg till Bryssel och hem från Frankfurt och flygskatt från Stockholm (avresa från andra orter i Sverige och Köpenhamn mot tillägg)
• Svensk färdledning
• Alla transfers med egen buss och lokala transportmedel enligt resplanen
• Båt genom kanalerna i Brygge samt halvdags båttur från Boppard till Rüdesheim längs Rhenfloden
• Del i dubbelrum på hotell av bra standard (4*-5*). Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
• Halvpension - frukost varje dag samt lunch eller middag varje dag
• Vinprovning i samband med lunch på klostret Eberbach och ölprovning i Brygge
• Alla inträden enligt programmet; Sankt Bavo-katedralen med Van Eycks målningar och presentation med VR (Virtual Reality), Wereld Museum Rotterdam, Kröller-Müller museet i Otterlo, konstmuseerna K20 och K21 i Düsseldorf, Museum Insel Hombroich i Neuss  
• Guidade stadsvandringar: den nya arkitekturen i Rotterdam, den nya arkitekturen i Düsseldorf samt guidade visningar på flera av de andra konstmuseerna.  
• Skriftlig deltagarinformation och karta
• Dricks till guider och chaufförer

Vad ingår inte i resans pris?

• Måltider som ej nämns ovan, dryck

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Deltagare berättar

 • Välorganiserad, allt fungerade bra, man kände sig väl omhändertagen, i stort sett mycket intressanta programpunkter
  Greger & Britt Nylén, resenärer sep 2021
 • Mycket intressant program. Suverän guide, som skapade gemenskap. Liten positiv grupp
  Agneta Norlin Johansson, resenär sep 2021

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Björn Tedeman

  Björn har jobbat som koordinatör för Forum Syd i Kambodja och skrivit läroböcker i juridik och ekonomi. Han varvar valövervakning och andra internationella uppdrag med att driva sitt konsultföretag i Göteborg. Björn har rest och jobbat mycket världen över och leder några av våra resor i Europa och Sydostasien. 

Kontaktperson

 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se
 • Elin Ishihara Reseproducent

  Elin är halvjapanska och har varit i Japan oräkneliga gånger sedan barnsben tillsammans med familjen, genom studier och arbete - och tröttnar aldrig! Har kombinerat studier i Japan med arbete på en karaokebar, och på universitetet blev det förutom journalistik också en Japaninriktning på Östasienlinjen. Halkade in i resesvängen 2004, och på Världens Resor får Elin producera resor till favoritresmålet som fortfarande är Japan. Kulturen, människorna, maten, kontrasterna, estetiken, vänligheten… det finns mycket att älska med detta land! Elin producerar även resor till bl.a. Indonesien, Nord- & Sydkorea och Frankrike.  

  elin@varldensresor.se