Det okända Europa

Länder som besöks

15 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Vi förstår att det känns osäkert just nu, hos oss kan du ändå våga boka din drömresa och får avboka kostnadsfritt före 30 november om du ångrar dig. Gäller nybokningar på alla resor med avresa efter 1 februari 2021. 

Kultur, natur och gastronomi i Europas minst exploaterade hörn. I Rumänien besöker vi välbevarade transsylvaniska borgstäder, får uppleva den ålderdomliga idyllen i Maramures med en bondekultur som har gått förlorad i övriga Europa samt beundrar de unika klostermålningarna i Bukovina. Vi fortsätter över gränsen in i Moldavien som efter självständigheten har kämpat för sin identitet. Landet har djupa språkliga och kulturella relationer med Rumänien men är kluvet mellan väst och öst. I landets östra del ligger Transnistrien - utbrytarrepubliken som inte är erkänd av omvärlden, men som har både egen valuta och tullbestämmelser. Vi blandar besök i städer med mysiga lantliga miljöer och vingårdar.

Båda länderna har starka vinodlingstraditioner och på senaste åren har man tagit steget vidare mot ett internationellt erkännande. Vinkulturen går hand i hand med intressant gastronomi som i tidens anda är nästan uteslutande ekologisk och bjuder på en fusion av smaker. Resan avrundas i eleganta och historiska hamnstaden Odessa i Ukraina.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Cluj-Napoca, Rumänien
 2. Dag 2 Cluj-Napoca - Sighisoara
 3. Dag 3 Sighisoara –Malancrav – Sighisoara
 4. Dag 4 Sighisoara – Maramures
 5. Dag 5 Maramures
 6. Dag 6 Maramures – Bukovina
 7. Dag 7 Bukovina
 8. Dag 8 Bukovina - Iasi
 9. Dag 9 Iasi – Soroca – Lalova, Moldavien
 10. Dag 10 Lalova – Chisinau
 11. Dag 11 Chisinau – Gagauzien
 12. Dag 12 Chisinau - Transnistrien – Purcari
 13. Dag 13 Purcari - Odessa, Ukraina
 14. Dag 14 Odessa
 15. Dag 15 Hemresa
Datum:
Resans pris: 29 900 kr
Enkelrumstillägg: 4 300 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår

 Klimatkompenserat flyg och flygskatt från Stockholm (avresa från andra orter i Sverige och Kopenhamn mot tillägg)
• Svensk färdledning
• Lokala engelsktalande guider
• Alla transfers och busstransporter enligt resplanen
• Del i dubbelrum på mellanklasshotell med frukost. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
• En nätt på ett gästgiveri i Lalova, Moldavien
• Välkomstlunch och avskedsmiddag, samt ytterligare tre luncher och tre middagar
• Besök på Apafi herrgård och musteriet med avsmakning av äppelsaft
• Vinprovning vid tre tillfällen i Moldavien, bl a Cricova vinkällare
• Alla utflykter enligt programmet, bl a Malancrav och Biertan befästa kyrkor, vandring mellan byarna i Maramures samtliga inträden under stadsvandringar i Sighisoara, Iasi och Odessa, besök i Bender mm
• Kaffe, fika och samtal hos romska familjer i Rumänien och Moldavien
• Kolchosbesök i Gagauzien
• Skriftlig deltagarinformation och karta
• Dricks till guider och chaufförer

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck

Resplan

Visa hela resplanen

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Tommy Nilsson

  Tommy började sitt yrkesliv som gymnasielärare i samhällskunskap och historia, men senaste tio åren jobbat med skolfrågor vid myndigheter och kommunledningsnivå tagit sina första steg som journalist. Tommy har besökt sex kontinenter och känner sig som mest hemma i Östeuropa, i länderna längs med Sidenvägen och i Centralamerika. 

 • Anna Mnatsakanova

  Anna är född i Georgien men har bott i Sverige i många år. Att möta olika kulturer, bryta språkbarriärer och även prova nya kök har blivit hennes sätt att leva. Anna fördelar arbetet mellan kontoret och att leda resor till bl a Sydostasien, Centralasien, Kaukasus, Ryssland mm. När hon tar paus från långväga resor väljer hon något av sina smultronställen i Italien. 

Kontaktperson

 • Anna Mnatsakanova Reseproducent

  Anna är född och uppvuxen i Georgien men efter att ha bott i Sverige i många år kallar hon Stockholm för sitt hem. Hon är ursprungligen lärare men har jobbat som reseproducent och färdledare de senaste tjugo åren. Att upptäcka världen, konfronteras med olika kulturer, bryta språkbarriärer och även prova nya kök har blivit hennes sätt att leva. Anna är välberest och har en bred portfölj av resor med ansvarar för Sydostasien, Centralasien, Balkan, Kaukasus, Iran mm. När hon tar paus från långväga resor väljer hon något av sina smultronställen i Italien, fräschar upp sitt italienska och låter sig inspireras av skönheten. Anna fördelar arbetat mellan kontoret och att leda resor. 

  anna@varldensresor.se
15 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se