Fotofestivalen i Arles

Länder som besöks

Res med Moderna Museets Vänner till fotofestivalen i Arles. Les Rencontres de la Photographie Arles har organiserats varje år sedan 1970. Festivalen pågår från första veckan i juli till slutet av september och breder ut sig över hela staden. Idag anses fotofestivalen som en av de mest inflytelserika.

Vi har fyra dagar på oss att upptäcka den fina lilla staden Arles i Provence. Staden är känd för sina kopplingar till konstnären Vincent van Gogh, sin romerska amfiteater och andra antika lämningar. Under 2018 öppnar också en ny byggnad för LUMA Foundation ritad av arkitekten Frank Gehry. Vi rör oss till fots mellan stadens olika utställningar och bor på klassiska Hotel du Forum med anor från 1600-talet, beläget mitt i den gamla staden. Ciceron på resan är Anna Tellgren, intendent för fotografi vid Moderna Museet i Stockholm. Med på resan är också Moderna Museets Vänners verksamhetsledare Anna Hegnell.

Festivalen grundades av fotografen Lucien Clergue, författaren Michel Tournier och historikern Jean-Maurice Rouquette. De ville skapa en mötesplats för fotografer och andra inom fältet och ge utrymme för diskussioner och möjlighet att ställa ut olika typer av fotografi från Frankrike och utlandet. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Arles
 2. Dag 2 Arles, Parc des Ateliers
 3. Dag 3 Arles, Espace van Gogh
 4. Dag 4 Hemresa
Datum:
Resans pris: 16 500 kr
Enkelrumstillägg: 2 000 kr
Antal deltagare: 16-25

Ingår i resans pris:

 • Klimatkompenserat flyg inkl. flygskatter med flyg från Stockholm till Marseille med KLM/AF. Finns möjligheter till flyg från Göteborg och Köpenhamn. Eventuellt annat pris. 
 • Del i dubbelrum på klassiska Hotel du Forum i Arles inklusive frukostbuffé
 • Välkomstdrink med snacks
 • Välkomstmiddag och avskedsmiddag inklusive dryck
 • Egen buss från och till Marseille flygplats
 • Inträdesavgift till fotofestivalen Les Recontres de la Photographie Arles, hela vistelsen
 • Inträdesavgift till LUMA Foundation
 • En ciceron (intendent) från Moderna Museet samt en representant från Moderna Museets Vänner

 Ingår inte i resans pris

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck
 • Statlig svensk miljöskatt

Resan arrangeras i samarbete med Moderna Museets Vänner. För att boka resan krävs att du är medlem. Är du inte redan medlem, kontakta MMV här. 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Anna Tellgren

  Anna Tellgren är fil. dr och intendent för fotografi vid Moderna Museet sedan 2004. En av hennes senaste utställningar är Francesca Woodman. On Being an Angel (2015) som turnerar internationellt. Hon är även forskningsledare vid museet och har medverkat i en rad publikationer, däribland som redaktör för Historieboken. Om Moderna Museet 1958–2008 (2008).

Kontaktperson

 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se