Höst i Lappland med Inlandsbanan

Länder som besöks

8 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Vi reser för att uppleva Norrlands vackra inland. Vi får en exklusiv upplevelse när vi med chartrat tåg endast för vår grupp, eller rälsbuss som är det korrekta namnet, färdas på den legendariska Inlandsbanan under fyra dagar från Östersund till Arvidsjaur, Kobdalis, Jokkmokk och Sorsele. Järnvägen har en spännande historia och vi får ta del av färdledarens berättelser längs vägen. Vi stannar och gör avstickare för att uppleva Lapplands unika vildmark och spännande kultur vid mäktiga Storforsen, Stora Sjöfallet, världsarvet Laponia samt Vildmarksvägen och Klimpfjäll. 

Två nätter reser vi bekvämt med SJ i 1:a klass sovvagnskupé med två bäddar, egen dusch och toalett. Vi bor fem nätter på hotell och halvpension ingår. Vi bor fem nätter på hotell och halvpension ingår. 

När vi reser med Inlandsbanan har vi 60 sittplatser till vårt förfogande och när vi reser med hyrda bussar har vi 50-57 sittplatser (max antal resenärer är 32). Färdledaren kommer vid guidning och föredrag att använda en portabel mikrofon/sändare och alla deltagare får trådlösa hörlurar/mottagare. På detta sätt kan vi hålla bra avstånd från varandra så att resandet känns säkert. 

Resan samarrangeras med DN.Erbjudanden där deltagarna startar resan i Stockholm.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Avresa nattåg Malmö-Stockholm
 2. Dag 2 Stockholm-Östersund
 3. Dag 3 Arvidsjaur - Storforsen
 4. Dag  Kåbdalis - Stora Sjöfallet
 5. Dag 5 Jokkmokk - Sorsele
 6. Dag 6 Klimpfjäll
 7. Dag 7 Vildmarksvägen - Östersund - Stockholm
 8. Dag 8 Stockholm-Malmö
Datum:
Resans pris: 21 900 kr
Enkelrumstillägg: 1 800 kr
Antal deltagare: 22-32

Allt detta ingår

 • Nattåg från Malmö till Stockholm och Östersund till Stockholm. Del i tvåbäddskupé 1:klass sovvagn. Se mer information nedan * Dagtåg Stockholm-Östersund samt Stockholm-Malmö 1:klass. 
 • Inlandsbanan från Östersund till Gällivare och Jokkmokk till Vilhelmina, (chartrad rälsbuss i fyra dagar endast för vår grupp så gott om utrymme ombord med 60 sittplatser).
 • Egen buss Arvidsjaur - Storforsen - Kåbdalis, Gällivare - Stora Sjöfallet - Jokkmokk samt egen buss från Vilhelmina till Östersund via Vildmarksvägen.
 • Del i dubbelrum på hotell i Östersund, Storforsen, Stora Sjöfallet, Sorsele och i Klimpfjäll. Även om du reser ensam kan du boka del i dubbelrum. Vill du ha enkelrum kan du boka det mot pristillägg.
 • Halvpension, frukost samt middag eller lunch varje dag.
 • Inträden till Jamtli i Östersund, Ajttemuséet i Jokkmokk samt till Naturum Laponia vid Stora sjöfallet.
 • Färdledning av Lars Arvidsson. 

* Kupén har två sängar som är bäddade med kudde, örngott, underlakan, påslakan och täcke. Inne i kupén finns dusch/WC, utrustad med handdukar och tvål. I 1 klass sovvagn ingår frukost i tågets bistro (om sådan finns).

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan
 • Dryck 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Lars Arvidsson

  Med en lokförarkarriär i bagaget och resor som sitt största intresse och hobby började Lars tidigt att via tåg utforska det mesta av Europa och resorna sträcktes snart ut i vida världen. Han kom till Japan för första gången 1993 via ett jobb där och det blev kärlek vid första ögonkastet. Sedan dess har Lars bott växelvis i Japan och Sverige och jobbat både på ett japanskt företag och nu hos oss. Lars talar japanska och har lett över 100 omtyckta resor från Hokkaido i norr till Kyushu och Okinawa i söder. Lars leder även resor till Korea och Taiwan och jobbar också emellanåt som lokförare på SJ och är sålunda som klippt och skuren att leda tågresor och även köra några av tågen som ingår i våra tågresor i Sverige.

  lars@varldensresor.se
 • Mikael Hellström

  Dalkarl som tidigare jobbat på kontoret på Världens Resor. Bott närmare fem år i Kina och även långa perioder i Sydkorea. Är i grund och botten pedagog som jobbat många år inom barnomsorg och skola. Även utbildad kulturgeograf.  Varvar olika frilansuppdrag med att leda resor till Korea, Tibet, Kina och Mongoliet. På senare år lett massor av resor i norra Skandinavien och framförallt Hurtigruten. 

Kontaktperson

 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se
8 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se