I ryska mästares spår

Länder som besöks

Typ av resa

Följ med på en resa som belyser Rysslands historia, kulturarv, folkliga traditioner och identitet utifrån flera perspektiv. Vi följer i spåren av några tongivande kulturgestalter samtidigt som vi sätter den ortodoxa påsken i fokus. Den ryska konstscenen har alltid varit en arena for politisk, filosofisk och kulturell debatt. Vi upptäcker den ryska poesins subtila värld i Anna Achmatovas Sankt Petersburg och följer Fjodor Dostojevskijs litterära karaktärer i samma stad. Resan fortsätter till Pskov i norra Ryssland och nationalskalden Pusjkins gamla gods Mikhailovskoe. Här passar vi på att fira påsken med en midnattsmässa på Svjatogorsky-klostret.

Vi besöker Mark Rothko Art Centre i Daugavpils i Lettland och Vitsebsk i Vitryssland, Mark Chagalls barndomsstad som gav hans konst det alldeles speciella sagolika uttrycket. Vi gör också ett nedslag i Vitrysslands huvudstad och passar på att besöka Nobelpristagaren Svetlana Alexijevitj bokklubb. Med lite tur träffar vi författaren själv!  Resan avslutas i Litauens huvudstad, Vilnius som är mest känd för sin historiska charm och Unesco-skyddade gamla stadsdel. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Sankt Petersburg
 2. Dag 2 Sankt Petersburg
 3. Dag 3 Sankt Petersburg
 4. Dag 4 Pskov
 5. Dag 5 Pskov
 6. Dag 6 Pusjkins hemtrakt
 7. Dag 7 Daugavpils, Lettland
 8. Dag 8 Vitsebsk, Vitryssland
 9. Dag 9 Minsk
 10. Dag 10 Minsk
 11. Dag 11 Vilnius, Litauen
 12. Dag 12 Vilnius
 13. Dag 13 Vilnius, Hemresa
Datum:
Resans pris: 31 900 kr
Pris för icke prenumerant: 33 900 kr
Enkelrumstillägg: 5 500 kr
Antal deltagare: 14-20

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm inkl. flygskatt.
 • Svensk färdledning 
 • Visum till Ryssland och Vitryssland
 • Lokala guider vid några tillfällen i Sankt Petersburg, Pskov, Vitebsk och Vilnius
 • Alla transporter enligt programmet
 • Del i dubbelrum på hotell inklusive frukost. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Halvpension (frukost och lunch eller middag dagligen)
 • Utförlig skriftlig deltagarinformation och en karta eller bok
 • Alla inträden till museer och sevärdheter enligt programmet bland annat; Dostojevskijs och Anna Achmatovas museer, Ryska museet, samt litterära kabaréföreställningen Den bortsprungna hunden i Sankt Petersburg, Vladimir Nabokovs gamla herrgård i Rozhdestveno, citadellet i Pskov, Pusjkins gods samt påskfirande i Svjatogorskij-klostret i Mikhailovskoe, möte med gammaltroende och Mark Rotkho Art Centre i Daugavpils, Svetlana Alexijevitj bokklubb i Minsk och KGB Museet i Vilnius.     
 • Dricks till lokala guider och chaufförer

Är du inte redan prenumerant på Tidningen Vi går det bra att teckna prenumeration med 10% rabatt, 626 kr, vid bokning (ord.pris 695 kr). Klicka här för att kontakta oss eller ring 08-6695525.

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck

Tidningen Vi

Om du inte redan är prenumerant på Tidningen Vi, kan du beställa här med 10% rabatt. 12 nummer för 628 kr. En i resesällskapet behöver vara prenumerant. Klicka här för att beställa.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Anna Mnatsakanova

  Anna är armeniska, född i Georgien, bosatt i Sverige och har världen som arbetsplats. Anna är mycket välberest i framförallt den forna sovjetiska unionen och Sydoastasien. Hon är ursprungligen lärare men har jobbat som reseproducent och färdledare de senaste tio åren. Anna fördelar arbetat mellan kontoret och att leda resor. 

Kontaktperson

 • Anna Mnatsakanova Reseproducent

  Anna är armeniska, född i Georgien, bosatt i Sverige och har världen som arbetsplats. Anna är mycket välberest i framförallt den forna sovjetiska unionen och Sydoastasien. Hon är ursprungligen lärare men har jobbat som reseproducent och färdledare de senaste femton åren. Anna fördelar arbetat mellan kontoret och att leda resor. Anna har en bred portfölj av resor med ansvarar för Sydostasien, Centralasien, Balkan, Kaukasus, Iran mm.

  anna@varldensresor.se