I ryska mästares spår

Avgång 2019-04-22
Hemkomst 2019-05-04

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                   Publicerat 2019-03-12

 

Hej,

Vi har tidigare i veckan skickat pass, elektroniska flygbiljetter och en bok av Bengt Jangfeldt.  Kontrollera att alla uppgifter på flygbiljetterna och i det viserade passet stämmer. Ni fick en resplan med passet men den kan ni kasta och jag sänder den korrigerade resplanen till er idag med post.

Öppna dokumentet nedan för information om:

Uppdaterad resplan

Visum till Vitryssland
Vi har sökt s k gruppvisum till Vitryssland. Det är ett separat dokument med alla deltagarnamn och konsulatets stämpel. Det förklarar varför ni inte hittar visumet i passet.  Öppna dokumentet nedan för att se ditt visum. Du behöver inta ta det med dig. Färdledaren har originalet.

Öppna dokument

Incheckning
Vi flyger med SAS på denna resa. Incheckningen / bagage drop off sker individuellt på Arlanda senast två timmar före avgång. Du kan checka in online och välja sittplats från 22 timmar före avgång, fram till en timme före avgång. Du behöver din bokningsreferens som du hittar överst på din elektroniska flygbiljett.

Packa dina viktigaste tillhörigheter så som mediciner etc i handbagaget. Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening.

Vi är 15 deltagare och färdledaren är Anna Mnatsakanova, undertecknad. Vi möts på Arlanda vid utgången till Sankt Petersburg, ca 10 min. före avresa.  Jag kommer att ha Världens Resor skylt med mig.

Uppdaterad resplan
Resan har en speciell kulturbetoning och vi kommer att göra vår yttersta för att se och uppleva miljöer som har med de klassiska kulturgestalterna att göra. Under våra upptäcktsfärder i Sankt Petersburg, Pskov, Vitebsk och Vilnius kommer vi promenera mycket. Utrymme för pauser och fikastunder ges alltid, och självklart kommer vi att ha egen buss till förfogande för längre sträckor, både i stad och på landsbygd.

Jag har gjort vissa justeringar i resplanen utifrån rådande förhållanden, de aktuella öppettiderna till museum etc. Vi besöker ”Den bortsprungna katten” i St. Petersburg. Poetisk soaré som står i affischen de dagarna vi är i Sankt Petersburg kräver avancerade kunskaper i ryska för att bli på riktigt uppskattad och jag gjorde den bedömningen att det är mer förnuftigt att satsa på en guidad visning i det anrika etablissemanget.
Jag har varit i kontakt med Svetlana Aleksievitj agent och hennes bokklubb, men på grund av sviktande hälsa kan inte författaren ta emot gäster. Rättare sagt begränsar hon sitt engagemang till enbart yrkesmässiga kontakter. Vi kommer därför att ha ett samtal med en liten skara av vitryska författare, bl a ordföranden av landets författarförbund, och mötet äger rum på Sveriges ambassad i Minsk.

Den aktuella resplanen innehåller alla utlovade ingredienser, och vi dagligen går genom detaljer av programmet för en överskådlig bild av kommande upplevelser och en uppfattning om tidsformat för programpunkter.

Vi har halvpension på denna resa och förutom frukost ingår en måltid om dagen med undantag av sista dagen i Vilnius då ni kan välja att äta egen lunch i stan före transfer till flygplatsen eller på flygplatsrestaurangen. Dag 2 av resan i Sankt Petersburg ingår alla måltider.

Det förekommer ett antal kyrkobesök under resan. Vid besök av ortodoxa kyrkor ska kvinnor täcka huvudet och det är en bra idé att alltid ha med sig en sjalett.

Kvarstår att önska oss en riktigt spännande och trevlig resa!

Med vänliga hälsningar

Anna Mnatsakanova

anna@varldensresor.se

*På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan*


Deltagarinformation                     uppdaterad  2019-03-05

Hej,

Det är två månader kvar till Resan i ryska mästares spår med Tidningen Vi. Nedan hittar ni länkar till resplanen, flygtider och deltagarlistan, samt praktisk information inför resan. Ni är 15 deltagare i dagsläget. Vi håller resan öppen för bokningar ytterligare några veckor.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan
Det är viktigt att vi har alla resenärers korrekta person- och passuppgifter mm i god tid. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar, beställning av tågpass, restaurangbokningar m.m.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt lösenordet som står i mailet.

2.Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar(obs: alla förnamn enl passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

Har ni några problem får ni gärna meddela oss så hjälper vi till.


Färdledaren för resan är jag, Anna Mnatsakanova

 
Jag ägnar större delen av min arbetstid till planering av resor på kontoret men vill gärna fortsätta att leda resor som jag har producerat under åren. Jag har lett många resor till Centralasien, Ryssland, Kaukasus och Sydostasien. Detta är områden jag känner mycket väl. Jag talar även flytande ryska.

Pass och visum
Visum krävs för både Ryssland och Vitryssland och Världens Resor hanterar visumärendet.

Ditt pass ska gälla i minst sex månader efter visumets utgångsdatum för Ryssland, respektive Vitryssland och det ska innehålla minst två tomma sidor. Kontrollera att passet är helt.

Vi tar processen i tre steg:
1.Senast den 1 mars vill vi ha en skannad kopia av ditt pass. Det är viktigt att vi har korrekta passuppgifter för formella inbjudan till Ryssland och Vitryssland som krävs för att vi ska kunna söka visum.  

2.Vi gör en on-line visumansökan för Ryssland och fyller i blanketten för Vitryssland på nätet åt dig och skickar till dig utskrivna formulären för underskrift. Vi ber dig att returnera dessa med post senast 14 mars.

3. Senast den 14 mars vill vi ha vi ditt pass i original, försäkringsbrev för Ryssland och Vitryssland (obs! två separata intyg för var sitt land), två stycken färgfoto (välliknande och nytt, taget mot vit bakgrund 3,5 x 4,5 cm, tryckt på fotopapper, inga glasögon) samt underskrivna visumformulär som ni har tidigare erhållit via vanlig post.

14 mars:

*Pass i original

*Två försäkringsbrev

*Två färgfoton

*Båda visumformulären, Vitryssland och Ryssland

Vill du lämna passet i original redan den 1 mars går det också bra.

Försäkringsbrev
Viseringen är tidskrävande och Ryssland ambassad kontrollerar handlingarna extra noga. Tala om för försäkringsbolaget att intyget ska presenteras till Rysslands konsulat i viseringsärende, de vet vilka krav intyget ska uppfylla. Det är viktigt att kontakta försäkringsbolaget snarast eftersom den ibland långsamma postgången kan bli orsak för onödig fördröjning.

Med på försäkringsbrevet:

*Intyget ska vara på engelska,

*Det ska vara stämplat och underskrivet av försäkringsbolaget. 

*Det är viktigt att namnet och personnumret på den försäkrade står på intyget.

*Perioden då försäkringen gäller framgår tydligt: ”från ÅÅÅÅ-MM-DD till ÅÅÅÅ-MM-DD”.  Reseförsäkringens giltighetstid skall täcka hela uppehållet i Ryssland.

Försäkringsbrevet för Vitryssland skall ha samma innehåll.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Resplan

Flygtider och deltagarlista

Kontaktlista

Praktiska tips

Visumblankett Vitryssland

Behöver du komplettera din hemförsäkring inför resan kan du läsa informationen från Gouda nedan. Har ni frågor är ni välkomna att höra av er.

Reseförsäkring för dig under 70 år

Reseförsäkring för dig över 70 år

Om det är något dokument ovan som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er.

Vi skickar med rekommenderad post era elektroniska flygbiljetter och de viserade passen tillsammans med en karta eller bok ca 10 dagar före avresa.

Har ni några frågor får ni gärna kontakta mig på mejl: anna@varldensresor.se eller 08-669 55 25.

Hälsning Anna Mnatsakanova

*En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.*