I ryska mästares spår

Avgång 2020-05-01
Hemkomst 2020-05-13

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Deltagarinformation                    Publicerat 2020-03-02


Hej,

*Med anledning av coronaviruset förstår vi att det finns en del frågor och funderingar. Vi följer utvecklingen på våra resmål genom WHO:s rapportering och svenska myndigheters information och rekommendationer. Vi har kontakt med vår egen branschorganisation SRF och Utrikesdepartementet. Vi tar även del av information från våra samarbetspartners och färdledare på plats i de länder vi reser till. Vi följer svenska UD:s rekommendationer och om vi ställer in en resa får du som resenär alla pengar tillbaka. Vi kan även ställa in en kommande resa för att vi själva tar det beslutet, om det tex visar sig att vi ej kan göra aktiviteter eller om infrastruktur försvinner som krävs för ett genomföra resan. Även i ett sådant fall är du som konsument skyddad och får dina pengar tillbaka.

Vi gör en sammantagen bedömning för alla avresor närmare avresa och vi informerar dig som resenär. Det kan hända mycket på några veckor. Idag ser vi en trend med minskad spridning i Kina där utbrottet startade, vilket är positivt. Vi har lång och bred erfarenhet från att arrangera resor mestadels till länder långt från Sverige och vi är trygga med att vi hanterar olika situationer som kan uppkomma på bästa sätt med resenärernas och medarbetarnas bästa för ögonen. Du är alltid välkommen att ringa till oss och prata med mig som är ansvarig reseproducent för resan.*

Det är två månader kvar till resan I ryska mästares spår med Tidningen Vi.

Nedan hittar ni länkar till den preliminära resplanen, flygtider och deltagarlistan, samt praktisk information inför resan. Ni är 9 deltagare i dagsläget. Vi genomför resan och håller den öppen för bokningar i ytterligare några veckor.

Färdledaren för resan är jag, Anna Mnatsakanova  


Jag ägnar större delen av min arbetstid till planering av resor på kontoret men vill gärna fortsätta att leda resor som jag har producerat under åren. Jag har lett många resor till Centralasien, Ryssland, Kaukasus och Sydostasien. Detta är områden jag känner mycket väl. Jag talar även flytande ryska.

Pass och visum
Visum krävs för både Ryssland och Vitryssland och Världens Resor hanterar visumärendet.

Ditt pass ska gälla i minst sex månader efter visumets utgångsdatum för Ryssland, respektive Vitryssland och det ska innehålla minst fyra tomma sidor. Kontrollera att passet är helt.

Vi tar processen i tre steg:
1.
Senast den 12 mars vill vi ha en skannad kopia av ditt pass och försäkringsbrev/intyg för Ryssland och Vitryssland (ett intyg för var land). Det är viktigt att vi har korrekta passuppgifter för formella inbjudan till Ryssland och Vitryssland som krävs för att vi ska kunna söka visum. Försäkringsintygen, ett för varje land, kan postas (original). Om försäkringsbolaget erbjuder att skicka intygen via e-post vill vi ha det som bilaga i PDF; vidarebefordra intygen till info@varldensresor.se  
Läs mer om försäkringsbrev längre ned.

2.
Vi gör visumansökningarna för Ryssland och Vitryssland på nätet åt dig. Vi skickar till dig de utskrivna formulären för underskrift. Vi ber dig att returnera dessa underskrivna med post senast 27 mars.

Senast den 27 mars ska vi ha följande handlingar oss till handa:

*Pass i original

*Två försäkringsbrev (obs! två separata intyg för vart land)

*Två stycken färgfoto (välliknande och nytt, taget mot vit bakgrund 3,5 x 4,5 cm, tryckt på fotopapper)

* Underskrivna visumformulär för Vitryssland och Ryssland som ni har tidigare erhållit via vanlig post.

Vill du lämna passet i original redan den 12 mars går det bra.

Försäkringsbrev
Viseringen är tidskrävande och handlingarna granskas extra noga. Tala om för försäkringsbolaget att intygen ska presenteras till Rysslands och Vitrysslands konsulat i viseringsärende, de vet vilka krav intygen ska uppfylla. Det är viktigt att kontakta försäkringsbolaget snarast eftersom den ibland långsamma postgången kan bli orsak för onödig fördröjning.

Med på försäkringsbreven, ett för Ryssland och ett för Vitryssland:

*Intygen ska vara på engelska,

*De ska vara stämplade och underskrivna av försäkringsbolaget. 

*Det är viktigt att namnet och personnumret på den försäkrade står på intygen.

*Perioden då försäkringen gäller framgår tydligt: ”från ÅÅÅÅ-MM-DD till ÅÅÅÅ-MM-DD”.  Reseförsäkringens giltighetstid skall täcka hela uppehållet i Ryssland/Vitryssland. Dessa länder har inte samma regler vad gäller försäkring därav detta datumkrav.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan
Alla namnen måste vara rättstavade och överensstämma med uppgifterna i ditt pass för att flygbiljetter och andra biljetter ska vara giltiga. Samma sak gäller för eventuellt visum som vi hjälper dig att ansöka om. Reser du på någon av våra tågresor inom Sverige och till Norge behöver du inte lämna dina passuppgifter. Vänligen se till att uppdatera Mina Sidor och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare eller lämnar in passen till oss.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 5-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs: alla förnamn enl passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna meddela oss så hjälper vi till.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Resplan

Praktiska tips

Kontaktlista

Flygtider och deltagarlista

Vi skickar era elektroniska flygbiljetter och de viserade passen tillsammans med en bok ca 10 dagar före avresa.

Om det är något ni undrar över så hör gärna av er till mig på telefon 08-669 55 25 eller e-post: anna@varldensresor.se eller info@varldensresor.se

Med vänliga hälsningar

Anna Mnatsakanova