Inför resan

På den här sidan hittar du information inför din resa. Cirka två månader före avresa publicerar vi praktiska tips, flyg-båt- och tågtider, deltagarlista mm. Biljetter och avreseinformation kommer senast tio dagar före avresa. Varje gång vi har lagt upp nya information här så får du ett mejl av oss.


Avreseinformation                Publicerat 2023-09-05

Hej,   
  
Resan till Kaukasus närmar sig med stormsteg. Ni är 8 deltagare på resan. Ni möter färdledaren Kerstin Söderberg på Arlanda vid utgången till Warszawa ca 10 minuter före avresa. Kerstin har Världens Resor skylt med sig och hennes telefonnummer är 070-565 50 15. 
 
Klicka på fliken ovan: Min bokning för att se dina elektroniska flygbiljetter, de finns under Resehandlingar och Itinerary. Flyganslutningarna från Göteborg(för er som har det) kommer laddas ner på er bokning under dagen.
 
Incheckning på flygplatsen  
• Kom till flygplatsen i god tid, minst två timmar före avresa. Incheckning och säkerhetskontroller kan ta längre tid.     
 
• Check in on-line rekommenderas och du checkar in på flygbolagets hemsida. LOT öppnar sin on-linebokning 36 timmar före avgång. Använd bekräftelsenummer, t ex KETN5A som du hittar på din elektroniska flygbiljett under rubriken Flyg. Det går också bra att använda e-biljettens nummer som du hittar högst ned på biljetten, det består av endast siffror.    
OBS! Det inte alltid det fungerar med gruppbokning och därför får du gärna prova så tidigt som möjligt och återkomma senare om incheckningen inte fungerar.   
 
Att tänka på   
Vi besöker tre länder i södra Kaukasus vars historiska rötter är sammanflätade. Samtidigt lider länderna av några av regionens mest komplicerade politiska och etniska motsättningar. Vid inresa till Azerbajdzjan är inga skrifter, kartor eller reselitteratur om Armenien tillåtna.  
 
Under resan kommer vi i kontakt med de gamla kristna kulturerna i Armenien och Georgien med några kyrkbesök. I Georgien ibland är klädkoden för kvinnor överdrivet sträng. Jag rekommenderar att kvinnor bär kjol under stadsvandringen i Tbilisi och har en sjalett att bära över huvudet till hands då vi gör ett par stopp vid kyrkor. Det går att låna ett skynke och sjalett på vissa kyrkor.   
 
E-visum till Azerbajdzjan  
En påminnelse att ha visumet lätt tillgängligt i handbagaget eller på mobiltelefon eller surfplatta redan vid incheckning på flygplatsen i o m flygplatspersonalen har rätt att kontrollera om ni har visum till resmålet.  
 
Kvarstår att önska en riktigt spännande och trevlig resa!     
 
Anna Mnatsakanova 


 

Deltagarinformation               Publicerat 2023-07-24

Hej, 
 
Det är knappt två månader kvar till resan I skuggan av Kaukasus. Ni är 11 deltagare i dagsläget och resan är öppen för bokningar i några veckor framåt.  
Bifogat nedanför ser ni preliminära flygtider och deltagarlista, information om visering för Azerbajdzjan, praktisk information samt en uppdaterad resplan. Är det någon information ni vill ha i pappersform kan ni meddela oss.  
 
Färdledaren för resan är Kerstin Söderberg.


Kerstin är utbildad lärare och har gått Sidas biståndsarbetarutbildning. Efter att ha arbetat tre år i ett skolprojekt i ett fattigt område i Peru, blev det tjänst som reseproducent för resor till Afrika och Kuba. Kerstin har lett mängder av uppskattade resor i världens många hörn. Fritiden ägnas bland annat åt fågelskådning. 
Ca 10 dagar före avresa publicerar vi avreseinformation, era elektroniska flygbiljetter och en kontaktlista under resan.    
 
Visum och pass 
Visum krävs för inresa till Azerbajdzjan. Som svensk medbörjare kan du ansöka på e-visum vid en vistelse upp till 30 dagar. Du söker visum på myndighetens hemsida 
https://evisa.gov.az/en/ 
Tips inför visering:
- Ha gott om tid
- Ladda ner pass som en jpg-fil i datorn innan(läs instruktionerna nedan). Ni kan också be mig göra om passkopian till en jpg-fil.
- Hotellet vi bor på är Hotel Diplomat 185 Suleyman Ragimov St, Baku
- Använd inte prickar på Å,Ä och Ö. Systemet brukar inte tycka om kommatecken eller andra specialtecken.
- Ha tålamod
Vi är medvetna om att viseringar inte är så lätta. Råkar ni på problem som inte går att lösa kan ni kontakta mig, Ulrika.

Läs mer om viseringsrutin i det speciella avsnittet nedan. Passet måste vara giltigt i sex månader efter avslutad resa (gäller just Azerbajdzjan). 
 

Ändringar i resplan  
UD har nyligen uppdaterad sina rekommendationer och avråder från resor till vissa områden i Armenien och Azerbajdzjan. Vi har varit tvungna att göra några förändringar i resplanen och resrutten undviker nu helt gränsområdet mellan Azerbajdzjan och Armenien. Resan behåller sin karaktär och trots att den har blivit något kortare ger den en bra bild av området och Armenien. Den tidigare utflykten till Goris med en övernattning där utgår och det nya programmet två dagar kortare. Resans nya datum blir 14 - 28 oktober. Resans pris sänker vi  till 42 000 kr. Du ser avdraget på din slutfaktura. Hoppas på din förståelse för dessa förändringar.  
Har ni redan slutbetalt kan ni återkomma till oss så gör vi återbetalning på rabatten.

OBS!: Jag ber dig att ge oss en bekräftelse att du har tagit del av den aktuella informationen genom att mejla oss på: info@varldensresor.se  

  
Har ni några frågor får ni gärna höra av er till mig på 08-669 55 25 alt anna@varldensresor.se alt info@varldensresor.se.
 
Med vänlig hälsning 
Anna Mnatsakanova 

Klicka på ikonerna nedan för information om visering, praktisk information mm: