Konst från Provence till Baskien

Länder som besöks

Typ av resa

11 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Under elva dagar ska vi njuta av samtidskonst av världsklass, fantastisk arkitektur och underbar natur, ofta i samklang med varandra. Vi reser från Provence till Baskien och ser de riktigt fina nya konstanläggningarna Chateau La Coste i Aix en Provence, LUMA Fondation i Arles och Villa Carmignac på ön Porquerolles. I Arles får vi också ägna en dag åt världens främsta festival för fotokonst. Så klart hinner vi även med att besöka platser förknippade med både Cezanne och van Gogh i Provence. Efter ett stopp i Toulouse-Lautrecs vackra medeltidsstad Albi anländer vi till Baskien och vackra San Sebastian. Vi besöker vingårdarna i Rioja som skapats av stjärnarkitekterna Santiago Calatrava och Frank Gehry innan vi i Bilbao avrundar med ett besök på museernas museum, Guggenheim.   

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Aix en Provence
 2. Dag 2 Aix en Provence
 3. Dag 3 Chateau La Coste - La Seyne sur Mer
 4. Dag 4 Porquerolles
 5. Dag 5 Arles
 6. Dag 6 Arles
 7. Dag 7 Albi
 8. Dag 8 San Sebastian
 9. Dag 9 Vingårdar i Rioja - Bilbao
 10. Dag 10 Bilbao
 11. Dag 11 Hemresa
Datum:
Resans pris: 38 900 kr
Enkelrumstillägg: 6 500 kr
Antal deltagare: 16-24

Allt detta ingår

• Klimatkompenserat flyg till Marseille och hem från Bilbao och flygskatt från Stockholm (avresa från andra orter i Sverige och Köpenhamn mot tillägg)
• Svensk färdledning
• Alla transfers med egen buss och båt enligt resplanen
• Del i dubbelrum på hotell av bra standard (mestadels 4*) inkl frukost. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
• Halvpension med frukost varje dag samt lunch eller middag
• Vinprovning på Ysios vingård i Rioja
• Alla inträden enligt programmet; Cezannes ateljé, Musee Granet, Fondation Vasarely och Chateau La Coste i Aix en Provence, Fondation Carmignac på Porquerolles, Biljett till fotofestvialen i Arles, Luma Fondation och Fondation Van Gogh i Arles, Toulouse Lautrec museet i Albi, besök på vingårdarna skapade av Frank Gehry och Salvador Calatrava i Rioja, Guggenheim Museum i Bilbao
• Guidade visningar till museer/konstanläggningar som nämns ovan
• Skriftlig deltagarinformation 
• Dricks till guider och chaufförer

Vad ingår inte i resans pris?

• Måltider som ej nämns ovan, dryck

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Björn Tedeman

  Björn har jobbat som koordinatör för Forum Syd i Kambodja och skrivit läroböcker i juridik och ekonomi. Han varvar valövervakning och andra internationella uppdrag med att driva sitt konsultföretag i Göteborg. Björn har rest oerhört mycket världen över och leder några av våra resor; Med tåg till Venedig, resorna till Skottland samt vår familjeresa till Sydostasien. 

Kontaktperson

 • Elin Ishihara Reseproducent

  Elin är halvjapanska och har varit i Japan oräkneliga gånger sedan barnsben tillsammans med familjen, genom studier och arbete - och tröttnar aldrig! Har kombinerat studier i Japan med arbete på en karaokebar, och på universitetet blev det förutom journalistik också en Japaninriktning på Östasienlinjen. Halkade in i resesvängen 2004, och på Världens Resor får Elin producera resor till favoritresmålet som fortfarande är Japan. Kulturen, människorna, maten, kontrasterna, estetiken, vänligheten… det finns mycket att älska med detta land! Elin producerar även resor till bl.a. Indonesien, Nord- & Sydkorea, Tyskland, Schweiz, Sverige och Norge. 

  elin@varldensresor.se
11 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se