Nederländerna - konst & arkitektur

Länder som besöks

Typ av resa

7 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Under en vecka åker vi på en riktig kulturresa till Nederländerna. I det liberalt sinnade Nederländerna har arkitekterna fått fritt utlopp för att skapa spännande museer, bostäder, stationer och marknader. Vi går på riktigt tankeväckande arkitekturvandringar i Rottedam och Amsterdam med koncentration på det nya, där vi ser städerna till fots och ibland med båt. 

Vi hittar också några av världens mest spännande konstmuseer här. Kröller-Müller i Otterlo har världens näst största samling av van Gogh men också en underbar skulpturpark med samtidskonst, i Rotterdam besöker vi det alldeles nya Depot Boijmans Van Beuningen som visar både klassisk och samtida konst på ett helt nydanande sätt. I Haag får vi i ett palats stifta bekantskap med Escher, en av världens främsta grafiker samt det vackra museet Voorlinden med samtidskonst. I Amsterdam väntar bland annat Rijksmuseum, det moderna museet Stedelijk och skulpturbiennalen Artzuid.   

Resans ciceron Björn Tedeman lotsar gruppen till pärlor i ett land han en gång studerade i. Räkna med trevliga promenader bland kanalerna, besök på något pannkakshus och kanske ett destilleri för jenever. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Schiphol, Rotterdam
 2. Dag 2 Rotterdam
 3. Dag 3 Haag
 4. Dag 4 Otterlo, Amsterdam
 5. Dag 5 Amsterdam
 6. Dag 6 Amsterdam
 7. Dag 7 Hemresa
Datum:
Resans pris: 23 800 kr
Enkelrumstillägg: 4 900 kr
Antal deltagare: 12-20

Allt detta ingår

• Flyg till och från Amsterdam (avresa från andra orter i Sverige och Köpenhamn mot tillägg) 
Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
• Svensk färdledning
• Alla transfers med egen buss och lokala transportmedel enligt resplanen
• Båt med taxibåt vissa sträckor i Rotterdam 
• Del i dubbelrum på hotell av bra standard. 5*-iga Mainport Hotel i Rotterdam och 3*-iga Holiday Inn Express North Riverside i Amsterdam inklusive frukost. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
• Välkomstmiddag, avskedsmiddag samt ytterligare en måltid
• Alla inträden enligt programmet; Rotterdam Kunsthal och Depot Boijmans van Beuningen i Rotterdam, Voorlinden, Escher Museet samt Maritshuis i Haag, Kröller-Müller museet i Otterlo, Rijksmuseum och Stedelijk i Amsterdam 
• Guidade stadsvandringar: den nya arkitekturen i Rotterdam, den nya arkitekturen i Amsterdam, skulpturbiennalen Art Zuid samt guidade visningar på flera av de andra konstmuseerna  
• Skriftlig deltagarinformation 
• Dricks till guider och chaufförer

Vad ingår inte i resans pris?

• Måltider som ej nämns ovan, dryck

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Deltagare berättar

 • Välorganiserad, allt fungerade bra, man kände sig väl omhändertagen, i stort sett mycket intressanta programpunkter. (Gäller resan Brygge till Rhen där stora delar av nuvarande resa fanns med.)
  Greger & Britt Nylén, resenärer sep 2021
 • Mycket intressant program. Suverän guide, som skapade gemenskap. Liten positiv grupp. (Gäller resan Brygge till Rhen där stora delar av nuvarande resa fanns med.)
  Agneta Norlin Johansson, resenär sep 2021

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Björn Tedeman

  Björn har jobbat som koordinatör för Forum Syd i Kambodja och skrivit läroböcker i juridik och ekonomi. Han varvar valövervakning och andra internationella uppdrag med att driva sitt konsultföretag i Göteborg. Björn har rest och jobbat mycket världen över och leder några av våra resor i Europa och Sydostasien. 

Kontaktperson

 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se
7 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se