Skotska höglandet - kanalbåt och tåg 5 sep

Länder som besöks

Flygresan är klimatkompenserad

Skotska höglandet bjuder på en varierad, dramatisk och stämningsfull natur. Från den vilda västkustens otaliga öar och fjordar, till vidsträckta dalgångar, kristallklara sjöar och Storbritanniens högsta berg. Vi inleder resan med den klassiska tåglinjen Caledonian Sleeper som tar oss från Fort William till London och avslutar med Edinburgh. I Fort Augustus ligger vår egen kanalpråm förtöjd och väntar på oss. Följande tre nätter blir båten vårt hem när vi reser längs Kaledoniska kanalen som förbinder havet i sydväst med havet i norr vid Inverness. Kanalen som var en föregångare till Göta kanal är drygt tio mål lång och består av grävda kanaler samt fyra sjöar, varav Loch Ness är den största. På dagarna väljer du själv om du vill åka med ombord, cykla eller vandra. Skottlands spännande historia gör sig påmind när vi stannar till vid slussar och slott längs den natursköna vägen. Landskapet längs Kaledoniska kanalens norra del som vi följer på denna resa är mer kuperat. Äter gott gör vi ombord och det blir även en och annan avstickare till en mysig pub för den som vill.

Sedan väntar en av världens vackraste och mest omtalade tågsträckor när vi åker över akvedukten Glenfinnan från Fort William och vidare till Isle of Skye, Inre Hebridernas största ö. Här bjuds vi på fina strövtåg med vyer över lodräta klippväggar och enastående bergsformationer. 


Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till London, tåg till Fort William
 2. Dag 2 Kanalbåt längs Kaledoniska kanalen
 3. Dag 3 Kanalbåt längs Kaledoniska kanalen
 4. Dag 4 Kanalbåt längs Kaledoniska kanalen
 5. Dag 5 Isle of Skye
 6. Dag 6 Isle of Skye
 7. Dag 7 Edinburgh
 8. Dag 8 Edinburgh
 9. Dag 9 Hemresa
Datum:
Resans pris: 33 900 kr
Enkelrumstillägg (ej möjligt båt och tåg): 4 500 kr
Antal deltagare: 10-12

Allt detta ingår

• Klimatkompenserat flyg till London och hem från Edinburgh och flygskatt från Stockholm (avresa från andra orter i Sverige och Köpenhamn mot tillägg)
• Svensk färdledning
• Caledonian Sleeper mellan London och Fort William i Club Room klass med bekväma sängar samt dusch och toalett i kupén. 
• Tåg mellan Inverness och Edinburgh samt Mallaig till Fort William via Glennfinnan-akvedukten  
• Pråm i tre dagar och tre nätter längs Kaledoniska kanalen. Bor i tvåbäddshytter med våningssäng samt dusch och toalett i hytten. 
• Buss på Isle of Skye under två dagar, buss mellan Fort Augustus och Portree samt båt mellan Mallaig och Armadale
• Transfers från flygplatsen i Edinburgh och till flygplatsen i London
• Del i dubbelrum på hotell av bra standard. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
• Frukost alla dagar, Helpension på båten som inkluderar tre middagar och två luncher, välkomstmiddag och avskedsmiddag
• Inträde till slottet Eilean Donan samt till slottet Uruqhart vid Loch Ness
• Guidade strövtåg bland klippor och berg på Isle of Skye, vandring eller cykling längs Kaledoniska kanalen (cyklar för de tre dagarna ingår i resans pris), guidad stadsvandring i Edinburgh 
• Skriftlig deltagarinformation och karta
• Dricks till guider och chaufförer

Vad ingår inte i resans pris?

• Måltider som ej nämns ovan, dryck


Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Björn Tedeman

  Björn har jobbat som koordinatör för Forum Syd i Kambodja och skrivit läroböcker i juridik och ekonomi. Han varvar valövervakning och andra internationella uppdrag med att driva sitt konsultföretag i Göteborg. Björn har rest oerhört mycket världen över och leder några av våra resor; Med tåg till Venedig, resorna till Skottland samt vår familjeresa till Sydostasien. 

 • Mathias Buskas

  Mathias första resa till Afrika var på cykel ner till Egypten och sedan vidare med bil, buss och tåg genom kontinenten till Kapstaden. Mathias har sedan dess rest kors och tvärs genom framförallt södra Afrika och leder flera av våra resor hit. Mathias är tidvis bosatt i Portugal och har rest brett över hela världen. Leder också våra resor till Portugal och Skottland.

Kontaktperson

 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se