Skotska höglandet - kanalbåt och tåg (nya 2024)

Länder som besöks

9 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Skotska höglandet bjuder på en varierad, dramatisk och stämningsfull natur. Från den vilda västkustens otaliga öar och fjordar, till vidsträckta dalgångar, kristallklara sjöar och Storbritanniens högsta berg. Vi inleder resan i hamnstaden Oban och avslutar med Edinburgh. I Fort William ligger vår egen kanalpråm förtöjd och väntar på oss. Följande tre nätter blir båten vårt hem när vi reser längs Kaledoniska kanalen som förbinder havet i sydväst med havet i norr vid Inverness. Kanalen som var en föregångare till Göta kanal är drygt tio mål lång och består av grävda kanaler samt fyra sjöar, varav Loch Ness är den största. På dagarna väljer du själv om du vill åka med ombord, cykla eller vandra. Skottlands spännande historia gör sig påmind när vi stannar till vid slussar och slott längs den natursköna vägen. Äter gott gör vi ombord och det blir även en och annan avstickare till en mysig pub för den som vill.

Under resan åker vi också en av världens vackraste och mest omtalade tågsträckor när vi åker över akvedukten Glenfinnan. I två nätter stannar vi på Isle of Skye, Inre Hebridernas största ö. Här bjuds vi på fina strövtåg med vyer över lodräta klippväggar och enastående bergsformationer. 


Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Skottland, Oban
 2. Dag 2 Glencoe, Eilean Donan och Isle of Skye
 3. Dag 3 Isle of Skye
 4. Dag 4 Kanalbåt längs Kaledoniska kanalen
 5. Dag 5 Kanalbåt längs Kaledoniska kanalen
 6. Dag 6 Kanalbåt längs Kaledoniska kanalen
 7. Dag 7 Edinburgh
 8. Dag 8 Edinburgh
 9. Dag 9 Hemresa
Datum:
Resans pris: 45 500 kr
Enkelrumstillägg (ej möjligt båt och tåg): 4 500 kr
Antal deltagare: 10-12

Allt detta ingår

• Klimatkompenserat flyg till och från Edinburgh och flygskatt från Stockholm (avresa från andra orter i Sverige och Köpenhamn mot tillägg)
• Svensk färdledning
• Tåg mellan Inverness och Edinburgh samt från Mallaig till Fort William via Glenfinnan-viadukten  
• Pråm i tre dagar och tre nätter längs Kaledoniska kanalen. Vi bor i tvåbäddshytter med våningssäng samt dusch och toalett i hytten. 
• Egen buss Edinburgh - Oban, Oban - Isle of Skye, samt från Fort Augustus till Inverness
• Rundtur på Isle of Skye
• Båt mellan Mallaig och Armadale
• Transfer till flygplatsen i Edinburgh 
• Del i dubbelrum på hotell av bra standard. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
• Frukost alla dagar, helpension ombord pråmen (tre middagar och tre luncher) samt en lunch och en middag på Isle of Skye
• Välkomstmiddag och avskedsmiddag
• Inträde till slottet Eilean Donan 
• Guidade strövtåg bland klippor och berg på Isle of Skye, vandring eller cykling längs Kaledoniska kanalen (cyklar för de tre dagarna ingår i resans pris), guidad stadsvandring i Edinburgh 
• Whiskyprovning
• Skriftlig deltagarinformation 
• Dricks till guider och chaufförer

Vad ingår inte i resans pris?

• Måltider som ej nämns ovan, dryck


Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Björn Tedeman

  Björn har jobbat som koordinatör för Forum Syd i Kambodja och skrivit läroböcker i juridik och ekonomi. Han varvar valövervakning och andra internationella uppdrag med att driva sitt konsultföretag i Göteborg. Björn har rest och jobbat mycket världen över och leder några av våra resor i Europa och Sydostasien. 

 • Mikael Karlmark

  Mikael är ursprungligen filmfotograf utbildad i London men har även titlarna statsvetare och ekonom. Han reser mycket och bor ofta längre perioder i Rumänien där han har en del av verksamheten i ett av sina företag. Mikael har lett mängder av resor över hela Balkan och under en period varit skeppare i den grekiska övärlden. 

 • Mats Wetterholm

  Mats har lång erfarenhet från resebranschen men arbetar idag som gymnasielärare som han kombinerar med olika reseuppdrag. Mats var stationerad Londonguide i några år och lett resor på de brittiska öarna i över 30 år. Han leder även resor till norra Skandinavien samt Alperna. Mats har ett gediget intresse för historia och kultur och är en bokslukare.

Kontaktperson

 • Victoria Elmgren Reseproducent

  Victoria är reseproducent med fokus på Europa. Flera av de resor Victoria producerar går till Frankrike, ett kärt resmål där hon också har bott i flera omgångar. Victoria upplever gärna en ny plats i kombination med ett roligt äventyr eller genom konst och kultur.  Hon har åkt skidor i Iran, kört motorcykel genom Rwanda och ridit i Indien men bäst av allt är konstresorna med mamma! Victoria är utbildad jurist men trivs i alla väder och brinner för utbytet mellan länder och kulturer. Tidigare har hon bland annat arbetat politiskt i Europaparlamentet i Bryssel, för UD i Indien och som hästpolotränare i Storbritannien. Victorias drömresemål är långt bort eller runt knuten; det finns alltid något spännande att upptäcka!

  victoria@varldensresor.se
9 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se