Inför resan

På den här sidan hittar du information inför din resa. Cirka två månader före avresa publicerar vi praktiska tips, flyg-båt- och tågtider, deltagarlista mm. Biljetter och avreseinformation kommer senast tio dagar före avresa. Varje gång vi har lagt upp nya information här så får du ett mejl av oss.


Avreseinformation                     Publicerad 2023-06-02

Hej! 
Nu är det snart dags för avresa till Skottland. Ni är 12 deltagare på resan. Färdledaren är Mats Wetterholm. Mats mobilnummer är +46 70 526 67 76. 

Klicka på fliken ovan: Min bokning för att se de elektroniska flygbiljetterna, de finns under Resehandlingar. Vi postar även utskrivna flygbiljetter och kartor över Skottland.  
 
Flygtider och ankomst till Heathrow 
OBS! De aktuella flygtiderna står på era elektroniska flygbiljetter.    
 
Ni som reser från Stockholm möter Mats på Arlanda vid utgång mot London ca 10 min före avresa. Mats har en Världens Resor-skylt med sig.  
 
Ni som reser från Köpenhamn anländer till Heathrow före Stockholm-flighten. Båda flighterna landar vid Terminal 5 och transfern till Euston stationen ordnas i anslutning till senare flighten. Ni får vänta in Stockholmsflyget för att träffa färdledaren och resten av resesällskapet.  
 
Tågbiljetterna till Caledonian Sleeper från London, samt övriga sträckor med tåg och färja i Skottland får ni av färdledaren på plats.   
 
Incheckning och avresa 
• Check in on-line rekommenderas och du checkar in på flygbolagets hemsida. British Airways öppnar sin on-lineincheckning 24 timmar före avgång. Klicka här. https://www.britishairways.com/travel/olcilandingpageauthreq/public/en_se 
Använd bokningsreferens, t ex QP3IMT som du hittar överst till höger på din elektroniska flygbiljett. Det går också bra att använda e-biljettens nummer som du hittar längre ned under Ticket details. 
• Kom till flygplatsen i god tid, minst två timmar är rekommenderat. Inchecknings- och säkerhetsrutiner tar mycket längre tid än tidigare. 
 
Kvarstår för mig att önska en riktigt spännande och trevlig resa!    

Anna Mnatsakanova 
anna@varldensresor.se 
Tel 08-6695525  


Deltagarinformation                  Publicerat 2023-04-20

Hej, 
 
Det är två månader kvar till resan Skotska höglandet - kanalbåt och tåg.  
Ni är 12 deltagare i dagsläget.  
 
Ca 10 dagar före avresa publicerar vi avreseinformation och skickar ut era elektroniska flygbiljetter. Tågbiljetterna för samtliga sträckor får ni av färdledaren.   
 
Slutbetalning och personuppgifter inför resa   
Ni behöver omgående gå in på fliken ovan "Min bokning" och uppdatera Personuppgiftsformuläret! Det är av yttersta vikt att alla uppgifter stämmer. I tex flygbiljetterna till Storbritannien ska samtliga namn enl passet vara med. På denna sida kan du även slutbetala din resa.  
  
Om det är något dokument som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er.  
 
Färdledaren för resan är Mats Wetterholm

Till vardags är Mats gymnasielärare men han också har lång erfarenhet från resebranschen. Redan som student guidade han resenärer i Alperna under sommarlov. Mats var stationerad Londonguide i några år och lett resor på de brittiska öarna i över 30 år. Som lärare planerade han och arrangerade fortbildningsresor till Storbritannien för sitt gymnasium. Han har även lett resor i Norden, bl till Lofoten, och Nordkap i Norge, Köpenhamn och Bornholm i Danmark samt spännande Island. Mats har ett gediget intresse för historia och kultur och är en bokslukare. 

Har ni några frågor får ni gärna höra av er till mig på 08-669 55 25 alt anna@varldensresor.se

Med vänlig hälsning

Anna Mnatsakanova

  • Här hittar du kontaktinformation till boenden mm.
  • Här har vi samlat information kring väder, valuta, packning, vaccinationer mm.
  • Tips på litteratur inför din resa
  • Här hittar du ett dokument med resplanen som pdf.
  • Här finner du flygtider och en deltagarlista.
  • Här hittar du fina erbjudanden och rabatter från våra partners, endast för dig som resenär hos Världens Resor.
  • Sedan starten av Världens Resor 2003 har vi arbetet efter visionen att skapa roliga och lärorika resor som vi själva vill göra. Vi har tidigare inte tänkt så mycket på att använda etiketten hållbarhet men vi ser att det som för oss är en naturlig och integrerad del av våra resor, är precis just det - mer hållbara resor.