Sommar i Georgien

Länder som besöks

12 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Vi reser till Georgien i ett avlägset hörn av Europa. Här finns ett rikt kulturarv med uråldriga kyrkor, genuina byar, en vinkultur med gamla anor samt ett alldeles eget skriftspråk. Resan börjar i huvudstaden Tbilisi som bjuder på pulserande folkliv, gastronomiska upplevelser och fina strövtåg i den medeltida stadskärnan och bland art nouveau fasader. Vi reser till vindistriktet Kakheti där vi kombinerar besök i mysiga byar med vinprovningar hos landets främsta producenter. Resan fortsätter till Svaneti med sin mycket säregna kultur och Europas häftigaste bergslandskap. Sista etappen går till Svarta havet där vi avrundar i Batumi som har bytt skepnad från sömnig småstad till en modern mötesplats för både artister, konstnärer och affärsfolk.

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Tbilisi
 2. Dag 3 Tbilisi
 3. Dag 4 Tbilisi-Sighnaghi-Telavi (Kakheti vindistriktet)
 4. Dag 5 Kvareli-Telavi-Kvareli (Kakheti vindistriktet)
 5. Dag 6 Kvareli - Mtsketa - Kutaisi
 6. Dag 7 Kutaisi - Mestia
 7. Dag 8 Mestia
 8. Dag 9 Mestia - Ushguli
 9. Dag 10 Ushguli - Batumi
 10. Dag 11 Batumi
 11. Dag 12 Hemresa
Datum:
Resans pris: 24 300 kr
Enkelrumstillägg: 3 200 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg inklusive skatter (anslutning från Göteborg, Köpenhamn och Oslo är möjlig mot tillägg)
 • Svensk färdledning under resan
 • Lokala guider
 • Del i dubbelrum på hotell av bra klass och 3 nätter i pensionat inkl frukost. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Helpension i två dagar, ankomst- och avskedsmiddag och ytterligare två måltider
 • Alla transporter med egen buss & 4W fordon eller bil enligt programmet 
 • Alla aktiviteter, utflykter och inträdesavgifter; bl a besök till den gamla huvudstaden Mtskheta, museum i Mestia, vingårdsbesök i Kakheti,  vinprovning; 
 • Dricks till chaufförer och lokala guider
 • Skriftlig deltagarinformation

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Johnny Normark Friskilä

  Till vardags är Johnny frilansskribent och översättare. Johnny är norrman men bosatt i Stockholm sedan 2002. Han talar ryska, har en magisteruppsats i rysk kulturhistoria och har läst centralasienkunskap. Några av favoritresorna har gått till Iran och Afghanistan, Kaukasus, Centralasien och de båda Koreorna. Kameran följer alltid med på resan!

 • Anna Mnatsakanova

  Anna är född i Georgien men har bott i Sverige i många år. Att möta olika kulturer, bryta språkbarriärer och även prova nya kök har blivit hennes sätt att leva. Anna fördelar arbetet mellan kontoret och att leda resor till bl a Sydostasien, Centralasien, Kaukasus, Ryssland mm. När hon tar paus från långväga resor väljer hon något av sina smultronställen i Italien. 

Kontaktperson

 • Anna Mnatsakanova Reseproducent

  Anna är född och uppvuxen i Georgien men efter att ha bott i Sverige i många år kallar hon Stockholm för sitt hem. Hon är ursprungligen lärare men har jobbat som reseproducent och färdledare de senaste tjugo åren. Att upptäcka världen, konfronteras med olika kulturer, bryta språkbarriärer och även prova nya kök har blivit hennes sätt att leva. Anna är välberest och har en bred portfölj av resor med ansvarar för Sydostasien, Centralasien, Balkan, Kaukasus, Iran mm. När hon tar paus från långväga resor väljer hon något av sina smultronställen i Italien, fräschar upp sitt italienska och låter sig inspireras av skönheten. Anna fördelar arbetat mellan kontoret och att leda resor. 

  anna@varldensresor.se
12 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se