Sommar i Georgien

Avgång 2019-06-09
Hemkomst 2019-06-20

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                                Publicerat 2019-05-29

 

Hej!

Avresedagen närmar sig med stormsteg och det är dags att fundera på sista detaljer inför resan till Georgien.

Din elektroniska flygbiljett, en karta över Georgien och Världens Resor bagagebrickor skickar vi idag med vanlig brev. Ni är 16 deltagare och färdledare är Anna Mnatsakanova, undertecknad. Vi som flyger från Stockholm möts på Arlanda vid utgång till Istanbul, ca 10 min före avgång. Jag har med mig en Världens Resors skylt. Marie och Mona som flyger från Göteborg, respektive Köpenhamn möter vi i Istanbul ca 15 min före ombordstigning för Tbilisi-flighten.

Flyg, incheckning och bagage
Vi reser med Turkish Airlines på denna resa. Det är teoretiskt möjligt att checka in online men flygbolaget garanterar inte att det fungerar vid gruppbokning vilket är just fallet med vår resa. Det är betydligt mer effektivt att satsa på att komma till flygplatsen i god tid för incheckning över disk. Incheckningen sker två timmar före avgång. Checka in ditt bagage hela vägen till Tbilisi. Packa dina viktigaste tillhörigheter så som vandringsskor, mediciner etc i handbagaget (frivikt 8 kg, storlek 55x40x20). Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening.

Vi har fått preliminär seating på flyget där vi sitter samlad, som en grupp.  

Klädsel, utrustning mm
Det är sommarväder som råder under resan med dagstemperaturer mellan 22-28 grader, regnskurar kan förekomma. Det är kyligare i bergstrakter morgon och kväll. För tre dagar i Svaneti rekommenderar jag bekväma slitstarka friluftskläder. Använd gärna skalprincipen, dag och natt temperaturen skiftar.

Vid kyrkobesök rekommenderar jag att kvinnor har med en sjalett att täcka huvudet med. Det går att låna ett skynke/ kjol och en schalett i större kyrkor.

Vi besöker några av Georgiens mest genuina byar under dagarna 7-9. För ca tio år sedan fanns det knappt några övernattningsmöjligheter i Svaneti och regionen var sällan besökt av varken utländska resenärer eller georgier. Idag är det många som har upptäckt vilka fantastiska resurser för natur- och vandringsälskare området erbjuder. Vi bor i ett litet privat hotell två nätter i Mestia och en natt i Ushguli på en s k bed and breakfast/enkel pensionat. Standarden är god, men rumsstorlekar och övriga faciliteter varierar. Vi har alltid dusch och toalett på rummet förutom i Ushguli där vi har delade faciliteter.

Vandring dag 9 är valfri och du väljer om du vill göra denna heldagsvandring ett par dagar före.

Resplan
En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex väder, tranportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.

Om det är något ni funderar på under resans gång är det viktigt att ni påtalar eller meddelar färdledaren så snart som möjligt så att vi har möjlighet att hantera det. Vi på kontoret finns också alltid här om det är något du undrar över.

Återstår bara att önska en trevlig resa,
Anna Mnatsakanova

 

*På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan 


Deltagarinformation                              Publicerat 2019-04-10

 

Hej,

Det är två månader kvar till resan till Georgien. Nedan hittar du länkar till flygtider, deltagarlista, resplan, kontaktlista och praktiska tips inför resan. Resan har 16 deltagare och färdledaren för resan är Anna Mnatsakanova. 

Färdledaren på resan är Anna Mnatsakanova  

Jag ägnar större delen av min arbetstid till planering av resor på kontoret men vill gärna fortsätta att leda resor som jag har producerat under åren. Jag har lett många resor till Centralasien, Ryssland, Kaukasus och Sydostasien. Detta är områden jag känner mycket väl.

Ingen visering krävs för EU-medborgare eller norska medborgare. Du behöver ett giltigt pass för att resa till Georgien, och giltighetstiden måste täck hela din vistelse i landet.

Cirka tio dagar före avresa skickar vi dina elektroniska flygbiljetter och en karta över Georgien. Samtidigt publicerar vi avreseinformation, det får du ett separat meddelande om.  

Slutbetalning och personuppgifter inför resan
Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra beställningar av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera ”Mina Sidor” och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1. Logga in på Mina sidor, klicka här. Använd e-postadressen som angavs vid bokning samt lösenord*.

2. Klicka sedan på ditt 4 alt 5-siffriga bokningsnummer som nu syns.

3. Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs: alla förnamn enligt passet).

4. Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den e-postadress som angavs vid bokning, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna kontakta oss så hjälper vi till.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Flyg-och deltagarlista

Kontaktlista

Praktiska tips

Resplan

Kontrollera noga att ditt namn i flyg- och deltagarlistan överensstämmer med ditt pass samt att rätt avreseort är angivet enligt era önskemål. Kontakta oss snarast möjligt om något inte stämmer.

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex. väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.

Om det är något ni undrar över tveka inte att skriva till mig på anna@varldensresor.se eller ring 08-669 55 25.

Med vänliga hälsningar,
Anna Mnatsakanova