Strövtåg i norra Grekland

Länder som besöks

9 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Under nio dagar i norra Grekland går vi sex enklare strövtåg i fantastiska miljöer. Strövtågen är mellan 5 och 9 kilometer långa och tar oss till de ortodoxa klostren belägna på sandstensklippor i Meteora, mellan traditionella byar och gamla stenbroar i Pindosbergen, på kustvandring längs Joniska havet och till Apollontemplet i Delfi. Resan börjar i den trevliga staden Thessaloniki och avrundas i Aten. Vi bor ett par nätter i den vackra kuststaden Parga, varifrån vi åker på båttur i den Joniska arkipelagen. I Zagorhoria blickar vi ut över den berömda Vikosravinen, en av världens djupaste. Halvpension ingår. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Thessaloniki
 2. Dag 2 Meteora
 3. Dag 3 Meteora
 4. Dag 4 Vikosravinen
 5. Dag 5 Zagoria
 6. Dag 6 Parga vid Joniska havet
 7. Dag 7 Båttur till Joniska öarna
 8. Dag 8 Delfi
 9. Dag 9 Flyg hem från Aten
Datum:
Resans pris: 21 400 kr
Enkelrumstillägg: 2 500 kr
Antal deltagare: 16-24

Allt detta ingår

• Klimatkompenserat flyg från Stockholm till Thessaloniki och hem från Aten (avresa från Göteborg, Olso och Köpenhamn mot tillägg)
• Svensk färdledning
• Alla transfers med egen buss och båt enligt resplanen
• Del i dubbelrum på hotell av god standard. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
• Halvpension (frukost samt lunch eller middag ej flygdagarna)
• Alla inträden enligt programmet; Klostren Moni Agias Triados och Stora Meteoron i Meteora och utsiktspunkter i Vikosravinen 
• Skriftlig deltagarinformation och karta
• All dricks till guider, chaufförer och restauranger där måltiderna ingår

Vad ingår inte i resans pris?

• Måltider som ej nämns ovan, dryck

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Mikael Karlmark

  Mikael är ursprungligen filmfotograf utbildad i London men har även titlarna statsvetare och ekonom. Han reser mycket och bor ofta längre perioder i Rumänien där han har en del av verksamheten i ett av sina företag. Mikael har lett mängder av resor över hela Balkan och under en period varit skeppare i den grekiska övärlden. 

Kontaktperson

 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se
9 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se