Tåg till Lofoten

Länder som besöks

Typ av resa

Med ett bekvämt veterantåg åker vi till Lofoten. Om nätterna bor vi två och två i sovvagnar och dagtid flyttar vi till första klass sittvagnar. Vi äter middagar i en klassisk restaurangvagn och under färd får vi föredrag i klubbvagnen. Två nätter bor vi i Lofoten i vackra röda stugor på ett hotell som ursprungligen var en fiskeby. Längs vägen stannar vi till i Luleå för att göra en båtutflykt i skärgården och se Gammelstads kyrkby. I Kiruna får vi en guidad tur till LKAB:s gruva och får ta del av stadsflyttningen. Tre hela dagar rör vi oss med buss och båt genom det sagolika landskapet i Lofoten. Vi ser otaliga fjordar och de branta kala berg som Lofoten gjort sig kända för. Resans ciceron/er är xx (och xx). 

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Tåg mot Luleå
 2. Dag 2 Luleå
 3. Dag 3 Björkliden-Lofoten
 4. Dag 4 Båtfärd till Trollfjorden, Lofoten
 5. Dag 5 Lofoten-Björkliden
 6. Dag 6 Kiruna
 7. Dag 7 Hemfärd
Resans pris: 19 000 kr
Enkelrumstillägg 2 nätter: 2 500 kr
Antal deltagare: 90

Allt detta ingår:

 • Resa med chartrat tåg Linköping/Stockholm- Abisko tur och retur. 4 nätter plats i sovvagn (plats för två personer) på kvällarna och första klass liggvagn dagtid. Går ej att få singlekupé
 • Del i dubbelrum 2 nätter på 5-stjärniga Ankers Brygge i Svoelvar i Lofoten
 • Reguljärt tåg från Abisko till Narvik
 • Hyrda bussar från Luleå till Gammelstad, i Kiruna och till Jukkasjärvi, från Narvik till Svoelvaer samt från Svoelvaer till Björkliden
 • Frukost alla dagar samt middag ombord på tåget fyra kvällar  
 • Skärgårdskryssning med lunch i Luleås skärgård
 • Kryssning Trollfjorden i Lofoten med lunch
 • Färdledare och tågvärdar från Världens Resor 
 • Medverkan av xx från Tidningen VI
 • Föredrag i Klubbvagnen under tågfärd, föredrag i föreläsningssal Ankers Brygge m fl
 • Guidad visning av Gammelstads kyrkstad
 • Tågstopp vid Polcirkeln
 • Guidad visning av LKABs gruva
 • Busstur på Lofoten med stopp vid Kabelväg med Vågan kirke, Eggum och Austnesfjorden m m 


Vad ingår inte i resans pris?

Måltider och dryck som ej nämns ovan

* Om du inte redan är prenumerant på Tidningen Vi, kan du beställa här med 10% rabatt. 12 nummer för 628 kr. En i resesällskapet behöver vara prenumerant. Klicka här för att beställa.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Lars Arvidsson

  Med en lokförarkarriär i bagaget och resor som sitt största intresse och hobby började Lars tidigt att via tåg utforska det mesta av Europa och resorna sträcktes snart ut i vida världen. Han kom till Japan för första gången 1993 via ett jobb där och det blev kärlek vid första ögonkastet. Sedan dess har Lars bott växelvis i Japan och Sverige och jobbat både på ett japanskt företag och nu hos oss. Lars talar japanska och har lett över 100 omtyckta resor från Hokkaido i norr till Kyushu och Okinawa i söder. Lars leder även resor till Korea och Taiwan och skall i sommar leda sin drömresa - Den Stora Tågresan till Japan - 28 dagar från Stockholm till Tokyo mestadels med tåg, som klippt och skuret för en lokförare och japankännare. 

  lars@varldensresor.se

Kontaktperson

 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se
 • Viktoria Flodén Reseproducent

  Viktoria började i resebranschen 2001 efter studier i sociologi och medie- och kommunikationsvetenskap. Hennes intresse för Afrika väcktes när hon reste på sin första safari i norra Tanzania kort därefter. Efter det har färden gått till många av länderna söder om Sahara och hon tröttnar aldrig på att upptäcka nya områden. Viktoria har arbetat med resor till stora delar av världen, och har även rest i bland annat Asien. De senaste åren har hon specialiserat sig på Afrika och det är hit Viktoria producerar resor.

  viktoria@varldensresor.se