Vandra i vackra Piemonte

Länder som besöks

Typ av resa

När sensommarsolen ger landskapet en gyllene ton reser vi till Piemonte i norra Italien för att till fots njuta av det varierade landskapet. Vi inleder i Piemonte Alta, regionens alpina hörn som gränsar mot Schweiz. Vid foten av berget Monte Rosa bor vi i den mysiga byn Alagna som ligger på 1200 meters höjd vid floden Valsesia. Hit invandrade walserfolket från Bayern och många av byns hus är traditionella walserhus i trä med skiffertak. Området med flera toppar över 4000 meter har sedan 1800-talet lockat alpinister, skidåkare och vandrare. Vi har valt ut tre fina dagsturer där vi kommer till små byar, öppna alpängar och får underbara vyer över några av Alpernas högsta toppar. 

Vi lämnar de höga bergen och styr kosan mot det bördiga slättlandet några timmar söderut. Här upptäcker vi Monferratos och Langhes gröna böljande landskap genom fina vandringar. Regionen är känd för sina viner och sitt goda kök och vandringslederna tar oss till vackra vingårdar och charmiga byar. Vi provar vin från druvorna barbera, dolcetto och nebbiolo samt äter härliga måltider med lokala råvaror.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Milano - Alagna Valsesia
 2. Dag 2 Vandring Alagna - Alpe Pianmisura
 3. Dag 3 Vandring Alpe Pile – Barba Ferrero Refuge
 4. Dag 4 Vandring Val Vogna
 5. Dag 5 Alagna - Nizza Monferrato
 6. Dag 6 Vandring Monferrato
 7. Dag 7 Vandring Barolo, Langhe
 8. Dag 8 Albarossa - hemresa
Datum:
Resans pris: 24 700 kr
Enkelrumstillägg: 3 200 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Flyg och flygskatt från Stockholm (anslutning från Göteborg och Köpenhamn mot ev pristillägg).
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • Svensk färdledning.
 • Lokala vandringsguider.
 • Alla transfers och busstransporter med egen buss.
 • Del i dubbelrum. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan).
  Obs! Begränsat antal enkelrum resans sista tre nätter.
 • Halvpension. Frukost alla dagar, 5 middagar och 3 luncher.
 • Två vinprovningar; På La Gironda och Costa di Bussia. 
 • Alla utflykter, inträden och avgifter enligt resplanen. 
 • Skriftlig deltagarinformation

Vad ingår inte i resans pris?

 • Fyra luncher och två middagar, dryck, dricks

Svårighetsgrad. Den här resan passar dig som har normal till god kondition och viss vandringsvana. Vi går 2-6 timmar om dagen sex av resans åtta dagar. Som mest 700 meters höjdskillnad på en dag. Med två guider finns det möjlighet att dela upp gruppen i två vid behov. 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Deltagare berättar

 • Fantastiskt bra reseledare. Kunnig och engagerad. Bra upplägg med några dagars boende på vingård med vandring och vinprovning och några dagar med vandring i alperna. Boende, personal, lokal guide mycket bra. Bra ställe att ” alpvandra” på.
  Inger, resenär 2022
 • Välorganiserat med god mat fina vandringar och utmärkta vinprovningar. Trevlig grupp och en mycket bra färdledare.
  Staffan och Lisbeth, resenärer 2022
 • Lagom tuffa vandringar, vackra vyer, god mat, bra variation.
  Therese, resenär 2022

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Elin Sjöberg

  Elins bakgrund är starkt länkad till naturen och havet. Uppvuxen till stora delar på en båt blev det seglatser jorden runt redan som barn, och som vuxen har det blivit skepparexamen och Sjöräddningssällskapets utbildning. Passion för berg och vandring kom också tidigt och sedan några år tillbaka arbetar Elin som färdledare både inom Europa och längre bort.

Kontaktperson

 • Lottie Sundelöf VD, grundare

  Efter studier i ryska och internationella relationer vid Stockholms universitet reste Lottie till Moskva för att bo där under ett år. Lottie har besökt alla fd republiker inom Sovjetunionen förutom Moldavien! Centralasien är ett favoritresmål och till bergen i Kirgizistan har Lottie återvänt flera gånger för att vandra. Lottie har också bott ett år i Quito, Ecuador. Att lära om nya kulturer och få möjlighet att möta människor är den största drivkraften bakom Lotties resor. Jobbar med marknadsföring, administration och personalfrågor.

  lottie@varldensresor.se