Venedigbiennalen

Avgång 2019-08-31
Hemkomst 2019-09-03

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                      Publicerat 2019-08-20

 

Hej,

Resan till Venedig närmar sig. Med vanlig post skickar vi era elektroniska flygbiljetter (kontrollera dessa noga så att namn och avreseort stämmer) samt bagagetaggar. Antalet gruppdeltagare är nu 24 personer. Öppna länken nedan för att komma åt den uppdaterade deltagarlistan:

Uppdaterad deltagarlista & flygtider

Individuell incheckning
Sker på Arlanda och Kastrup senast en timme före avgång. En representant från Book Taxi Group möter er i ankomsthallen efter bagageutdelningen på Marco Polo flygplats. Med en skylt som det står Världens Resor på möter de er och tar sällskapet till fots med till de väntande båtarna. Det är cirka 8 – 10 minuters promenad till båthamnen. Om ni av någon anledning inte hittar representanterna från taxibolaget eller att ert bagage inte skulle dyka upp. Ring ett av följande nummer och berätta vad som hänt. De har alla era namn sedan tidigare. Telefonnummer till dem är: +39 388 7760594 eller +39 342 9061230.

På bryggan på hotellet möter Anna Bergman Hegnell er som är representant för Moderna Museets Vänner. Hon har telefonnummer +46 (0)70-883 89 72.

Vi räknar med att anlända till hotellet strax före kl 14.00, vilket är tiden som hotellet senast garanterar att vi får våra rum. För er som anlänt till Venedig tidigare ber jag er att ansluta till hotellet senast 13.45 och ta kontakt med Anna Bergman Hegnell där.

Kvarstår bara att önska er en trevlig biennal tillsammans med Moderna Museets Vänner!

Med vänlig hälsning,
Jörgen Fredriksson


Deltagarinformation                    Publicerat 2019-06-24

 

Hej!

Nu är det drygt två månader kvar till resan till Venedigbiennalen. I länkar nedan finns resplan, flygtider och deltagarlista samt praktiska tips. Kontrollera att era namn är korrekt stavade och att önskad avreseort stämmer.

Gruppen består idag av 22 personer och vi har platser kvar på resan. På plats i Venedig möter oss Anna Bergman Hegnell, verksamhetsansvarig för Moderna Museets Vänner och våra intendenter Ulf Eriksson och Lena Essling.

Drygt tio dagar före avresa skickar vi elektroniska flygbiljetter samt ett avresemeddelande.

Den 58:e biennalen är öppen sedan 11 maj. Konstbiennalen äger i huvudsak rum vid det gamla venetianska militära skeppsvarvet Arsenale samt i Giardinis paviljonger. Som vanligt kommer det också att finnas mängder av konstevenemang även på annat håll i staden.  

I årets biennal är det endast 79 konstnärer som valts ut av årets curator, Ralph Rugoff. Många av konstnärerna finns representerade både i Giardini och i Arsenale, vilket skapar både igenkänning och en möjlighet att så två olika sidor av samma konstnär. Ni hittar mer information om konstnärerna här

Utöver de 79 konstnärerna är det cirka 90 nationella paviljonger, vilket är ett rekord. 55 av dessa ligger inom Giardini och Arsenales område. Övriga 35 paviljonger är utspridda runtom i Venedig.

Vi kommer att få en inträdesbiljett till Biennalen som gäller för inträde till Arsenale och Giardini hur många gånger som ni vill.

Vi bor på Starhotel Splendid Venice, San Marco Mercerie, 760, 30124 Venezia. Tel: +39 041 5200 755

Slutbetalning och personuppgifter inför resan
Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar, beställning av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera ”Mina Sidor” och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här. Använd din e-postadress (den du fått på mail från oss på) samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs: alla förnamn enligt passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna meddela oss så hjälper vi till.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Flygtider och deltagarlista

Resplan

Praktiska tips

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex väder, tranportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.

Om det är något dokument ovan som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er. Om det är något ni undrar över så hör gärna av er till mig på telefon 08-669 55 25 eller e-post: jorgen@varldensresor.se    

Med vänliga hälsningar,
Jörgen Fredriksson