Vinter i Schweiz

Länder som besöks

7 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Följ med oss till Schweiz i vinter! En av många höjdpunkter blir tågresan med den världsberömda Glaciärexpressen som tar oss till den exklusiva vinterorten Zermatt genom mäktiga landskap med enastående vyer över de vackra alperna. Med egen buss når vi städer och byar och kan njuta av fina promenader i vackra omgivningar. 

I Zürich och Basel väntar stadspromenader och museibesök med spännande konst- och designupplevelser. I den medeltida staden Gruyères får vi chans att proväta den välsmakande osten, och när vi kommer till orten Broc besöker vi Schweiz äldsta chokladtillverkare Maison Cailler. Vi fortsätter med fina smakupplevelser genom att prova regionens goda viner i Lavaux och avrundar resan gör vi i Geneve. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Zürich
 2. Dag 2 Zürich - Basel - Zürich
 3. Dag 3 Zürich - Chur - Zermatt
 4. Dag 4 Zermatt
 5. Dag 5 Zermatt - Gruyères - Montreux
 6. Dag 6 Montreux - Lavaux - Genève
 7. Dag 7 Lausanne - Genève
Datum:
Resans pris: 27 900 kr
Enkelrumstillägg: 4 100 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår

• Klimatkompenserat flyg till Zürich och hem från Genève och flygskatt från Stockholm (avresa från andra orter i Sverige och Köpenhamn mot tillägg)
• Svensk färdledning
• Alla transfers med tåg och egen buss enligt resplanen
• Del i dubbelrum på hotell inklusive frukost. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
• Välkomstlunch och avskedsmiddag samt ytterligare fem luncher.   
• Vinprovning på Vinorama i Lavaux.
• Ostprovning i Gruyères
• Chokladprovning i Gruyères
• Alla inträden enligt programmet: Fondation Beyeler, Kunstmuseum Basel, Chateau de Gruyères
• Guidade visningar till samtliga museer/konstanläggningar som nämns ovan
• Skriftlig deltagarinformation 
• Dricks till guider och chaufförer

Vad ingår inte i resans pris?

• Måltider som ej nämns ovan, dryck

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Lars Arvidsson

  Lars kom till Japan första gången 1993 och det blev kärlek direkt. Sedan dess har han bott växelvis i Japan och Sverige, talar japanska och har lett över 100 omtyckta resor från Hokkaido i norr till Okinawa i söder. Lars leder även resor till Korea och Taiwan, jobbar emellanåt som lokförare och är sålunda som klippt och skuren att även leda våra tågresor inom Sverige. Han har även bra koll på Europa efter många varv med ryggsäck där.

  lars@varldensresor.se

Kontaktperson

 • Elin Ishihara Reseproducent

  Elin är halvjapanska och har varit i Japan oräkneliga gånger sedan barnsben tillsammans med familjen, genom studier och arbete - och tröttnar aldrig! Har kombinerat studier i Japan med arbete på en karaokebar, och på universitetet blev det förutom journalistik också en Japaninriktning på Östasienlinjen. Halkade in i resesvängen 2004, och på Världens Resor får Elin producera resor till favoritresmålet som fortfarande är Japan. Kulturen, människorna, maten, kontrasterna, estetiken, vänligheten… det finns mycket att älska med detta land! Elin producerar även resor till bl.a. Indonesien, Nord- & Sydkorea, Tyskland, Schweiz, Sverige och Norge. 

  elin@varldensresor.se
7 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se