Åskdrakens rike

Avgång 2019-03-19
Hemkomst 2019-03-28

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation           Publicerat 2019-03-06

Hej,

Nu är det inte långt kvar för er avresa till Åskdrakensrike. Gruppen består av 10 resenärer samt er färdledare Christina Sandström.

Klicka nedan för att se nya kontaktlistan:

Kontaktlista
 

Med rekommenderad post kommer jag att skicka era (för er som redan hämtat upp era pass här kommer vi sända all annan info med vanlig post)

·         Internationella flygbiljetter (förutom till er som har bokat egna flyg)

·         Flygbiljetter Delhi – Paro – Delhi

·         Pass

·         Visum till Bhutan

·         Resplan

·         Kontaktlista – uppdaterad. Annat hotell i New Delhi.

·         Karta

·         Bagage taggar

Flygbiljetterna är så kallade e-biljetter, dvs utskrivna på ett vanligt A4 papper. Ert flygbokningsnummer står överst på A4 pappret som Booking ref samt längst ner på baksidan under rubriken Airline Booking Reference.  

Visum
Visum till Indien är klara och sitter inklistrade i era pass.
Visum till Bhutan postas tillsammans med flygbiljetterna.
 

Förbokade sittplatser på flyget (för er som bokat flyg via oss)
Om ni önskar förboka era sittplatser på utresan med KLM kan man göra det på två olika sätt.

1.      Vid online incheckning tidigast 30 timmar innan avresa. Förbokning av sittplatser är gratis

2.      Online när som helst för en extra kostnad på ca 530 kronor tur och retur på långsträckorna och 130 kronor tur och retur inom Europa.

För business class är förbokning av sittplatser gratis och vi har förbokat dessa platser. Om ni har medlemskap hos SkyTeam gäller deras regler och ni kan ha fått bokade sittplatser av KLM beroende på vilken nivå ni har på medlemskapet.

Klicka här för att checka in i förväg

Eller kopiera in följande länk i er webbläsare: 
https://www.klm.com/ams/checkin/web/kl/se/sv

Använd er flygbokningsnummer står överst på er e-ticket som Booking ref.

Skriv in första flightnumret som från

Stockholm är: 1104 

Köpenhamn är: 1124

Göteborg är: 1152

Individuell incheckning
Sker på Arlanda, Landvetter och Kastrup, senast 2 timmar före avgång. Bagaget ska checkas hela vägen till Delhi.

Vid ankomst i Delhi
När ni ankommer till Delhi behöver ni hämta ut ert bagage. Därefter beger ni er till ankomsthallen där vi har en representant som möter upp er. Även er som ankommer en timme tidigare kommer han att möta upp. Han har en skylt med Världen Resor och tar er till avresehallen där ni checkar in bagaget och er själva till Paro. Assistansen på flygplatsen kan tyvärr inte hjälpa till inne i terminalen då endast de med giltiga biljetter får tillträda flygplatsen.

Representanten heter Aneesh och hans telefonnummer är: +91 8800 397 255
Om ni behöver få tag på Aneesh men ej får svar kan ni även kontakta Mr Bala på Namaste Tours: + 91 981111 6317

Vid incheckning till Bhutan kommer man att be att få se era flygbiljetter och visum så ha dessa tillgängliga i ert handbagage.

Färdledaren
Flyget från Delhi mellanlandar snabbt i Kathmandu där er färdledare Christina Sandström kliver ombord.

Era medresenärer
De flesta av er flyger med KLM och er gemensamma flygplats är Amsterdam. Om ni har Världens Resor taggar på ert bagage kan ni se vilka era medresenärer är.

Flygändring
Till er som vi har bokat flyget till ber jag er observera att det är en flygändring på er hemresa. Ni flyger hem 28 mars med KL3817 kl 03.05

Packning och bagagevikt
Med KLM är bagagevikten max 23 kg per person plus handbagage om 12 kg per person. Handbagagets mått får inte överskrida 55 x 35 x 25 cm. Man tillåter även en mindre handväska till detta med den gemensamma vikten av 12 kg. Tänk på att packa det nödvändigaste i handbagaget som dina mediciner och kamerautrustning.

Med Druk Air är bagagevikten max 25 kg per person plus handbagage max 5 kg per person. På Druk Air måste ditt handbagage få plats under sätet framför dig vilket gör att max måtten på handbagageväskan är 45 x 35 x 20 cm.

Man tillåter även en mindre handväska, jacka, bok, mindre kamera eller mindre kikare utöver handbagaget.

Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina promenadskor och se till att dina viktigaste tillhörigheter så som mediciner kommer med i handbagaget. 

Kvarstår bara att önska er en riktigt trevlig resa. 

Pernilla Palacios

*På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan*


Deltagarinformation                 Publicerat 2019-01-18

 

Hej,

Nu är det drygt två månader kvar till resan Åskdrakens rike. I länkar nedan finns praktiska tips, resplan, deltagarlista och kontaktlista med hotellen vi kommer bo på. Ni är i dagsläget 11 personer anmälda på resan idag.

Färdledare
Resan kommer att ledas av Christina Sandström.
Sedan 2007 har Christina jobbat som guide och expeditionsledare i Himalaya. Genom sina många vandringar och expeditioner, samt gift och boende i Nepal, har hon fått en fin kontakt med lokalbefolkningen vilket är A & O för en lyckad tur. Christina lämnar inget åt slumpen och ser fram emot att få visa dig sitt älskade Himalaya.Christina kommer att möta er på flygplatsen i Paro.

Information om pass och visum
Visum krävs för svenska medborgare till Indien och Bhutan. Era pass måste vara giltiga minst 6 månader efter hemresedatumet.

För visum till Bhutan behöver vi:

  • en passkopia. Du kan välja att scanna in/ ta ett foto med din mobil och sedan maila mig, alternativt via post så klart. Jag önskar få dem så snart som möjligt och senast 28 januari. Mejla till pernilla@varldensresor.se eller posta till Världens Resor, Tegnergatan 8, 113 58 Stockholm

För visum till Indien behöver vi:

  • Ditt pass.
  • Ett passfoto med måtten 5 cm x 5 cm taget hos en fotograf el automat, i färg mot vit bakgrund. Du måste visa hela ansiktet och får inte le eller visa tänder på fotot. Svartvitt foto eller foto i andra mått godkänns inte.
  • Fyll i visumansökan online på Cox & Kings hemsida. https://www.in.ckgs.se/ När ni har fyllt i alla uppgifter skriver ni ut visumblanketten, signerar och skickar till oss tillsammans med fotot och passet. Se bifogade visuminstruktioner. Läs dem noga och se till att du får rätt format, i färg, på fotot.

Senast tisdagen 12 februari behöver vi det ovanstående här hos oss för att ordna med Indien visumet.

Cirka tio dagar innan avresa skickar vi era flygbiljetter, pass med visum samt ett avresemeddelande.

Om datumen för att lämna bort ert pass inte fungerar för er går det givetvis bra att ansöka om visum till Indien själv. Meddela oss så drar vi av kostnaden för visumet. Alternativt om du önskar att vi ordnar med visumet under andra dagar än angett ovan kan vi göra detta mot en administrativ kostnad på 300 kr.

Extra viktigt!

  • Kontrollera att ditt namn är stavat exakt så som det står i ditt pass och att önskad avreseort stämmer. Passet måste vara giltigt i sex månader efter hemkomst till Sverige
  • För er som ännu inte fyllt i alla uppgifter vi behöver under ”Mina Sidor”, gör detta så snart som möjligt. Det gäller försäkringsnummer samt en kontakt till någon vi kan kontakta om det skulle behövas.
  • Glöm inte fylla i allergier eller kostönskemål på din sida under ”Mina sidor”.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Praktiska tips

Visuminstruktion Indien

Kontaktlista

Flygtider och deltagarlista

 

Behöver du komplettera din hemförsäkring inför resan kan du läsa informationen från Gouda nedan. Har ni frågor är ni välkomna att höra av er.

Reseförsäkring för dig under 70 år

Reseförsäkring för dig över 70 år

 

Är det något av dokumenten ovan som ni vill ha i pappersform kan ni säga till.

Hör gärna av er om ni har några funderingar eller frågor.

Med Vänlig hälsning

Pernilla Aguilar


www.varldensresor.se
Telefon: 08-669 55 25
Mail: pernilla@varldensresor.se

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex. väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.