Himalaya - Sikkim, Bhutan och Nepal

Avgång 2018-10-25
Hemkomst 2018-11-10

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                          Publicerat 2018-10-12

Hej,

Nu är det bara 13 dagar kvar till er resa Himalaya - Sikkim, Bhutan och Nepal. Med vanlig post skickar vi alla era flygbiljetter (internationella, inrikes i Indien samt flyg till/från Bhutan), resplan, kontaktlista, karta över Himalaya samt bagagetaggar.

Sikkim inresetillstånd (ILP = Inner Line Permit)  
Dessa är kostnadsfria och ansöks på gränsen in till Sikkim vid Rongpo Check Post. Det ni behöver ha med er är:

·         2 passfoton

·         Ert pass samt två passkopior

·         Ert visum till Indien samt 2 kopior på detta visum

Ni kommer att få hjälp med ansökan av vår lokala guide som möter upp er redan i Delhi och är med er fram till Sikkim där ni möter upp färdledaren Roger Eriksson.

Jag har tagit kopior på era pass samt visumen och dessa postas tillsammans med era pass. Om ni ansökt om Indien visum på egen hand behöver ni ordna med passkopior och visumkopior på egen hand alternativt komma intill oss så skriver vi ut det åt er.

Nepal visum
Vill också påminna er om att ta med två foton för det nepalesiska visumet som ni söker om på flygplatsen i Nepal.

Visum till Bhutan
Er färdledare har dessa.

Individuell incheckning
Sker på Arlanda, Göteborg eller Köpenhamn senast 1 ½ timme före avgång. Bagaget ska checkas hela vägen till Delhi. Den gemensamma hubben för alla deltagare på resan är Istanbul. Om du har våra bagagetaggar på handväskan kommer ni att se vilka som ingår i gruppen. 

Ankomst i Delhi
Vid ankomst behöver ni plocka ut ert bagage och ta er ut från flygplatsen. Där står vår lokala representant, Mr Aneesh och möter upp. Han kommer att hjälpa er med incheckning på inrikesflyg sam följa med på flyget Delhi – Bagdogra. Han har en skylt med Världens Resor. 

Aneesh telefonnummer är 0091 – 8800397255.

Er färdledare Roger Eriksson möter upp er i Sikkim.

Packning
Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina promenadskor och se till att dina viktigaste tillhörigheter så som mediciner kommer med i handbagaget.

Med detta kvarstår bara för mig att önska er en fantastisk resa och vistelse i Himalaya.

Vänligen

Pernilla Palacios

Reseproducent Latinamerika & Himalaya

08-6695525


Deltagarinformation                       Publicerat 2018-08-27


Namaste,

Nu börjar det närma sig avresa för resan till Himalaya Sikkim, Bhutan och Nepal. Ni är totalt 21 deltagare samt färdledare Roger Eriksson.
Nedan finner ni länkar till er resplan, praktiska tips med litteraturlista, deltagarlista med flygtider samt en kontaktlista där ni hittar information om de hotell vi ska bo på.
Tänk på att läsa igenom all information i god tid innan resan med tanke på bl.a. vaccinationer med mera.
Cirka tio dagar före avresa skickar vi ut flygbiljetter, bagagetaggar, och karta per post. Vi mailar då även ut avreseinformation som ni får på denna länk.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan

Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar, beställning av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera Mina Sidor och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar(obs: alla förnamn enl passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna meddela oss så hjälper vi till.

Pass och visum
Passet ska vara giltigt 6 månader efter hemkomst. Visum krävs för svenska medborgare till alla länder vi besöker; Indien, Bhutan och Nepal.

För visum till Indien behöver vi följande:  
Ditt pass, ett passfoto taget hos en fotograf el automat. Indien har extremt höga krav på sina passfoton, se länken nedan med instruktioner. (Passfoto i färg, mot vit bakgrund och måtten 5 cm x 5 cm, andra fotoformat kommer ej att godkännas). De kommer inte bli godkända om allt inte är korrekt.
Ansökan fyller ni själva i på Cox & Kings hemsida. Klicka här för ansökan Indiskt visum . Därefter trycker ni ut visumblanketten och skickar till oss tillsammans med foto. Se bifogade visuminstruktioner.  
Senast fredagen 14 september 2018 behöver vi det ovanstående här hos oss. När vi har fått in allas handlingar går vi till den indiska visumservicen som behöver någon vecka på sig att färdigställa visumen. Därefter hämtas passen med visumet i. Om ni inte kan vara utan ert pass under en tid, hör av dig till mig.

För visum till Bhutan behöver vi följande:  
Endast er passkopia senast 7 sept
. Antingen sänder ni en passkopia till dess eller sänder passet till oss så vi tar kopian vi behöver.

För visum till Nepal:
Visum till Nepal ansöks om på plats på flygplatsen i Kathmandu. Ni fyller själva i formulären som finns att få på flygplatsen och betalar 25 USD. Dessa 25 USD får ni sedan tillbaka av er färdledare i form an nepalesiska rupie så att ni har en liten startbuffert. Till detta visum behövs ett passfoto, helst i färg. Glöm ej att ta med det. Storlek på fotot spelar ingen roll så som det gör för ert indiska visum.

Färdledare på resan är Roger Eriksson.


Roger talar kinesiska och har bott i Kina i flera år. Han har en utbildning från Öst- och Sydöstasienlinjen i bagaget och omfattande kunskaper om språk, kultur och natur i Asien. När han inte leder resor bland bergstoppar och pagoder njuter han av livet bland ejdrar och sälar hemma på Bohus-Björkö. Då arbetas det med översättning av bl a kinesiska filmer. Roger har lett många uppskattade resor till Himalaya för Världens Resor.

Extra viktigt!

  • Läs noga igenom hur ni fyller i ansökan till Indien samt viken typ av foto viseringen kräver. Glöm ej att jag behöver ha alla visumformulär, foto och pass senast 14 september.
  • Passkopia senast 7 september.
  • Kontrollera att ditt namn är stavat exakt så som det står i ditt pass och att önskad avreseort stämmer. Passet måste vara giltigt i sex månader efter hemkomst till Sverige
  • För er som ännu inte fyllt i alla uppgifter vi behöver under ”Mina Sidor”, gör detta så snart som möjligt. Det gäller försäkringsnummer samt en kontakt till någon vi kan kontakta om det skulle behövas.
  • Glöm inte fylla i allergier eller kostönskemål på din sida under ”Mina sidor”.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Resplan

Praktiska tips

Kontaktlista

Flygtider och deltagarlista

Indiska fotokrav

Indiska visuminstruktioner


Har ni några frågor får ni gärna höra av er till mig!

Med vänliga hälsningar

Pernilla Aguilar

Reseproducent Latinamerika och Himalaya                   

Mejladress: pernilla@varldensresor.se

Telefon (växel): 08-6695525