Himalaya - Sikkim, Bhutan och Nepal

Avgång 2019-10-24
Hemkomst 2019-11-10

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Deltagarinformation                               Publicerat 2019-08-15

 

Namaste!

Nu börjar det närma sig avresa för resan till Himalaya Sikkim, Bhutan och Nepal. Ni är totalt 12 deltagare samt färdledare Peter Nyman.

Nedan finner ni länkar till er resplan, praktiska tips med litteraturlista, deltagarlista med flygtider samt en kontaktlista där ni hittar information om de hotell vi ska bo på. Tänk på att läsa igenom all information i god tid innan resan med tanke på bl.a. vaccinationer med mera. Ni finner även länk till hur man fyller i visumansökan till Indien och deras olika krav.

Cirka tio dagar före avresa skickar vi ut flygbiljetter, bagagetaggar, och karta per post. Vi mejlar då även ut ett avresemeddelande som ni får på samma sätt som denna information, dvs digitalt.

Färdledare för resan blir Peter Nyman


Peter har en examen från Universitetet i Åbo, där han specialiserat sig på Asiens kulturer och religioner. Peter har bott i Yunnan provinsen (och norra Vietnam) sedan 1999 och känner Yunnan bättre än sina egna fickor. Peter har även gjort en dokumentärfilm som handlar om de tibetaner som kom ner for att köpa te i Yunnans södra trakter. 

Extra viktigt!
Läs noga igenom hur ni fyller i ansökan till Indien samt vilken typ av foto viseringen kräver. Fel mått på foto accepteras ej. Glöm ej att jag behöver ha alla formulär, foto och fysiska pass senast 23 september.

Ta kopia/foto/scanna på ert pass och posta/mejla till oss senast 7 september. Detta behövs för era visum och tillstånd i Bhutan.

Kontrollera att ditt namn är stavat exakt så som det står i ditt pass och att önskad avreseort stämmer. Passet måste vara giltigt i sex månader efter hemkomst till Sverige. Felaktigheter kan innebära extra kostnader.

För er som ännu inte fyllt i alla uppgifter vi behöver under ”Mina Sidor”, gör detta så snart som möjligt. Det gäller såväl passuppgifter som försäkringsnummer samt en anhörig som vi kan kontakta om det skulle behövas. Glöm inte att även fylla i eventuella allergier eller önskemål om kost.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan
Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter kan vi inte göra flygbokningar, beställningar av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera ”Mina Sidor” och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här. Använd e-postadressen som angavs vid bokning samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4 alt 5-siffriga bokningsnummer som nu syns.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs: alla förnamn enligt passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den e-postadress som angavs vid bokning, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna kontakta oss så hjälper vi till.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Instruktioner visum Indien

Fotokrav Indien

Flyg- och deltagarlista

Kontaktlista

Praktiska tips

Resplan

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex väder, tranportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.

Om det är något du undrar över så hör gärna av dig till mig på telefon 08-669 55 25 eller e-post: pernilla@varldensresor.se 

Med vänliga hälsningar
Pernilla Palacios