Himalaya - Sikkim, Bhutan och Nepal

Avgång 2019-10-24
Hemkomst 2019-11-10

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avresemeddelande                           Publicerat 2019-10-09

Hej,

Nu är det bara drygt 2 veckor kvar till er resa Himalaya - Sikkim, Bhutan och Nepal. Med vanlig post skickar vi alla era flygbiljetter (internationella, inrikes i Indien samt flyg till/från Bhutan), resplan, kontaktlista, karta över Himalaya samt bagagetaggar.

Sikkim inresetillstånd (ILP = Inner Line Permit)  
För att få tillstånd att åka in i Sikkim behövs ett speciellt tillstånd som ansöks på gränsen in till Sikkim vid Rongpo Check Post. Tillståndet är kostnadsfritt och det ni behöver ha med er är:
 
·         4 passfoton
·         Ert pass samt två passkopior
·         Ert visum till Indien samt 2 kopior på detta visum
 
I färdhandlingarna som kommer per post ser ni att jag redan har tagit 2 kopior på ert pass samt 2 kopior på ert visum. Detta ska alltså tas med till Indien samt att ni behöver 4 vanliga passfoton.
Ni kommer att få hjälp med ansökan av vår lokala guide och färdledaren Peter Nyman.  
För att underlätta på plats - ha detta redo i ert handbagage vid inresa i Sikkim.

Inrikesflyg i Indien

Som tidigare nämnts tar inrikesflyget i Indien endast 15 kg incheckat baggage. Man kan på plats betala extra för att få ta med sig mer. Vill man förköpa går detta också bra. Då kostar det 45 USD/person för 5 kg extra. Återkom i sådana fall till mig om det så ber jag vår samarbetspartner i Indien att förboka extra bagage. Eller så ordnar ni detta i Delhi. Det kan dock kosta något mer på plats.

Nepal visum
Vill också påminna er om att ta med två foton för det nepalesiska visumet som ni ansöker på flygplatsen i Nepal. Maskinen som ansökan görs på har en kamera men det är inte helt säkert att den fungerar så dessa 2 foton är mer för er säkerhet uti fall att.

Dvs ni behöver totalt 6 passfoton med er. Dessa behöver inte vara i något särskilt format utan vanliga fotoautomatfoton i färg fungerar.

Visum till Bhutan

Er färdledare har dessa.

Individuell incheckning
Sker på respektive flygplats 1 ½ timme före avgång. Bagaget ska checkas hela vägen till Delhi. Den gemensamma hubben för alla deltagare på resan är Istanbul. Om du har våra bagagetaggar på handväskan kommer ni att se vilka som ingår i gruppen.

Ankomst i Delhi
Vid ankomst behöver ni plocka ut ert bagage och ta er till ankomsthallen. Där står vår lokala representant, Mr Aneesh och håller en Världens Resor skylt. Han står nära kaféet Costa Coffee. Gemensamt kommer ni sedan att gå med honom till avreseterminalen för ert vidare flyg till Bagdogra. Aneesh telefonnummer är 0091 – 8800397255.

Ankomst i Bagdogra
Här möter ni er färdledare Peter Nyman. Han har telefon +30 6945678947

Packning
Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina promenadskor och se till att dina viktigaste tillhörigheter så som mediciner kommer med i handbagaget. Observera att receptbelagd medicin kan kräva läkarintyg.

Med detta kvarstår bara för mig att önska er en fantastisk resa och vistelse i Himalaya.

Vänligen

Pernilla Palacios

Reseproducent Latinamerika & Himalaya

08-6695525


Deltagarinformation                               Publicerat 2019-08-15

Namaste!

Nu börjar det närma sig avresa för resan till Himalaya Sikkim, Bhutan och Nepal. Ni är totalt 12 deltagare samt färdledare Peter Nyman.

Nedan finner ni länkar till er resplan, praktiska tips med litteraturlista, deltagarlista med flygtider samt en kontaktlista där ni hittar information om de hotell vi ska bo på. Tänk på att läsa igenom all information i god tid innan resan med tanke på bl.a. vaccinationer med mera. Ni finner även länk till hur man fyller i visumansökan till Indien och deras olika krav.

Cirka tio dagar före avresa skickar vi ut flygbiljetter, bagagetaggar, och karta per post. Vi mejlar då även ut ett avresemeddelande som ni får på samma sätt som denna information, dvs digitalt.

Färdledare för resan blir Peter Nyman


Peter har en examen från Universitetet i Åbo, där han specialiserat sig på Asiens kulturer och religioner. Peter har bott i Yunnan provinsen (och norra Vietnam) sedan 1999 och känner Yunnan bättre än sina egna fickor. Peter har även gjort en dokumentärfilm som handlar om de tibetaner som kom ner for att köpa te i Yunnans södra trakter. 

Extra viktigt!
Läs noga igenom hur ni fyller i ansökan till Indien samt vilken typ av foto viseringen kräver. Fel mått på foto accepteras ej. Glöm ej att jag behöver ha alla formulär, foto och fysiska pass senast 23 september.

Ta kopia/foto/scanna på ert pass och posta/mejla till oss senast 7 september. Detta behövs för era visum och tillstånd i Bhutan.

Kontrollera att ditt namn är stavat exakt så som det står i ditt pass och att önskad avreseort stämmer. Passet måste vara giltigt i sex månader efter hemkomst till Sverige. Felaktigheter kan innebära extra kostnader.

För er som ännu inte fyllt i alla uppgifter vi behöver under ”Mina Sidor”, gör detta så snart som möjligt. Det gäller såväl passuppgifter som försäkringsnummer samt en anhörig som vi kan kontakta om det skulle behövas. Glöm inte att även fylla i eventuella allergier eller önskemål om kost.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan
Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter kan vi inte göra flygbokningar, beställningar av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera ”Mina Sidor” och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här. Använd e-postadressen som angavs vid bokning samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4 alt 5-siffriga bokningsnummer som nu syns.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs: alla förnamn enligt passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den e-postadress som angavs vid bokning, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna kontakta oss så hjälper vi till.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Instruktioner visum Indien

Fotokrav Indien

Flyg- och deltagarlista

Kontaktlista

Praktiska tips

Resplan

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex väder, tranportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.

Om det är något du undrar över så hör gärna av dig till mig på telefon 08-669 55 25 eller e-post: pernilla@varldensresor.se 

Med vänliga hälsningar
Pernilla Palacios