Himalaya - snöns boning

Avgång 2018-10-08
Hemkomst 2018-11-01

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                            Publicerat 2018-09-25


Hej,

Nu är det bara 13 dagar kvar till er resa till Himalaya. Med vanlig post skickar vi era flygbiljetter, resplan, kontaktlista (finns även som länk nedan), karta över Himalaya samt bagagetaggar.

Kontaktlista


Nepal visum
Vill också påminna er om att ta med två foton för det nepalesiska visumet som ni söker vid gränsen Tibet/Nepal.

Individuell incheckning
Sker på Arlanda, Göteborg eller Köpenhamn senast 1 ½ timme före avgång. Bagaget ska checkas hela vägen till Chengdu. Er färdledare, Paul Grahn, flyger från Köpenhamn och kommer att möta upp Köpenhamnsresenärer vid gaten. Ni andra möter honom vid gaten i Doha. Han har en skylt med Världens Resor. 

Det går att nå honom på hans svenska mobil +46 70 2217701. I Kina/Tibet kan man sedan nå honom på hans kinesiska mobil: + 86 1820 1603 668.

Packning
Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina promenadskor och se till att dina viktigaste tillhörigheter så som mediciner kommer med i handbagaget.

Vänligen tänk på att inte packa ner vassa föremål eller böcker med foto på Dalai Lama på omslaget. Det kan innebära att de konfiskeras på tågstationen i Chengdu.   

Med detta kvarstår bara för mig att önska er en fantastisk resa och vistelse i Himalaya.

Vänligen

Pernilla Palacios/Matilda Lenell

Reseproducent Himalaya

08-6695525


Deltagarinformation                                Publicerat 2018-08-09

Hej,

Nu är det drygt två månader kvar till resan till Himalaya. I länkar nedan finns praktiska tips, resplan, visumblankett till Kina samt information om hur denna fylls i. Ni är 16 resenärer anmälda på resan idag. Cirka tio-tolv dagar före avresa skickar vi er era flygbiljetter, karta över Himalaya, bagagetaggar och en resplan med vanlig post. 

Öppna dokumenten nedan för information om:

Praktiska tips

Flyg- och deltagarlista

Resplan

Färdledare


Resan kommer att ledas av Paul Grahn. Paul är född, uppväxt och nu åter bosatt i Helsingborg. Efter studier vid Konstfack i Stockholm har Paul sedan 1986,  parallellt med arbetet som lärare i Umeå varit färdledare för mer än hundratalet rundresor i Kina, Tibet, Nepal, Indien och Bhutan. Paul har lett just denna resa vid ett flertal tillfällen. Paul har studerat Tibets historia, kultur och utveckling och byggt upp en omfattande samling litteratur om Tibet. Ett annat stort intresse är den kinesiska samtidskonsten. Paul var bosatt i Peking 2005 - 2008.

För visum till Kina:
Obs! För visering till Kina samt visum till Bhutan och tillstånd till Tibet behöver vi snarast möjligt en inscannad kopia av ditt pass, senast 17 augusti. Det går bra att ta en bild med mobilkameran och skicka till info@varldensresor.se.

Eftersom omständigheterna runt de kinesiska visumen har ändrats så måste varje resenär ansöka själv på Kinas visumcenter i Stockholm eller i Göteborg. Eftersom ni kommer få ansöka själva kommer vi också dra av summan för visumet på er slutfaktura. Vi har full förståelse för att detta kommer bli besvärligt för er som inte bor i Stockholms- och Göteborgstrakten.

Är ni mellan 12 - 70 år så måste ni ta sig till ambassadens servicecenter i Stockholm el Göteborg för att ge era fingeravtryck.

Är ni över 70 år godkänner Kinas ambassad att vi ansöker om visum, vill ni att vi gör det kan ni återkomma till oss, ni måste fortfarande göra ansökan online.

Alla resenärer måste fylla i en visumansökan online enligt bifogade instruktioner. I denna ansökan måste man också bifoga ett passfoto enligt Kinas krav se bifogat. När ansökan är färdigifylld skall den printas och skrivas under.

Vi kommer förse er med ett dokument som heter ”Invitation letter”, det är en inbjudan från vår samarbetspartner i Kina. Detta för att ni skall slippa ha med en flygbiljett och en dag för dag resplan med utförliga hotell mm. För att vi ska kunna skicka er denna inbjudan behöver vi först få en kopia på ert pass (se ovan)

Nedan följer instruktioner i punktform, gäller både visum till Kina

  1. Se till att passet är giltigt i 6 månader efter hemkomst.
  2. Fyll i ansökan för det kinesiska visumet online och printa ut, avvakta till dess ni får invitation letter av oss och gå sedan till visumcenter.
  3. Lämna ansökan på Kinas visumcenter i Stockholm alt. Göteborg.
  4. Hämta det färdigviserade passet efter 4 - 5 dagar på Kinas visumcenter.
  5. Skicka en kopia på visumet till oss. Måste vara oss tillhanda senast fredagen 14 september.

Bifogat finner ni en utförlig instruktion för hur ni fyller i ansökan online inkl en länk där ni gör detta. Bifogar också fotokraven ambassaden har på passfotot, de är extremt kinkiga när det gäller fotot så var noggranna när ni tar fotot annars kommer det inte bli godkänt.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Visuminstruktioner Kina uppdaterad 2018-08-21

Fotokrav Kina

Vi är väl medvetna om att detta är en problematisk process. Ring oss gärna om ni har frågor. Be att få prata med Ulrika, Pernilla eller Jörgen.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan

Det är viktigt att vi har alla resenärers korrekta person- och passuppgifter mm. Ni behöver fylla i allt detta ganska omgående. Det gäller även er som har rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt det lösenord du skapat sedan tidigare*.

2.Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar.

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna meddela oss så hjälper vi till. 

Med vänliga hälsningar

Jörgen Fredriksson & Pernilla Aguillar