Himalaya - snöns boning

Avgång 2019-10-09
Hemkomst 2019-11-02

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Deltagarinformation                                Publicerat 2019-08-12

 

Hej Himalayaresenärer,

Nu är det drygt två månader kvar till resan till Himalaya. Ni är idag 12 resenärer anmälda och resan är fortfarande öppen för bokning ett tag till.

I länkar nedan finns praktiska tips (inkl. litteraturlista), resplan samt flyg-och deltagarlista. En kontaktlista till hotellen vi bor på kommer att publiceras här senare i veckan. Tänk på att läsa igenom all information i god tid innan resan med tanke på bl.a. vaccinationer med mera. Kontrollera att era namnuppgifter är korrekt stavade och att önskad avreseort stämmer.

Cirka tio dagar före avresa publicerar vi avreseinformation på denna webbsida och med post skickar vi era flygbiljetter (e-tickets), karta och bagagetaggar.

Färdledare för resan blir Marcus Haraldsson

Marcus är journalist, fotograf och projektledare med inriktning på internationell politik. Marcus är en rutinerad guide som har lett flera resor för Världens Resor till länder i Himalaya-området ett antal gånger samt längs Sidenvägen och i Kina. Han har bott och arbetat på fem kontinenter och pratar kinesiska. I bokform har han berättat om Kinas utveckling mellan sina två cykelturer tvärs över landet med sju års mellanrum (Titel: ”En linje över Kina”).

Slutbetalning och personuppgifter inför resan
Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar, beställning av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera Mina Sidor och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här. Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs: alla förnamn enl passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna meddela oss så hjälper vi till.

Visum till Kina
Jag har redan tidigare gått ut med information om visumansökan till Kina. För er som ännu ej ansökt och är pensionärer behöver man tydligen nu, även om man är pensionär, fylla i tidigare arbete och studier i online-ansökan. Fyll i så enkelt och kortfattat som möjligt (tidpunkten behöver inte heller vara exakt). Ni som redan ansökt behöver inte oroa er. Det går att fylla i dessa senare eller på ambassaden om de skulle efterfråga detta.

Visum till Nepal
Svenska medborgare behöver visum till Nepal. Detta skaffar ni när ni anländer Nepal, vid gränsen. För detta behöver ni 2 passfoton samt 30 USD i kontanter. Ditt pass måste vara giltigt i sex månader efter hemkomst till Sverige. Färdledare samt vår samarbetspartner i Nepal kommer att hjälpa er med detta.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Flyg-och deltagarlista 

Praktiska tips

Resplan

Kontaklista (hotell)

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex. väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.

Tveka inte att höra av dig om du har frågor om resan!

Med vänliga hälsningar,
Matilda Lenell