Höstvandring i östra Nepal

Länder som besöks

Typ av resa

18 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Vi förstår att det känns osäkert just nu, hos oss kan du ändå våga boka din drömresa och får avboka kostnadsfritt före 30 november om du ångrar dig. Gäller nybokningar på alla resor med avresa efter 1 februari 2021. 

Följ med Jenny Adhikari till hennes hemland Nepal. I fem dagar vandrar vi i östra Nepal vid foten av världens tredje högsta berg, Kanchenjunga. Med oss har vi bärare från byn där vi startar och vi bor på enklare tehus i byar. Vandringen ramas in med dagar i Kathmandu, besök i den religiösa staden Janakpur och vackra Dulikhel. Längs vägen ser vi hinduiska ceremonier och besöker enastående tempel. I naturreservatet Koshi Tappu bor vi på en camp och utforskar området som är ett eldorado för fågelskådare med sina 485 olika arter. Området kring Ilam är känt för sitt te och vi besöker fina odlingar i det kuperade landskapet.

Jenny är bosatt i Nepal och talar nepali. Genom hennes stora nätverk av kontakter och vänner träffar vi konstnärer, lamor, teodlare och får personliga möten bland de olika folkslag vi möter längs vägen. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Kathmandu, Namobuddha
 2. Dag 3 Namobuddha
 3. Dag 4 Janakpur
 4. Dag 5 Naturreservatet Koshi Tappu
 5. Dag 6 Koshi Tappu
 6. Dag 7 Ilam
 7. Dag 8 Ilam
 8. Dag 9 Vandring vid Mt Kanchenjunga
 9. Dag 10 Vandring vid Mt Kanchenjunga
 10. Dag 11 Vandring vid Mt Kanchenjunga
 11. Dag 12 Vandring vid Mt Kanchenjunga
 12. Dag 13 Vandring vid Mt Kanchenjunga
 13. Dag 14 Bhadrapur
 14. Dag 15 Kathmandu
 15. Dag 16 Kathmandu
 16. Dag 17 Kathmandu
 17. Dag 18 Hemresa
Datum:
Resans pris: 35 800 kr
Enkelrumstillägg: 2 900 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm inkl. flygskatt
 • Flygskatt på samtliga sträckor
 • Svensk färdledning
 • Lokala guider
 • Alla transporter enligt programmet
 • Nationalparksavgifter och vandringstillstånd 
 • Del i dubbelrum på hotell 3-4*. Se nedan om boende vid vandringen. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Helpension dag 10-13 samt ytterligare sju måltider 
 • Frukost alla dagar 
 • Matsafari i Ilams basar 
 • Utförlig skriftlig deltagarinformation inklusive karta 
 • Alla inträden till muséer och sevärdheter enligt programmet  bland annat Janiks tempel, Ilams utsiktstorn, Boudnath, Patan Museum, Patans stad och Gyllene templet
 • Dricks till våra lokala guider

* Eftersom vi rör oss i områden som inte är speciellt utbyggda för turism är boendet enkelt på några ställen (i synnerhet under vandringen). 

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck
 • Visum till Nepal (från och med 17 juli 2019 kostar visumet 50 USD. Betalas kontant)

Svårighetsgrad: För denna resa behövs en viss fysik då terrängen är varierad och vi går mycket upp och ner. Under vandringsdagarna bor vi i enkla tehus. 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Råd och tips

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Nepal.
Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

Deltagare berättar

 • Underbar kontakt med natur och befolkning i en icke turistisk del av Nepal. Fantastiskt trevliga och hjälpsamma lokalguider på vandringen.
  Anders Björklund
 • Nära kontakt med många nepaleser. Gästfria och vänliga familjer som vi blev inbjudna till. Fantastiskt bra reseledare, Jenny är kunnig på allt och alltid redo att svara på frågor och hjälpa till med extra tjänster t ex skräddare i Kathmandu. Jenny och BJ betydde så mycket för att resan blev en fullträff. Vi fick ut mer än vi väntat och stämningen var på topp hela tiden. Kan absolut rekommendera denna resa om man vill ha ett brett kultur- och naturprogram och en fin vandring.
  Ingrid Roos
 • Stort äventyr utan andra turister. Jenny (med man) helt suverän som ledare, bjöd på sig själv och på sin kunskap om landet. Bland de häftigaste resor jag upplevt i en liten sammansvetsad grupp! Vandringen upp mot Kanchenjunga, aldrig skall jag glömma den!
  Svante Hofsten

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Jenny Adhikari

  Sedan tidigt 2000-tal delar Jenny sitt liv mellan Sverige och Nepal. Hon har bedrivit studier inom statsvetenskap och socialantroplogi med inriktning på Nepal. Jenny talar också nepali. Jenny har studerat Europakunskap med fokus på Bosnien-Hercegovina, där hon har också bott i början av 2000-talet. Hon talar serbiska/bosniska/kroatiska.

Kontaktperson

 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se
18 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se