Höstvandring i östra Nepal

Avgång 2018-10-28
Hemkomst 2018-11-14

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                           Publicerat 2018-10-16   

Hej,

Nu är det bara 12 dagar kvar till er resa Höstvandring i Östra Nepal.

Under länken finner ni en kontaktlista över de hotell vi använder oss av på resan. Gruppen består av 7 personer samt er färdledare Jenny Adhikari.

Med vanlig post skickar vi bagagetaggar, flygbiljetter (e-tickets), uppdaterad resplan och kontaktlista. Karta får ni plats av Jenny.  

Visum
Vill påminna er om att ta med två foton för det nepalesiska visumet som ni söker vid ankomst samt 25 USD/person i kontanter. Dessa pengar får ni tillbaka i nepali rupies av er färdledare Jenny Adhikari. På så sätt har ni en liten startkassa. 

Förbokade sittplatser på flyget

Vid gruppbokning med Turkish Airlines kan vi inte förboka era sittplatser. Turkish Airlines blockerar sittplatser för hela gruppen gemensamt och de med samma efternamn placeras bredvid varandra. Ni kan välja/ändra detta när ni checkar in online 24 timmar innan avresa.

www.turkishairlines.com/en-us/  och klicka på rutan check in/manage my booking.

Individuell incheckning
Sker på Arlanda eller Köpenhamn senast 1 ½ timme före avgång. Bagaget ska checkas hela vägen till Kathmandu. Var snälla och kontrollera att flygbiljetterna stämmer och att det är samma namn som ni har i passet som också står på biljetten. Om så inte är fallet måste ni höra av er snarast.

Packning
Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina promenadskor och se till att dina viktigaste tillhörigheter så som mediciner kommer med i handbagaget. 

Ankomst
Vid ankomst i Kathmandu ansöker ni om ert visum. Ni fyller i ett formulär som finns på flygplatsen, tar detta och era foton och går till kassan där ni betalar visumavgiften. Därefter går ni till immigrationsdisken och får er stämpel i passet.

Utanför välkomsthallen kommer er färdledare Jenny Adhikari att vara på plats och möta er. Hon har en skylt med Världens Resors namn på.

Ändring av resplan
Det visar sig att det är en religiös ceremoni, en Puja, i Namoboudha precis i dagarna då ni är där. Vi har därför valt att göra små ändringar i programmet så att ni får möjlighet att vara med om detta. En puja är en religiös ceremoni där munkarna bland annat kommer att dansa traditionella maskdanser. Kortfattat kan man säga att ni börjar med Kathmandu vid ankomst och därefter åker ni till Namobuddha. I urspungsprogrammet skulle ni ha åkt till Namobuddha direkt vid ankomst. Innehållet är givetvis detsamma men nu hinner ni även vara med på denna unika puja. Se gärna uppdaterad resplan samt uppdaterad kontaktlista som även kommer att ligga med i utskicket som skickar per post.

Kvarstår bara att önska er en riktigt trevlig resa. 

Pernilla Palacios


Deltagarinformation                        Publicerat 2018-08-30


Namaste Nepal-resenärer!

Nu är det inte långt kvar till resan Höstvandring i Östra Nepal. I länkar nedan finns praktiska tips, resplan, kontaktlista, flygtider och deltagarlista. Ni är 7 stycken anmälda på resan idag.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan

Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar, beställning av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera Mina Sidor och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar(obs: alla förnamn enl passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna meddela oss så hjälper vi till.

Färdledare Jenny Adhikari


Resan kommer att ledas av Jenny Adhikari. Sedan tidigt 2000-tal delar Jenny sitt liv mellan Sverige och Nepal. Hon har bedrivit studier inom statsvetenskap och socialantropologi med inriktning på Nepal. Jenny talar också nepali och kan Nepal och det Nepalesiska samhället på sina fem fingrar. Jenny har lett flera resor för oss i Nepal tidigare.

Information om pass och visum
Visum krävs för svenska medborgare till Nepal. Detta ansöker du själv om på flygplatsen i Kathmandu och vi ber dig ta med två foton för detta ändamål samt 25 dollar att betala visumet med. Kostnaden för visumet ingår i resans pris men du behöver betala visumet vid ankomst.  Dessa 25 dollar kommer du att få tillbaka av färdledaren i lokalvaluta. Som ett litet startpaket av nepalesiska rupies. Du behöver ett pass som är giltigt sex månader efter det att du åker in i Nepal.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Resplan

Praktiska tips

Flygtider och deltagarlista

Kontaktlista


Extra viktigt!

  • Kontrollera att ditt namn är stavat exakt så som det står i ditt pass och att alla namn är med i den ordning som står och att önskad avreseort stämmer.
  • För er som ännu inte fyllt i alla uppgifter vi behöver under ”Mina Sidor”, gör detta så snart som möjligt. Det gäller även försäkringsnummer samt en kontakt till någon vi kan kontakta om det skulle behövas. Ej medresenär.
  • Glöm inte fylla i allergier eller kostönskemål på din sida under ”Mina sidor”.
  • Ditt pass måste vara giltigt i sex månader efter hemkomst till Sverige


Med Vänlig hälsning

Pernilla Aguilar pernilla@varldensresor.se


www.varldensresor.se
Telefon: 08-669 55 25