Mäktiga Himalaya med SvD

Avgång 2019-03-05
Hemkomst 2019-03-19

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avresemeddelande                Publicerat 2019-02-18

Hej,

Nu är det ca 14 dagar kvar till resan Sagolika Himalaya. Med vanlig post skickar vi era e-tickets gällande ert Internationella flyg samt e-tickets för flyget mellan Nepal och Bhutan. Ni får även ert visum för Bhutan, resplan, kontaktlista samt karta över Himalaya samt bagagetaggar.
Era inrikesflygbiljetter i Nepal fås på plats av vår lokala samarbetspartner.

Färdledaren
Er färdledare Christina Sandström bor i Kathmandu och kommer att möta upp er där. Hennes nepalesiska telefonnummer är +9779808233929
 
Visum Nepal  
Vill påminna er om att ta med två foton för det nepalesiska visumet som ni söker om på flygplatsen i Nepal. Kostnaden på 25 USD ingår redan i resans pris men ni behöver lägga ut för detta och så får ni tillbaka pengarna i lokal valuta av färdledaren Christina. Ett startkapital så att säga.

Visum Bhutan
Dessa får ni med färdhandlingarna per post, ett A4 papper där rubriken är ”e-visa clearance”. Glöm ej att ta med detta på resan.

Individuell incheckning
Tyvärr går det inte att checka in online med Qatars gruppflyg. Vi har därför förbokat era sittplatser så att ni som reser ihop sitter ihop. Se sittplatsnummer på er flygbiljett som kommer med posten.

Incheckning sker på Arlanda, senast 2 timmar före avgång. Bagaget ska checkas hela vägen till Kathmandu. Om du har våra bagagetaggar på handväskan kommer ni att se vilka som ingår i gruppen.

Ankomst i Nepal
När ni har landat går ni in på flygplatsen och mot hallen där man ansöker om visum. Denna procedur är lite omständlig och ibland krävs ett mått av tålamod.

1.      I hallen ligger ankomstformulär sk ”Arrival Card ” lite överallt. Fyll i denna.

2.      Ställ dig sedan i kön vid någon av maskinerna för ”online visum”. Fyll i uppgifterna och printa ut pappret.

3.      Ta med det utprintade pappret, det i fyllda arrival card och gå till kassan för att betala.

4.      När betalningen är gjord, ta kvittot, online formuläret samt passet och ställ dig i kön för migration och utgång.

Efter migrationen hämtar du upp din väska och går sedan till utgången. Här möter färdledaren Christa upp. Obs att personer utan giltig flygbiljett ej får gå in på flygplatsen vilket är varför Christina inte står inne i flygplatsen och väntar på er.

Packning
Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina promenadskor och se till att dina viktigaste tillhörigheter så som mediciner kommer med i handbagaget.

Med detta kvarstår bara för mig att önska er en fantastisk resa och vistelse i Himalaya!

Vänligen,
Pernilla Palacios
Reseproducent Latinamerika & Himalaya


Deltagarinformation                  Publicerat 2019-01-14

 

Namaste Himalaya-resenärer!

Nu är det inte långt kvar till resan Sagolika Himalaya. I länkar nedan finns praktiska tips, kontaktlista, resplan och deltagarlista. Ni är 19 stycken anmälda på resan idag.

Klicka på länkarna nedan för information om:

Resplan

Praktiska tips

Deltagarlista och flygtider

Kontaktlista

Färdledare

Resan kommer att ledas av Christina Sandström.
Sedan 2007 har Christina jobbat som guide och expeditionsledare i Himalaya. Genom sina många vandringar och expeditioner, samt gift och boende i Nepal, har hon fått en fin kontakt med lokalbefolkningen vilket är A & O för en lyckad tur. Christina lämnar inget åt slumpen och ser fram emot att få visa dig sitt älskade Himalaya.

Information om pass, visum

Nepal
Visum krävs för svenska medborgare till Nepal. Detta ansöker du själv om på flygplatsen i Kathmandu och du behöver ta med två foton för detta ändamål samt 25 dollar i kontanter att betala visumet med. Kostnaden för visumet ingår i resans pris men du behöver betala visumet vid ankomst.  Dessa 25 dollar kommer du att få tillbaka av färdledaren i lokalvaluta. Som ett litet startpaket av nepalesiska rupies.

Bhutan
Visum till Bhutan ordnas av vår samarbetspartner i Bhutan. För detta behöver jag er passkopia. Vänligen ta ett foto med mobilen och maila mig alternativt scanna och maila (pernilla@varldensresor.se) eller ta kopia och posta denna till Världens Resor, Tegnergatan 8, 113 58 Stockholm. Jag behöver denna kopia senast 21 januari.

OBS att ditt pass behöver vara giltigt sex månader efter det att du lämnat Nepal.

Ändring av resplan
Dessvärre har Drukair ställt in flyget Kathmandu – Paro den 12 mars och inga andra alternativa flyg finns. Ni är nu inbokade på flyget den 13 mars. Detta gör att jag har behövt ändra i ert program så att ni har en extra natt i Kathmandu samt en heldagsutflykt i närområdet. Ni kommer att åka direkt till Bhutans huvudstad Thimpu vid ankomst den 13 mars. Se uppdaterad resplan.

Extra viktigt!

  • Kontrollera att ditt namn är stavat exakt så som det står i ditt pass och att alla namn är med i den ordning som står och att önskad avreseort stämmer.
  • För er som ännu inte fyllt i alla uppgifter vi behöver under ”Mina Sidor”, gör detta så snart som möjligt. Det gäller även försäkringsnummer samt en kontakt till någon vi kan kontakta om det skulle behövas. Ej medresenär.
  • Glöm inte fylla i allergier eller kostönskemål på din sida under ”Mina sidor”.
  • Glöm ej passkopia till mig senast 21 januari
  • Ditt pass måste vara giltigt i sex månader efter hemkomst till Sverige

Slutbetalning och personuppgifter inför resan

Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar, beställning av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera Mina Sidor och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs: alla förnamn enl passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna meddela oss så hjälper vi till.

Behöver du komplettera din hemförsäkring inför resan kan du läsa informationen från Gouda nedan. Har ni frågor är ni välkomna att höra av er.

Reseförsäkring för dig under 70 år

Reseförsäkring för dig över 70 år

Med Vänlig hälsning

Pernilla Palacios
www.varldensresor.se
Telefon: 08-669 55 25

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex väder, tranportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.