Rhododendronvandring i Nepal

Avgång 2019-03-17
Hemkomst 2019-04-03

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                   Publicerat 2019-03-07

 

Hej,

Avresedagen för resan Rhododendronvandring i Nepal närmar sig. Ni är 18 deltagare på resan.
Vi kommer idag sända ut detta per post till dig:

-Den internationella flygbiljett (e-ticket)
-Resplan
-Bagagetaggar
-Kontaktlista

Kartor får ni av färdledare Pernilla på plats. Kontrollera din biljett med ditt pass så att namn och övriga uppgifter stämmer. Packa dina viktigaste tillhörigheter så som mediciner etc. i handbagaget. Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening.

Kontaktlista, uppdaterad flyg-och deltagarlista (uppdaterad), samt praktiska tips för resan finns i länkar nedan. Flygtiderna har ändrats lite grann, men inte avsevärt. Läs noga på din biljett och på uppdaterade flyg-och deltagarlista i länken nedan. Det har tidigare varit svårt att checka in online innan med Qatar men de har meddelat att det ska gå att själva checka in på deras hemsida 48 timmar innan avgång om ni vill göra ett försök. Här är en länk till Qatar för check in annars kan ni vänta tills ni anländer på flygplatsen. Försök att vara där minst 2 timmar innan avgång. 

Vill även påminna er om att ha 40 USD i kontanter samt två passfoton till visumansökan som sker på plats när ni anländer i Nepal (ni får tillbaka dessa pengar i lokal valuta från er färdledare). 

Färdledare
Resan leds till en början av Pernilla Palacios och på resdag 7 tar Markus Haraldsson över (se presentation av dem båda nedan). Ni träffar Pernilla vid ankomst till Kathmandu, hon kommer ha en Världens Resor skylt med sig.

Kvarstår att önska en trevlig resa!

Med vänliga hälsningar

Matilda Lenell


Deltagarinformation                        Publicerat 2019-01-18

 

Namaste,

Nu är det knappt två månader kvar till resan till Nepal. I länkar nedan hittar du praktiska tips, resplan, kontaktlista, samt en flyg-och deltagarlista. Resan är fullbokad med 18 deltagare.

Cirka tio dagar innan avresa skickar vi era flygbiljetter, vandringskarta över Nepal samt ett avresemeddelande. 

Färdledare
De första dagarna kommer Pernilla Palacios leda resan varefter Marcus Haraldsson tar vid dag 7 i resplanen.Pernilla har en passion att resa och vandra i dramatiska landskap varför hon besökt Nepal många gånger ända sedan 1994, och sett landet förändras och utvecklas genom åren. Pernilla arbetar på Världens Resor som reseproducent för länder i Himalaya och Latinamerika. Pernilla har även bott i Cuzco, Peru och talar flytande spanska.Marcus är journalist, fotograf och projektledare med inriktning på internationell politik. Marcus är en rutinerad guide som har lett flera resor för Världens Resor till Nepal och länder i Himalaya-området samt längs Sidenvägen och i Kina. Han har bott och arbetat på fem kontinenter och pratar kinesiska. I bokform har han berättat om Kinas utveckling mellan sina två cykelturer tvärs över landet med sju års mellanrum.

Pernilla möter upp er i Kathmandu vid ankomsthallen med en Världens Resor skylt.

Visum och pass
För Nepal söker vi visum direkt vid gränsen. Ni behöver ta med er två foton för detta ändamål och 40 US dollar. Färdledaren kommer att betala tillbaks dessa pengar till er i lokal valuta.

Ert pass behöver vara giltigt minst sex månader efter hemkomst.

Vandringstillstånd
Vi behöver få in era passkopior samt 2 passfoton för att skicka ner till Nepal där de ansöker om era vandringstillstånd. Det går alldeles utmärkt att scanna/fotografera och maila dem till oss eller posta så klart. Vänligen återkom med detta senast fredag 8 februari.

Flyg
Vi kommer att flyga med Qatar Airlines på denna resa, med mellanlandning i Doha.

Viktigt! Kontrollera att namnen som står på deltagarlistan är stavade exakt så som det står i passet. Om namnet inte är korrekt ber jag er kontakta oss så snart som möjligt.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan
Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar, beställning av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera Mina Sidor och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs: alla förnamn enl passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna meddela oss så hjälper vi till.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Praktiska tips

Kontaktlista

Flyg- och deltagarlista uppdaterat 19-03-07

 

Avreseinformation
Cirka tio dagar före avresa publicerar vi avreseinformation på denna webbsida och med post skickas ca 10 dagar före avresa flygbiljetter med e-biljettnummer, karta och bagagetaggar.

Kontakta mig om ni glömt meddela att ni har någon allergi eller annat hälsorelaterat som vi kanske bör känna till (eller meddela det till färdledaren om det behövs). Hör av er till mig om ni har funderingar om något som har med resan att göra.

Tveka inte att höra av dig om du har fler frågor!

Med vänliga hälsningar
Matilda Lenell


Reseproducent Asien/Himalaya
08-669 5525
matilda@varldensresor.se 


En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex. väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.