Rhododendronvandring i Nepal

Avgång 2020-03-15
Hemkomst 2020-04-01

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                           Publicerat 2020-02-27

 

Namaste!

Nu är det inte långt kvar till avresa. Med post har jag skickat era flygbiljetter (e-tickets), resplan, kontaktlista samt bagagetaggar. Kartor får ni vid ankomst i Nepal. Ni blir en grupp på totalt 13 personer.

Incheckning
Individuell incheckning sker på respektive flygplats senast 2 timmar före avgång. Bagaget checkas in hela vägen till Kathmandu. Kontrollera noga att de namn som står på flygbiljetterna överensstämmer med de namn som står i passen. Om så ej är fallet måste ni meddela oss snarast.

Ankomst
Visum ansöks vid ankomst till Kathmandus flygplats. Ta med 2 passfoton samt 50 USD i kontanter. För visumansökan kommer ni att behöva fylla i kontaktuppgifterna till det första hotellet, se nedan;

Thamel Eco Resort 16 - 18 mars
Adress: Chibahal Marg, Ward Number: 26, Thamel, Kathmandu, Bagmati, Nepal
Telefon: +977 1-4263810

1. Fyll i ett "Arrival Card" 
2. Fyll i ett "Online Tourist Visa Form" i en av maskinerna
3. Ta med kvittona till disken och betala för ditt 30 days visa

Er färdledare, Bo Björnsäter och jag, Isabell Ingevald kommer att möta er på flygplatsen i Kathmandu med en Världens Resor-skylt. Jag kommer sedan att spendera den första dagen tillsammans med er vilket jag ser mycket fram emot!

Packning
Vi flyger med Qatar Airlines på denna resa. Bagagevikten är maximerad till 30 kg per person plus handbagage om 7 kg per person. Handbagagets mått får inte överskrida 50x37x25cm.

Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina vandringsskor och se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner och något ombyte kommer med i handbagaget. Se även till att medta kontaktlistan som finns länkad nedan: 

Kontaktlista

Att tänka på inför resan
Vänligen ta del av de praktiska tipsen för den här resan så att du är väl förberedd.

Med anledning av coronaviruset
Vi förstår att det finns en del oro kring resande och frågor om resevillkor med tanke på coronaviruset. Vi följer dagligen utvecklingen på alla våra resmål och har kontakt både med vår egen branschorganisation samt med svenska Utrikesdepartementet. Om UD bedömer att man ej skall resa så utfärdas en avrådan. I Nepal har det endast varit en person som testats positiv av viruset och som nu har tillfrisknat helt. Vi följer alltid UD:s reserekommendationer och om vi ställer in en resa får du som konsument alltid alla dina pengar tillbaka.

Kontakta gärna mig om ni har frågor eller funderingar, via tel: 08-669 55 25 eller mail: isabell@varldensresor.se

Kvarstår bara att önska er en riktigt trevlig resa så ses vi i Nepal!

Bästa hälsningar,
Isabell Ingevald

På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan


Deltagarinformation                Publicerat 2020-01-16

 

Namaste!

Nu är det bara två månader kvar till Nepal-resan och ni är idag 13 deltagare. Bifogat i länkar längre ner finner ni flygtider och deltagarlista, kontaktlista till hotell, praktiska tips samt en resplan.

Cirka tio dagar före avresa skickar vi ut era flygbiljetter, en kontaktlista, bagagetaggar och en karta per post.

Färdledare


Färdledare för resan blir Bo Björnsäter. Bo är marinbiolog med doktorandstudier från Stockholms universitet och vid Oregon State University och har arbetat med oljespillforskning i Alaska. Han har ett genuint naturintresse och är en erfaren färdledare i bl a Sydamerika, Svalbard, Alaska, Nepal och Europa. Bosse paddlar gärna kajak eller åker långfärdsskridskor i Stockholms skärgård.

Visum och pass
Visum krävs för svenska medborgare till Nepal. Du ordnar detta själv på flygplatsen i Kathmandu och vi ber dig ta med 2 passfoton för detta ändamål samt 50 dollar (USD) i kontanter att betala visumet med. Det finns förvisso en automat där man kan ta foton på flygplatsen numera, men säkrast är att ha med foton utifall automaten skulle vara ur funktion.

Då du kommer in i flygplatsen går du till en av maskinerna som står rakt fram till vänster. Där fyller du i visumansökan digitalt och tar med kvittot du får utskrivet till bankdisken några meter längre fram där du betalar för visumet. Du tar med de två kvittona och ställer dig i kön för att få ditt 30 days visa. Går du till fel kö kommer du hamna sist igen, så se till att hamna i rätt kö direkt.

Ditt pass måste vara giltigt minst sex månader efter hemkomst.

Vandringstillstånd
Vi behöver få in 1 passkopia i färg samt 2 passfoton i färg för att skicka ner till Nepal där de ansöker om vandringstillstånden. Det går bra att scanna/fotografera och maila in dem till oss eller posta.

Vänligen återkom med detta senast fredag 7 februari.  

Flyg
Vi flyger med Qatar Airlines på denna resa och bagagevikten är maximerad till 30 kg per person plus handbagage om 7 kg per person.

Tänk på att packa det nödvändigaste i handbagaget som dina mediciner och kamerautrustning. Dessutom kan det vara klokt att resa i dina vandringskängor, eller lägga dem i handbagaget, eftersom de väl ingångna kängorna oftast är oersättliga. Fötterna är din bästa tillgång på en sådan här resa!

Vid en eventuell försening av ditt bagage skall detta anmälas direkt på den flygplats du anländer till, se till att du får ett kvitto på anmälan.

Viktigt! Kontrollera att namnen som står på deltagarlistan är stavade exakt så som det står i passet. Om namnet inte är korrekt ber jag er kontakta oss så snart som möjligt.

Slutbetalning och personuppgifter
Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar och beställning av olika aktiviteter. Vänligen se till att uppdatera Mina Sidor och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1. Logga in på Mina sidor, klicka här. Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt lösenord*.

2. Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3. Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (observera att samtliga förnamn och efternamn enligt passet ska skrivas in).

4. Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller via bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Har du några frågor får du gärna meddela oss så hjälper vi till.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Flygtider och deltagarlista

Kontaktlista

Praktiska tips

Resplan

Om det är något ni undrar över så hör gärna av er till mig på telefon: 08-669 55 25
e-post: isabell@varldensresor.se eller info@varldensresor.se

Med vänliga hälsningar
Isabell Ingevald

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan på grund av omständigheter som exempelvis väder eller transportförändringar. Förändringar kan också ske på grund av spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.