Sagolika Himalaya

Länder som besöks

Typ av resa

Följ med på en sagolik resa till två unika länder omslutna av världens högsta bergskedja. Vi inleder resan i Kathmandu i Nepal med hela sju världsarv. Här i "Gudarnas stad" har de två stora religionerna buddhismen och hinduismen samsats i århundraden och än idag finns här levande gudinnor och heliga män. Vår resa tar oss också till Pokhara, den charmiga staden där Himalayas 8000 meters-toppar speglar sig i sjön Phewa Thal. 

I det buddhistiska Bhutan färdas vi genom gröna dalgångar till makalösa 1600-tals fort och besöker det vackert belägna Tigerns näste. Att bibehålla traditionerna är den viktigaste ingrediensen i det Bhutan kallar bruttonationallycka. Här byggs varenda hus i bhutanesiskt snitt, vikten att göra konsthantverk hålls i liv och folk bär traditionella kläder.  En del av detta är också att hålla liv i landets festivaler. Vi avslutar resan med att vara med på den stora  festivalen Paro Tsechu.

 

 

 

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Nepal
 2. Dag 3 Kathmandu
 3. Dag 4 Kathmandu - Pokhara
 4. Dag 5 Pokhara
 5. Dag 6 Pokhara
 6. Dag 7 Pokhara- Kathmandu
 7. Dag 8 Kathmandu - Paro, Bhutan
 8. Dag 9 Paro - Punakha
 9. Dag 10 Punakha - Thimpu
 10. Dag 11 Thimphu - Paro
 11. Dag 12 Paro
 12. Dag 13 Paro
 13. Dag 14 Paro - Dhulikhel, Nepal
 14. Dag 15 Hemresa
Datum:
Resans pris: 49 900 kr
Enkelrumstillägg: 5 900 kr
Antal deltagare: 16-24

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm till Kathmandu tur och retur inklusive flygskatt. (anslutning från Köpenhamn, Göteborg och Oslo kan ordnas mot pristillägg) 
 • Statlig svensk miljöskatt
 • Flyg Pokhara – Kathmandu, inkl. flygskatt
 • Flyg Kathmandu - Paro - Kathmandu, inkl. flygskatt
 • Alla transporter med flyg och buss enligt programmet.
 • Alla utflykter, nationalparksavgifter och inträden enligt programmet, såsom i Nepal; Durbartorgen i Kathmandu, Patan museum, Swayambunath samt i Bhutan; Paro Dzong och nationalamuseum, Tigerns näste i Paro, Hantverksskolan i Thimpu, Punakha dzong
 • Svensk färdledning och lokala guider.
 • Del i dubbelrum på hotell inkl frukost. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Helpension under vistelsen i Bhutan, 6 dagar.  
 • Frukost alla dagar, lunch Nepal dag 3, 4, 5, 7 samt middag Nepal dag 2, 6, 14
 • Utförlig skriftlig deltagarinformation inklusive karta.
 • Visum till Nepal och Bhutan
 • All dricks


Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Råd och tips

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Nepal.
Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Bhutan.
Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Christina Sandström

  Sedan 2007 har Christina jobbat som guide och expeditionsledare i Himalaya. Genom sina många vandringar och expeditioner, samt gift och boende i Nepal, har hon fått en fin kontakt med lokalbefolkningen vilket är A & O för en lyckad tur. Christina lämnar inget åt slumpen och ser fram emot att få visa dig sitt älskade Himalaya.

Kontaktperson

 • Pernilla Palacios Reseproducent

  Att resa har sedan länge varit ett sätt att leva för Pernilla. Passionen är att få lära känna nya kulturer och att vandra i dramatiska landskap. Peru och Nepal är två favoriter dit hon gärna återvänder.  År 2000 gick en av många drömmar i uppfyllelse och det var att få komma till Tibet, där hon besökte sitt fadderbarn. Pernilla har även bott i Cuzco, Peru och på senaste resan dit var sonen med. Att resa tillsammans med barn är som att upptäcka världen på nytt! På fritiden dansas det en hel del. Gärna afrikanskt med levande, kraftfullt trumspel. Pernilla ansvarar för resor både till Latinamerika och Himalaya.

  pernilla@varldensresor.se