Sagolika Himalaya

Länder som besöks

Typ av resa

15 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Följ med på en sagolik resa till två unika länder omslutna av världens högsta bergskedja. Vi inleder resan i Kathmandu i Nepal med hela sju världsarv. Här i "Gudarnas stad" har de två stora religionerna buddhismen och hinduismen samsats i århundraden och än idag finns här levande gudinnor och heliga män. Vår resa tar oss också till Pokhara, den charmiga staden där Himalayas 8000 meters-toppar speglar sig i sjön Phewa Thal. 

I det buddhistiska Bhutan färdas vi genom gröna dalgångar till makalösa 1600-tals fort och besöker det vackert belägna Tigerns näste. Att bibehålla traditionerna är den viktigaste ingrediensen i det Bhutan kallar bruttonationallycka. Här byggs varenda hus i bhutanesiskt snitt, vikten att göra konsthantverk hålls i liv och folk bär traditionella kläder.  En del av detta är också att hålla liv i landets festivaler. Vi avslutar resan med att vara med på den stora  festivalen Paro Tsechu.

 

 

 

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Nepal
 2. Dag 3 Kathmandu
 3. Dag 4 Kathmandu - Pokhara
 4. Dag 5 Pokhara
 5. Dag 6 Pokhara
 6. Dag 7 Pokhara- Kathmandu
 7. Dag 8 Kathmandu - Paro, Bhutan
 8. Dag 9 Paro - Punakha
 9. Dag 10 Punakha - Thimpu
 10. Dag 11 Thimphu - Paro
 11. Dag 12 Paro
 12. Dag 13 Paro
 13. Dag 14 Paro - Dhulikhel, Nepal
 14. Dag 15 Hemresa
Datum:
Resans pris: 49 900 kr
Enkelrumstillägg: 5 900 kr
Antal deltagare: 16-24

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm till Kathmandu tur och retur inklusive flygskatt. (anslutning från Köpenhamn, Göteborg och Oslo kan ordnas mot pristillägg) 
 • Statlig svensk miljöskatt
 • Flyg Pokhara – Kathmandu, inkl. flygskatt
 • Flyg Kathmandu - Paro - Kathmandu, inkl. flygskatt
 • Alla transporter med flyg och buss enligt programmet.
 • Alla utflykter, nationalparksavgifter och inträden enligt programmet, såsom i Nepal; Durbartorgen i Kathmandu, Patan museum, Swayambunath samt i Bhutan; Paro Dzong och nationalamuseum, Tigerns näste i Paro, Hantverksskolan i Thimpu, Punakha dzong
 • Svensk färdledning och lokala guider.
 • Del i dubbelrum på hotell inkl frukost. Reser du själv kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Helpension under vistelsen i Bhutan, 6 dagar.  
 • Frukost alla dagar, lunch Nepal dag 3, 4, 5, 7 samt middag Nepal dag 2, 6, 14
 • Utförlig skriftlig deltagarinformation inklusive karta.
 • Visum till Nepal och Bhutan
 • All dricks


Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Råd och tips

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Nepal.
Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Bhutan.
Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Roger Eriksson

  Roger talar kinesiska och har bott i Kina i flera år. Han har en utbildning från Öst- och Sydöstasienlinjen i bagaget och omfattande kunskaper om språk, kultur och natur i Asien. När han inte leder resor bland bergstoppar och pagoder njuter han av livet bland ejdrar och sälar hemma på Bohus-björkö. Då arbetas det med översättning av bl a kinesiska filmer.

 • Marcus Haraldsson

  Marcus är journalist, fotograf och projektledare med inriktning på internationell politik. Han har bott och arbetat på fem kontinenter och pratar kinesiska. I bokform har han berättat om Kinas utveckling mellan sina två cykelturer tvärs över landet med sju års mellanrum. Han leder nu ett internationellt projekt om gränser i rum, tid och tankar. 

Kontaktperson

 • Pernilla Palacios Reseproducent

  Att resa har sedan länge varit ett sätt att leva för Pernilla. Passionen är att få lära känna nya kulturer och att vandra i dramatiska landskap. Peru och Nepal är två favoriter dit hon gärna återvänder.  År 2000 gick en av många drömmar i uppfyllelse och det var att få komma till Tibet, där hon besökte sitt fadderbarn. Pernilla har även bott i Cuzco, Peru och på senaste resan dit var sonen med. Att resa tillsammans med barn är som att upptäcka världen på nytt! På fritiden dansas det en hel del. Gärna afrikanskt med levande, kraftfullt trumspel. Pernilla ansvarar för resor både till Latinamerika och Himalaya.

  pernilla@varldensresor.se
15 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se