Stora vandringsresan till Nepal

Avgång 2020-03-13
Hemkomst 2020-03-26

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Deltagarinformation                               Publicerat 2020-01-15

 

Namaste!

Nu är det knappt två månader kvar till Nepal-resan. Bifogat i länkar längre ner finner ni flygtider och deltagarlista, kontaktlista till hotell, praktiska tips samt en resplan. Resan är fullbokad med 18 deltagare.

Cirka tio dagar före avresa skickar vi ut era flygbiljetter, en kontaktlista, bagagetaggar och en karta per post.

Färdledare


Färdledare för resan blir Jenny Adhikari. Sedan tidigt 2000-tal delar Jenny sitt liv mellan Sverige och Nepal. Hon har bedrivit studier inom statsvetenskap och socialantroplogi med inriktning på Nepal. Jenny har studerat Europakunskap med fokus på Bosnien-Hercegovina, där hon också har bott i början av 2000-talet. Utöver svenska talar hon även nepali, serbiska, bosniska, kroatiska.
Jenny möter er i Kathmandu och står med en Världens Resor-skylt utanför flygplatsen på andra sidan gatan mitt emot utgången. 

Visum och pass
Visum krävs för svenska medborgare till Nepal. Du ordnar detta själv på flygplatsen i Kathmandu och vi ber dig ta med två passfoton för detta ändamål samt 50 dollar (USD) i kontanter att betala visumet med. Det finns förvisso en automat där man kan ta foton på flygplatsen numera, men säkrast är att ha med foton utifall automaten skulle vara ur funktion.

Då du kommer in i flygplatsen går du till en av maskinerna som står rakt fram till vänster. Där fyller du i visumansökan digitalt och tar med kvittot du får utskrivet till bankdisken några meter längre fram där du betalar för visumet. Du tar med de två kvittona och ställer dig i kön för att få ditt 30 days visa. Går du till fel kö kommer du hamna sist igen, så se till att hamna i rätt kö direkt.

Ditt pass måste vara giltigt minst sex månader efter hemkomst.

Vandringstillstånd
Vi behöver få in 1 passkopia i färg samt 2 passfoton i färg för att skicka ner till Nepal där de ansöker om vandringstillstånden. Det går bra att scanna/fotografera och maila in dem till oss eller posta.

Vänligen återkom med detta senast fredag 7 februari.   

Flyg
Vi flyger med Qatar Airlines på de internationella sträckorna på denna resa och bagagevikten är maximerad till 30 kg per person plus handbagage om 7 kg per person. På inrikesflygen får incheckat bagage väga max 20 kg och handbagage 5 kg.

Tänk på att packa det nödvändigaste i handbagaget som dina mediciner och kamerautrustning. Dessutom kan det vara klokt att resa i dina vandringskängor, eller lägga dem i handbagaget, eftersom de väl ingångna kängorna oftast är oersättliga. Fötterna är din bästa tillgång på en sådan här resa!

Vid en eventuell försening av ditt bagage skall detta anmälas direkt på den flygplats du anländer till, se till att du får ett kvitto på anmälan.

Viktigt! Kontrollera att namnen som står på deltagarlistan är stavade exakt så som det står i passet. Om namnet inte är korrekt ber jag er kontakta oss så snart som möjligt.

Slutbetalning och personuppgifter
OBS! För er som bokat genom WI-Resor görs betalningen enligt instruktioner i ert bekräftelsemail (kortbetalning eller BG), alltså inte till Världens Resor. 

Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar och beställning av olika aktiviteter. Vänligen se till att uppdatera Mina Sidor och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1. Logga in på Mina sidor, klicka här. Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt lösenord*.

2. Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3. Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (observera att samtliga förnamn och efternamn enligt passet ska skrivas in).

4. Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller via bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Har du några frågor får du gärna meddela oss så hjälper vi till.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Flygtider och deltagarlista

Kontaktlista

Praktiska tips

Resplan

Om det är något ni undrar över så hör gärna av er till mig på telefon: 08-669 55 25,
e-post: isabell@varldensresor.se eller info@varldensresor.se

Med vänliga hälsningar,
Isabell Ingevald

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan på grund av omständigheter som exempelvis väder eller transportförändringar. Förändringar kan också ske på grund av spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.