Stora vandringsresan till Nepal

Avgång 2023-03-09
Hemkomst 2023-03-22

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation           Publicerat 2023-02-21

Hej!
Nu är det cirka 15 dagar kvar till avresa. Vi skickar nu också ut era flygbiljetter digitalt(allt sänds med vanlig post för er som bett om detta). Ni blir till slut en grupp på totalt 11 personer.

Er färdledare Jenny Adhikari möter er i ankomsthallen i Kathmandu. Jennys telefonnummer är: +977 9849470592. Då ni anländer på natten blir det en kort promenad till flygplatshotellet Krishna där ni övernattar första natten, Hotel Krishna. För dig som anländer först nästkommande morgon så hämtas du upp vid ankomst på samma sätt och därefter drar den dagens program igång i Kathmandu. 

Ni behöver ta mer er EUs covidbevis som visar att ni är fullvaccinerade mot Covid. Den senaste dosen måste vara tagen tidigare än två veckor före avresa. Du behöver ha med dig covidbeviset utskrivet på papper. Obs! Ni behöver inte fylla i någon hälsodeklaration före avresa som var krav på tidigare. Har ni ingen vaccination mot covid måste ni ta ett pcr-test senast 72 timmar före avresa. 

Incheckning online 
Ni flyger med Qatar Airlines och med dem kan man checka in online tidigast 48 timmar innan avresa och senast 90 minuter före avresa. Här kan ni checka in on-line.

Du behöver använda munskydd ombord på flyget med Qatar Airlines.   

Vid ankomst i Kathmandu 
Visum krävs för svenska medborgare till Nepal. Du ordnar detta själv på flygplatsen i Kathmandu och vi ber dig ta med 2 passfoton för detta ändamål samt 30 dollar (USD) i kontanter att betala visumet med. Själva visumansökan görs via en automat på flygplatsen och även om den har en inbyggd kamera är det säkrast är att ha med foton utifall kameran på automaten skulle vara ur funktion.  

När du kommer in i flygplatsen går du till en av maskinerna som står rakt fram till vänster.  
Ni behöver fylla i kontaktuppgifterna till det första hotellet, se nedan; 
Hotel Krishna 
Adress: Sinmangal Road 9, 44600 Nepal 
Telefon: +977 159 021 83. 
 
Så här går det till: Gå till maskinerna där visum ansöks.  
1. Fyll i ett "Online Tourist Visa Form" i en av maskinerna och ta med dig kvittot du får utskrivet 
2. Gå till visumdisken och betala för ditt 30 days visa 
3. Ta kvittot och gå till passkontrollen. 
Du är nu välkommen in till Nepal. 
 
Handbagage 
Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res i dina vandringsskor och packa viktiga tillhörigheter såsom mediciner samt något ombyte i handbagaget.  
 
OBS: I handbagaget behöver du förutom pass och foto+kontanter till visumet även ha med en utskrift på EUs digitala covidbevis med QR kod.  

Allmänt
Karta kommer ni att få vid ankomst av Jenny. 

På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan

Kontakta oss om ni har frågor eller funderingar, via tel: 08-669 55 25 eller mail: info@varldensresor.se 
 
Kvarstår bara att önska er en riktigt trevlig resa Nepal! 
 
Vänliga hälsningar, 
 
Jörgen Fredriksson 


Deltagarinformation     Uppdaterat 2023-01-23

Ny information idag 23 jan, flygtider och några fler deltagare. 


Hej! 
Nu är det 2 månader kvar till er resa “Stora vandringsresan till Nepal”. Ni är idag 12 deltagare och glädjande har vi beslutat att vi kommer att genomföra resan med detta.

Nedan finner ni länkar till en uppdaterad resplan, praktiska tips med litteraturlista, preliminära flygtider samt en kontaktlista över de hotell ni ska bo på. Tänk på att läsa igenom all information i god tid innan resan med tanke på bl.a. vaccinationer med mera.

Cirka tio dagar före avresa postar vi flygbiljetter per post. Karta får ni av Jenny på plats i Nepal. Vi mejlar då även ut ett avresemeddelande som ni får på samma sätt som denna information, dvs digitalt. 
 
Er färdledare är Jenny Adhikari som är bosatt i Nepal.  

Sedan tidigt 2000-tal delar Jenny sitt liv mellan Sverige och Nepal. Hon har bedrivit studier inom statsvetenskap och socialantroplogi med inriktning på Nepal. Jenny talar också nepali. Jenny har studerat Europakunskap med fokus på Bosnien-Hercegovina, där hon har också bott i början av 2000-talet. Hon talar serbiska/bosniska/kroatiska. 
 
Inresekrav 
För att komma in i Nepal behöver ert pass vara giltigt i sex månader efter hemkomst till Sverige samt att ni behöver visa upp ett intyg på att ni är fullvaccinerade mot Covid. Visum skaffas på plats vid ankomst i Kathmandu. Läs mer om detta i praktiska tips.  
 
Deltagare och avreseort 

Stockholm 
Valborg Desiree, Lindsten 
Ragnhild Kersti Agneta, Kyrklund 
Janette Anneli, Kutlu 
Britt-Carin, Olofsson 
Helene Marie, Gabrielson 
Håll Marie Veronica, Estéen
Karl Anders, Ydergård
Gunnel Ingegerd, Karlstedt
Kjell, Karlsson
Thomas, Karlsson

Köpenhamn 
Ignacy, Miedzinski
 
Kontrollera att ditt namn är korrekt stavat med alla namn, exakt så som det står i era pass och att önskad avreseort stämmer. Om det inte stämmer är det viktigt att ni hör av er. Felaktiga uppgifter kan innebära extra kostnader för er och i värsta fall köp av helt ny biljett.  

Flygtider

Stockholm
9 mars QR170 Stockholm - Doha 08.50 - 17.00 
9 mars QR644 Doha - Kathmandu 17.50 - 00.50 (10 mars) 

22 mars QR645 Kathmandu - Doha 02.15 - 05.00 
22 mars QR6124 Doha - Stockholm 08.10 - 13.25 

Köpenhamn
9 mars QR6125 Köpenhamn - Doha 15.15 - 23.30 
10 mars QR652 Doha - Kathmandu 02.05 - 09.05 

22 mars QR645 Kathmandu - Doha 02.15 - 05.00
22 mars QR6126 Doha - Köpenhamn 08.15 - 13.10 

Kopia på pass 

Senast 4 februari behöver vi er passkopia samt ett passfoto för att köpa vandringstillstånden. Det går bra att ta foto med mobilen och maila, scanna och maila eller kopiera och posta. Det är första uppslagssidan med foto, födelsedata, giltighetstid mm som vi behöver. Ej blad med stämplar på.  
Mail: info@varldensresor.se  
Adress: Världens Resor, Tegnergatan 8, 113 58 Stockholm  
 
Ändring i programmet 
Dag 12 i programmet. Vi skulle ha fått besöka en tibetansk opera men den har tyvärr utgått då de kommer befinna sig på turné i Indien. Istället kommer vi att besöka den hinduiska platsen Pashupatinath. Resten av dagen är som tidigare. Er resplan är uppdaterad.  
Eftersom gruppen idag har färre än 10 deltagare kan det bli tal om att behöva byta flygbolag och flygtider. Resans datum kommer dock att hållas. Vi håller er informerade.  
 
Slutbetalning och personuppgifter inför resan 
Viktigt! Fyll i personuppgifter snarast 
Vänligen uppdatera dina personuppgifter på Mina Sidor. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare. Viktigt vi får in alla namn korrekta för flygbokningarna. Fyll även i passuppgifter som efterfrågas även om du mailat in en kopia på passet.  
   
1.Logga in på Mina sidor, klicka här.  Använd bokarens mejladress*, har du ett lösenord skapat sedan tidigare kan du använda det annars måste du klicka på texten "Skapa lösenord". Du får då ett lösenord skickat till din mail som du då använder för att logga in. 

2.Öppna Personuppgiftsformulär och fyll i alla uppgifter som behövs för din resa.  

3.Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro. 

Betala med kort på webben: Skrålla ner dig till slutet av sidan, där du kan betala med kort direkt. 
Betala till bankgiro: Vill du betala till bankgiro öppnar du din "PDF Bekräftelse", som finns överst på dina sidor. På den hittar du all information om ocr mm.
 
*Har ni några problem får ni gärna meddela oss så hjälper vi till. 
*Är ni flera på bokningen så är det bara bokarens mejl som fungerar att logga in med. 
 
 
Öppna dokumenten nedan för information om: 

Kontaktlista 

Praktiska Tips 

Uppdaterad resplan  

*En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex. väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.*  
 
 
Om ni har några frågor inför resan är det bara att höra av er! 
 
Med vänlig hälsning 
 
Världens Resor 
                   
info@varldensresor.se 
Telefon (växel): 08 - 6695525