Strövtåg i Mustang

Länder som besöks

Typ av resa

Flygresan är klimatkompenserad

Under åtta av resans 16 dagar ska vi göra kulturella strövtåg i den mytomspunna regionen Mustang. Vi kommer att röra oss på norra sidan av två av Himalayas högsta toppar Dhaulagiri (8167 m) och Annapurna (8091 m). Här går vi mellan traditionella byar, buddhistiska tempel och gamla fort på den dramatiska och karga tibetanska platån. Vi rör oss i de nedre delarna av Mustang, vilket gör att vi aldrig bor högre än på 3200 meters höjd. Vår färdledare, Jenny Adhikari, har ett brett nätverk som gör att vi får en inblick i det speciella liv som präglar Mustang och får möjlighet att bo i traditionella tibetanska hem. I söder har vi alltid det snötäckta Himalaya i blickfånget. Resan tar oss också till Bhaktapur, Pokhara och Kathmandu. 

Klicka dig vidare här så svarar vi på de vanligaste frågorna kring resevillkor och hur vi reser säkert under corona.

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Bhaktapur
 2. Dag 3 Bhaktapur
 3. Dag 4 Ghachok
 4. Dag 5 Marpha
 5. Dag 6 Thini
 6. Dag 7 Jharkot
 7. Dag 8 Jharkot
 8. Dag 9 Kagbeni
 9. Dag 10 Tiri, Kagbeni
 10. Dag 11 Phalyak
 11. Dag 12 Windy Pass, Jomsom
 12. Dag 13 Pokhara
 13. Dag 14 Pokhara
 14. Dag 15 Kathmandu
 15. Dag 16 Hemresa
Datum:
Resans pris: 39 800 kr
Enkelrumstillägg: 3 000 kr
Antal deltagare: 18

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm inkl. flygskatt. Avresa från Göteborg eller Köpenhamn mot ett tillägg. 
 • Svensk färdledning (Jenny Adhikari)
 • Nepalesisk guide
 • Alla transporter enligt programmet
 • Nationalparksavgifter
 • Bärare som bär vår packning under vandringsdagarna.  
 • Del i dubbelrum på hotell och homestay samt enklare pensionat under vandringen. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Helpension med frukost, lunch och middag förutom fem måltider som ej ingår
 • Utförlig skriftlig deltagarinformation inkl kartor
 • Alla inträden till museer och sevärdheter enligt programmet bland annat Bhaktapurs gamla stad, hindutemplen Changu Narayan och Pashuputinath och den buddhistiska stupan Boudnath i Kathmandudalen, frukt och juiceprovning i Marpha, Dhumba Lake och Thini Museum i Thini, kloster i Jharkot och Kagbeni, spännande möten med ortsbor i Mustang 

 

Vad ingår inte i resans pris?

 • Fem måltider under resans gång, dryck
 • Visum till Nepal (kostar 50 USD, ansöks vid ankomst och betalas kontant)

Svårighetsgrad vandringVi gör åtta strövtåg under resan som är mellan två och sex timmar varje vandringsdag med max 4-500 meter som högsta stigning på en och samma dag. Det är generellt enklare vandringar med större tonvikt på Mustangs kultur och möten med folk. Vi bor på hotell i städerna och på så kallade tehus samt guest houses i Mustang. Dessa är av det enklare slaget, men då Mustang är rätt välmående är husen rymligare och bekvämare än på annat håll på Nepals landsbygd. Vi kommer aldrig att bo högre än 3 200 möh och det högsta vi kommer till på denna resa är på 3800 meters höjd. Vi har bärare med oss som tar vår packning så du behöver endast bära en lättare dagsryggsäck själv.

Resan passar dig som har viss vandringsvana och är intresserad av möten med en spännande lokal kultur. 

 

 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Råd och tips

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Nepal.
Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Jenny Adhikari

  Sedan tidigt 2000-tal delar Jenny sitt liv mellan Sverige och Nepal. Hon har bedrivit studier inom statsvetenskap och socialantroplogi med inriktning på Nepal. Jenny talar också nepali. Jenny har studerat Europakunskap med fokus på Bosnien-Hercegovina, där hon har också bott i början av 2000-talet. Hon talar serbiska/bosniska/kroatiska.

Kontaktperson

 • Isabell Ingevald Reseproducent/administratör

  Isabell har sedan barnsben fantiserat om resor och äventyr. Direkt efter gymnasiet bestämde hon sig för att uppfylla sin dröm och bokade en enkelbiljett till Australien. Fem år senare återvände hon hem efter att ha bott i Australien, Nya Zeeland och England. Väl hemma bestämde hon sig för att kombinera sin passion för resor med nytta och utbildade sig därför till resekonsult. Under utbildningen praktiserade hon även tre månader på Sri Lanka. På Världens Resor arbetar Isabell med reseproduktion för Nya Zeeland, Sri Lanka och Nepal samt med administration. 

  isabell@varldensresor.se
 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se