Vandra i Himalaya 1

Länder som besöks

Det här är ett exempel på en skräddarsydd resa som vi hoppas kan inspirera. Hör av dig till oss med just era önskemål!

Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Vi reser till Nepal och vandrar sju dagar i Annapurna på en av Himalayas vackraste leder. Vi har fantastiska vyer över flera av Himalayas 8000 meterstoppar och på våren ser vi hur sluttningarna sprakar av färg då rhododendronskogarna står i blom. På hösten reser vi när himlen är som klarast och bergen som mest synliga. Våra första fem dagar vandrar vi på lägre höjd med nivåskillnader runt 500 meter. De sista dagarna är något mer krävande på lite högre höjd. Resan tar dig även till flera världsarv i Kathmandudalen och med hjälp av resans ciceron besöker vi ett kvinnokooperativ i byn Majhigaun. En liten del av resans pris går oavkortat till projektet. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Nepal, Bhaktapur
 2. Dag 3 Bhaktapur
 3. Dag 4 Gorkha
 4. Dag 5 Vandring, Australian Camp
 5. Dag 6 Vandring, Landruk
 6. Dag 7 Vandring, Jhinus heta källor
 7. Dag 8 Vandring, Ghandruk
 8. Dag 9 Vandring, Tadapani
 9. Dag 10 Vandring, Ghorepani
 10. Dag 11 Vandring, Pokhara
 11. Dag 12 Pokhara
 12. Dag 13 Kathmandu
 13. Dag 14 Kathmandu
 14. Dag 15 Hemresa
Resans pris: 34 500 kr
Ej prenumerant: 35 500 kr
Enkelrumspris: 3 500 kr
Antal deltagare: 12-20

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm inkl. flygskatt.
 • Statlig svensk miljöskatt
 • Svensk färdledning 
 • Nepalesisk guide
 • Alla transporter enligt programmet
 • Nationalparksavgifter och vandringstillstånd 
 • Del i dubbelrum på hotell och enklare guesthouses under vandringen. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Halvpensiondag 2 - 5 & 14 samt helpension dag 6 - 11 
 • Frukost alla dagar
 • Utförlig skriftlig deltagarinformation inkl kartor
 • Alla inträden till muséer och sevärdheter enligt programmet bland annat Bhaktapurs gamla stad, Pritvi Narayan Shan i Gorkha, Kathmandu Durbar Square, Pashupatinath och Boudnath i Kathmandu 

Är du inte redan prenumerant på Tidningen Vi går det bra att teckna prenumeration med 10% rabatt, 626 kr, vid bokning (ord.pris 695 kr). Klicka här för att kontakta oss eller ring 08-6695525.

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck
 • Visum till Nepal. Ansöks på plats. (från och med 17 juli 2019 kostar visumet 30 USD. Betalas kontant)

Svårighetsgrad: För denna resa behövs en viss fysik då terrängen är varierad och vi går mycket upp och ner. Vandringen går på höjder mellan 1500 - 3200 möh men vi övernattar aldrig över 3000 möh. Under vandringsdagarna bor vi i enkla tehus.

Tidningen Vi

Om du inte redan är prenumerant på Tidningen Vi, kan du beställa här med 10% rabatt. 12 nummer för 628 kr. En i resesällskapet behöver vara prenumerant. Klicka här för att beställa.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Råd och tips

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Nepal.
Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

Deltagare berättar

 • Resan var utmärkt. Mixen av vandring/kultur /möten. En höjdpunkt var besöket på sjukstugan i Ghandruk. Jag har fått en stor kunskap om Nepal, Markus är ju otroligt kunnig samt vår lokale guide Karma Tamang som kunde allt om allt.
  Ingrid Lundin

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Jenny Adhikari

  Sedan tidigt 2000-tal delar Jenny sitt liv mellan Sverige och Nepal. Hon har bedrivit studier inom statsvetenskap och socialantroplogi med inriktning på Nepal. Jenny talar också nepali. Jenny har studerat Europakunskap med fokus på Bosnien-Hercegovina, där hon har också bott i början av 2000-talet. Hon talar serbiska/bosniska/kroatiska.

 • Roger Eriksson

  Till vardags är Roger översättare, främst med att översätta från kinesiska till svenska. Men ibland tar han på sig färdledarkostymen och ger sig ut på vägarna istället. Det ger möjligheter både till mänskliga möten och till upptäcktsfärder i natur och kultur, både nära och fjärran. På den egna fritiden lockar naturen med vandring, skidåkning, segling och annat. 

Kontaktperson

 • Matilda Lenell Reseproducent

  Matilda har haft ett Kinaintresse sedan tonåren och har studerat och arbetat i Kina och på Taiwan i många år. Hon pratar flytande mandarin och har bl.a. forskat på miljöområdet i Kina, arbetat som guide för asiatiska turister i Sverige, som färdledare för världens resor till Kina/Taiwan, samt som informationshandläggare på Sveriges ambassad i Peking. Matilda har tränat kampsport i över 10 år och har ett särskilt intresse för österländska aspekter på hälsa och livsstil.

Det här är ett exempel på en skräddarsydd resa som vi hoppas kan inspirera. Hör av dig till oss med just era önskemål!

Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se