Vandra i Himalaya 1

Avgång 2019-03-13
Hemkomst 2019-03-27

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                               Publicerat 2019-02-28

Hej,

Avresedagen för resan Vandra i Himalaya närmar sig. Ni är 9 deltagare på resan.
Vi kommer idag sända ut detta per post till dig:

-Den internationella flygbiljett (e-ticket)
-Resplan
-Bagagetaggar
-Kontaktlista

Kartor får ni av färdledare Jenny på plats. Kontrollera din biljett med ditt pass så att namn och övriga uppgifter stämmer. Packa dina viktigaste tillhörigheter så som mediciner etc. i handbagaget. Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening.

Kontaktlista, uppdaterad flyg-och deltagarlista (uppdaterad), samt praktiska tips för resan finns i länkar nedan. Flygtiderna har ändrats lite grann, men inte avsevärt. Läs noga på din biljett och på uppdaterade flyg-och deltagarlista i länken nedan. Det ska gå att själva checka in på Turkish hemsida 24 timmar innan avgång om ni vill göra det, annars kan ni vänta tills ni anländer på flygplatsen. Försök att vara där minst 2 timmar innan avgång. 

Vill även påminna er om att ha 25 USD i kontanter samt två passfoton till visumansökan som sker på plats när ni anländer i Nepal (ni får tillbaka dessa pengar i lokal valuta från er färdledare). 

Färdledare
Resan leds av Jenny Adhikari och ni träffar henne vid ankomst till Kathmandu, hon kommer ha en Världens Resor skylt med sig. Läs mer om Jenny längre ned i förra meddelandet. 

Unn Edberg, Chefredaktör på tidningen VI önskar er en trevlig resa, läs hennes brev till er här.

Kvarstår att önska en trevlig resa!

Med vänliga hälsningar

Matilda Lenell

Välkomna att kontakta mig om ni har frågor inför er resa:
Tel: 08-669 55 25
matilda@varldensresor.se

*På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan*


 

Deltagarinformation                                Publicerat 2019-01-14

Namaste!

Det är nu lite mindre än två månader kvar till resan Vandra i Himalaya.  

Ni är en liten grupp med 9 deltagare, och vi har beslutat att genomföra resan. Det finns fortfarande möjlighet om någon vill boka på. I länkar nedan finns praktiska tips, resplan, deltagarlista och flygtider med olika avreseorter. Kontaktlista till hotellen som ni kommer bo på kommer i en länk på denna sida senare i veckan, så håll utkik här. Tänk på att läsa igenom all information i god tid innan resan med tanke på bl.a. vaccinationer med mera. Kontrollera att era namnuppgifter är korrekt stavade och att önskad avreseort stämmer. 

Klicka på länkarna nedan för information om:

Resplan

Kontaktlista

Flyg-och deltagarlista

Praktiska tips

 

Färdledare
Jenny Adhikari

Sedan tidigt 2000-tal delar Jenny sitt liv mellan Sverige och Nepal, största delen i Nepal. Hon har bedrivit studier inom statsvetenskap och socialantroplogi med inriktning på Nepal. Jenny talar flytande nepali. Jenny har även studerat Europakunskap med fokus på Bosnien-Hercegovina, där hon har också bott i början av 2000-talet och talar förutom nepali, engelska och svenska även serbiska/bosniska/kroatiska.

Pass och visum

Svenska medborgare behöver visum till Nepal. Detta skaffar ni på flygplatsen i Kathmandu och för detta behöver ni 2 passfoton samt 25 USD i kontanter. Jenny(er färdledare) kommer att betala tillbaks dessa pengar till er i lokal valuta.

Ditt pass måste vara giltigt i sex månader efter hemkomst till Sverige.

Vandringstillstånd

Vi behöver få in era passkopior samt 2 passfoton för att skicka ner till Nepal där de ansöker om era vandringstillstånd. Det går alldeles utmärkt att scanna/fotografera och maila dem till oss eller posta så klart. Vänligen återkom med detta senast 4 februari.

Flyg

Vi flyger med Turkish Airlines på den här resan. Flygtider hittar ni i länken nedan.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan
Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar, beställning av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera Mina Sidor och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs: alla förnamn enl passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna meddela oss så hjälper vi till.

Avreseinformation

Cirka tio dagar före avresa publicerar vi avreseinformation på denna webbsida och med post skickas ca 10 dagar före avresa flygbiljetter med e-biljettnummer, karta och bagagetaggar.

Kontakta mig om ni glömt meddela att ni har någon allergi eller annat hälsorelaterat som vi kanske bör känna till (eller meddela det till färdledaren om det behövs). Hör av er till mig om ni har funderingar om något som har med resan att göra.

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex. väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.

Behöver du komplettera din hemförsäkring inför resan kan du läsa informationen från Gouda nedan. Har ni frågor är ni välkomna att höra av er.

Reseförsäkring för dig under 70 år

Reseförsäkring för dig över 70 år

Tveka inte att höra av dig om du har frågor!


Med vänliga hälsningar
Matilda Lenell
Reseproducent Asien/Himalaya              

Mejladress: matilda@varldensresor.se

Telefon (växel): 08-6695525