Vandra i Himalaya 1

Avgång 2019-10-14
Hemkomst 2019-10-29

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                        Publicerat 2019-10-04

Hej Himalayaresenärer,

Nu är det bara 10 dagar kvar till er resa Vandra i Himalaya. Med vanlig post skickar vi era flygbiljetter, resplan, kontaktlista (finns även som länk nedan) samt kartor. Eftersom det är fredag idag kan det hända att dessa inte kommer till er brevlåda förrän på tisdag 8/10.

Ni är fortsatt en liten grupp på fem personer på resan.

Individuell incheckning
Sker på Arlanda senast 1 ½ timme före avgång. Bagaget ska checkas hela vägen till Kathmandu. Er färdledare, Jenny Adhikari, kommer att möter er utanför flygplatsen på andra sidan gatan mitt emot utgången när ni landat. Hon kommer stå där med en Världens Resor skylt (hon får inte gå in på flygplatsen). Det går att nå henne på detta nummer om det skulle behövas: +977 9849470592

För att komma ut med sitt bagage ur flygplatsen måste man visa upp sin bagage-tag. Var vänlig och spara den och ha den nära tillhands tills ni kommit ut ifrån flygplatsen.

Visum till Nepal
Svenska medborgare behöver visum till Nepal. Detta skaffar ni på flygplatsen i Kathmandu och för detta behöver ni 2 passfoton samt 30 USD i kontanter. Ditt pass måste vara giltigt i sex månader efter hemkomst till Sverige. Jag har förstått att länken för att fylla i visumansökan som står om i dokumentet praktiska tips inte fungerar. Det går fint att fylla i blankett för detta på flygplatsen vid ankomst i stället. Se instruktioner om procedurerna runt visumansökan på flygplatsen i dokumentet praktiska (se länk nedan).

Kopia på pass och visum
Ta gärna en kopia på ditt pass och visum och ta med på resan, eller ta ett foto på dem och skicka till dig själv. Det är alltid bra att ha om det skulle tappas bort på vägen.

Individuell incheckning
Sker på Arlanda senast 1 ½ timme före avgång. Bagaget ska checkas hela vägen till Kathmandu. Er färdledare, Jenny Adhikari, kommer att möter er utanför flygplatsen när ni landat med en världens resor skylt (hon får inte gå in på flygplatsen). Det går att nå henne på detta nummer om det skulle behövas: +977 9849470592

Dengue-febern i Katmandu
Det verkar som att Dengue-febern i Katmandu har lagt sig sedan jag skickad mejl till er om för ett par veckor sedan, men ett tips är ändå att ta med myggspray och ev. myggnät för att vara på den säkra sidan.

Packning
Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina promenadskor och se till att dina viktigaste tillhörigheter så som mediciner kommer med i handbagaget.

Nu återstår bara att önska er en fantastisk resa!

Vänligen

Matilda Lenell

Reseproducent Himalaya/Asien

matilda@varldensresor.se

08-6695525


Deltagarinformation                                Publicerat 2019-08-09

Namaste Himalayaresenärer,

Nu är det bara ca två månader kvar till er resa. Det är i nuläget bara fem bokade på resan, men vi har ändå beslutat att genomföra er resa i år. Det finns fortfarande möjlighet om någon vill boka på. Det finns många fördelar för er att vara liten grupp. Bland annat kommer färdledaren ha mycket tid för er. Vi har behövt göra ett par smärre förändringar i resplanen som presenteras nedan.

Hör av dig till oss senast på mån 12/8 och bekräfta att du accepterar dessa.

Cirka tio dagar före avresa publicerar vi avreseinformation på denna webbsida och med post skickas ca 10 dagar före avresa flygbiljetter med e-biljettnummer, karta och bagagetaggar.

I länkar nedan finns praktiska tips, resplan, deltagarlista och flygtider samt kontaktlista till hotellen som ni kommer bo på. Tänk på att läsa igenom all information i god tid innan resan med tanke på bl.a. vaccinationer med mera. Kontrollera att era namnuppgifter är korrekt stavade och att önskad avreseort stämmer.

Färdledare för resan blir Jenny Adhikari

Sedan tidigt 2000-tal delar Jenny sitt liv mellan Sverige och Nepal, största delen i Nepal. Hon har bedrivit studier inom statsvetenskap och socialantropologi med inriktning på Nepal. Jenny talar flytande nepali. Jenny har även studerat Europakunskap med fokus på Bosnien-Hercegovina, där hon har också bott i början av 2000-talet och talar förutom nepali, engelska och svenska även serbiska/bosniska/kroatiska.

Höjning av resans pris på grund av liten grupp
För att kunna gå runt ekonomiskt (kostnaderna för liten grupp är betydligt högre) kommer vi bli tvungna att höja resans pris med 1000kr/person. Vi kommer att skicka ut en uppdaterad bekräftelse och faktura via separat mejl inom kort.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan
Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar, beställning av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera Mina Sidor och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här. Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs: alla förnamn enl passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna meddela oss så hjälper vi till.

Datumändring för flyget (resan flyttas fram en dag)
På grund av liten grupp har vi fått beställa nya individuella flygbiljetter för er, detta medför en flygförändring som flyttar fram hela resan en dag, och förlänger vistelsen i Nepal med några timmar i slutet på resan, vilket gör att ni landar i Sverige en dag senare (på morgonen resdag 16 istället för på kvällen resdag 15 som står i programmet). Sammantaget gör denna flygförändring att ni får mer tid i Nepal totalt. Ni reser ut 14 okt och kommer hem 29 okt. På hemresan kommer ni behöva göra ett stopp i Olso. Se flyg och deltagarlista i länk nedan.  

Små ändringar i program (dessa står ej med i resplanen i länken längre ned)

-Resdag 2: Ni kommer landa i Nepal på eftermiddagen istället för runt lunch som står i programmet. På grund av detta har vi beslutat att lägga två nätter i den fina staden Bhaktapur istället för en natt som står i programmet. Detta för att ni ska kunna få den stadsvandrings som står beskriven i programmet samt ha tid att ”landa” i Nepal innan vandringen påbörjas.

-Resdag 3 & 4: Ghorka-projektet som står om i resplanen kommer att utgå i år för att det inte längre tjänar sitt syfte längre. Ni kommer istället besöka ett kvinnokooperativ som arbetar med att motverka trafficking samt främja skolgång för barnen i byn, vilket varit mycket uppskattad av tidigare resenärer. Det går att se videor från projektet här och här. Färdledare Jenny Adhikari är själv engagerad i projektet (och finns med i videon). På kvällen samma dag kommer vi bo en natt på det uppskattade och trevliga Riverside Spring Resort i orten Kurintar istället för i Ghorka.

-Resdag 15: Ni kommer ha dagen till förfogande i Katmandu innan flyget avgår på sen eftermiddag (istället för morgonen som står i resplanen). Er färdledare kommer ge er tips på ställen att besöka och aktiviteter för den sista dagen.

Pass och visum
Svenska medborgare behöver visum till Nepal. Detta skaffar ni på flygplatsen i Kathmandu och för detta behöver ni 2 passfoton samt 30 USD i kontanter. Ditt pass måste vara giltigt i sex månader efter hemkomst till Sverige. OBS! Läs instruktioner om hur ni söker visum i länken ”praktiska tips” nedan.

Vandringstillstånd
Vi behöver få in era passkopior samt 2 passfoton för att skicka ner till Nepal där de ansöker om era vandringstillstånd. Det går alldeles utmärkt att scanna/fotografera och mejla dem till oss eller posta så klart. Vänligen återkom med detta senast 13 september.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Resplan

Praktiska tips

Flyg-och deltagarlista

Kontaktlista (hotell och boenden)

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex. väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.

Tveka inte att höra av dig om du har frågor!

Med vänliga hälsningar,
Matilda Lenell


Reseproducent Asien/Himalaya                 
Mejladress: matilda@varldensresor.se
Telefon (växel): 08-6695525