Vandra i Himalaya

Avgång 2018-11-14
Hemkomst 2018-11-28

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                       Publicerat 2018-10-29


Namaste, 

Nu är det bara några dagar kvar till er resa Vandra i Himalaya. Per post kommer jag att skicka era flygbiljetter (e-tickets), kontaktlista, resplan, karta samt bagagetaggar. Gruppen består av 11 personer som alla flyger från Stockholm, samt er färdledare Jenny Adhikari som finns på plats i Nepal.

Visum
Vi vill påminna er om att ta med två foton för det nepalesiska visumet som ni söker vid ankomst samt 25 USD/person i kontanter. Dessa pengar får ni tillbaka i nepali rupies av er färdledare Jenny Adhikari. På så sätt har ni en liten startkassa. Utöver fotona är det också bra att ni också ta med er en kopia på passet (sidan med passnummer och 

Individuell incheckning
Sker på Arlanda, Landvetter eller Köpenhamn senast 1 ½ timme före avgång. Bagaget ska checkas hela vägen till Kathmandu. Var snälla och kontrollera att flygbiljetterna stämmer och att det är samma namn som ni har i passet som också står på biljetten. Om så inte är fallet måste ni höra av er snarast.

Packning
Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina promenadskor och se till att dina viktigaste tillhörigheter så som mediciner kommer med i handbagaget. 

Ankomst
Vid ankomst till Nepal kommer er färdledare Jenny Adhikari att vara på plats och möta er. Hon har en skylt med Världens Resors namn på.

Kvarstår bara att önska er en riktigt trevlig resa!

Matilda Lenell

matilda@varldensresor.se
Tel: 08-669 55 25


Deltagarinformation                     Publicerat 2018-09-13


Namaste Nepal-resenärer!

Nu är det inte långt kvar till resan Vandra i Himalaya. I länkar nedan finns praktiska tips, resplan och deltagarlista. Ni är 11 stycken anmälda på resan idag.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan

Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar, beställning av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera Mina Sidor och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar(obs: alla förnamn enl passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna meddela oss så hjälper vi till.

Färdledare är Roger Eriksson


Roger talar kinesiska och har bott i Kina i flera år. Han har en utbildning från Öst- och Sydöstasienlinjen i bagaget och omfattande kunskaper om språk, kultur och natur i Asien. När han inte leder resor bland bergstoppar och pagoder njuter han av livet bland ejdrar och sälar hemma på Bohus-Björkö. Då arbetas det med översättning av bl a kinesiska filmer. Roger har lett många av våra vandringsresor i Nepal.

Information om pass, visum och vandringstillstånd
Visum krävs för svenska medborgare till Nepal. Detta ansöker du själv om på flygplatsen i Kathmandu och vi ber dig ta med två foton för detta ändamål samt 25 dollar att betala visumet med. Kostnaden för visumet ingår i resans pris men du behöver betala visumet vid ankomst.  Dessa 25 dollar kommer du att få tillbaka av färdledaren i lokalvaluta. Som ett litet startpaket av nepalesiska rupies. Du behöver ett pass som är giltigt sex månader efter det att du åker in i Nepal.

För ert vandringstillstånd behöver vi få in två foton (pass eller körkortsfoto går bra) samt er passkopia. Det går alldeles utmärkt att ni scannar in båda dessa och mailar till oss. Att skicka med post går givetvis också bra. Dessa uppgifter behöver vi senast 5 oktober.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Flygtider och deltagarlista

Resplan

Praktiska tips

Kontaktlista


Behöver du komplettera din hemförsäkring inför resan kan du läsa informationen från Gouda nedan. Har ni frågor är ni välkomna att höra av er.

Reseförsäkring för dig under 70 år

Reseförsäkring för dig över 70 år


Om det är något dokument ovan som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er.

Extra viktigt!

  • Kontrollera att ditt namn är stavat exakt så som det står i ditt pass och att alla namn är med i den ordning som står och att önskad avreseort stämmer.
  • För er som ännu inte fyllt i alla uppgifter vi behöver under ”Mina Sidor”, gör detta så snart som möjligt. Det gäller även försäkringsnummer samt en kontakt till någon vi kan kontakta om det skulle behövas. Ej medresenär.
  • Glöm inte fylla i allergier eller kostönskemål på din sida under ”Mina sidor”.
  • Glöm ej 2 foton + passkopia till oss senast 5 oktober
  • Ditt pass måste vara giltigt i sex månader efter hemkomst till Sverige

 

Med Vänlig hälsning

Pernilla Palacios

Mail: pernilla@varldensresor.se
www.varldensresor.se
Telefon: 08-669 55 25