Brinnande lönnlöv

Avgång 2018-11-13
Hemkomst 2018-12-03

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                   Publicerat 2018-10-27

Hej bästa Japanresenärer!

Nu är det inte långt kvar till avresan till Japan. Era e-tickets, resplan, kontaktlista, kartor samt bagagetaggar skickas till er med vanlig post. Inrikesflygbiljett från Kagoshima till Tokyo kommer färdledaren Pele Siljedahl tar med sig själv. Max bagagevikt för inrikesflyg är det samma som långflyg med Finnair.

Individuell incheckning
Sker på Arlanda, Kastrup och Umeå senast 1 ½  timme före avgång. Se till att bagaget checkas hela vägen till Osaka (Kansai International Airport). Er färdledare Pele Siljedahl kommer att ta samma flyg från Helsingfors AY077 och kommer att vara vid gaten (med Världens Resors skylt) på flygplatsen i Helsingfors för att hälsa. Återsamling vid ankomsthallen i Osaka efter att ni har gått igenom passkontroll, hämtat bagage och gått igenom tullen. Hans telefonnummer är +81-(0)80-4373-1300.

På flygplanet kommer ni att få fylla i ett Immigration card och på detta fyller ni i det första hotellet ni bor på i Japan. För denna grupp är det enligt nedan;

Hearton Hotel Kyoto, 405 Funaya-cho, Nakagyo-Ku, Kyoto 604-0836

Tel: +81-75-222-1300

Efter ankomst åker vi med en hyrd buss från flygplatsen till Kyoto, lämna bagage på hotellet och sedan äter vi välkomstlunch tillsammans. Mycket bra tillfälle för att lära känna varandra. Därefter promenerar i staden i lagom tempo, vilket brukar vara ett bra sätt för att skaka benen och kunna få en ordentlig sömn på kvällen inför kommande spännande dagar framför er.

Tiderna och terminal står nu på era biljetter. Titta noga på er e-ticket så att namnet är rättstavat. Ett förnamn räcker men det är viktigt att det står alla efternamn på biljetten. Det är OK att bindestreck eller apostrof inte står med på biljetten. Om det förekommer fel så meddela oss så fort som möjligt. 

Packning
Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina promenadskor och se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner kommer med i handbagaget. Se gärna till att ha med något som skyddar mot regn, förslagsvis en poncho som är lätt att packa och smidig att röra sig i när ni är ute.

För att underlätta transporterna under resan kommer vi att skicka huvudbagaget framför oss vid tre tillfällen. Det är därför viktigt att du tar med dig en dagsryggsäck där du får plats med det nödvändigaste för dessa dagar. Se till att du alltid tar med dig ditt pass. Det finns schampo, tvål och ofta något att sova i (yukata – bomullskimono alt en mer västerländsk variant på nattsärk) att låna på hotellen. 

Bagageskick 1: Från Kyoto till Nagasaki (utan huvudbagage två nätter)

Bagageskick 2: Från Nagasaki till Akime (utan huvudbagage en natt)

*bagageskicks schema kan ändras beroende på aktuella förhållanden under resans gång

*Vänligen observera att Världens Resor står för bagageskick 1 kolli per person. Om du vill skicka fler bagage blir det resenärens egen kostnad som kan betalas färdledare på plats. Bagageskick av en vanlig resväska kostar ca.150kr/kolli.

Boende
Som tidigare meddelat bor vi både på hotell i västerländsk och japansk stil på denna resa. Att bo på japanskt sätt innebär att vi kommer att sova på madrasser som rullas ut på tatamigolven. Det är inte alls ett mer obekvämt sätt att bo, men det gör att man rör sig lite mer på marknivå.

Några användbara fraser under resan;

Ohayo: God morgon. *låter lite som den amerikanska staten ”Ohio”

Konnichiwa: Hej!

Oyasumi: God natt.

Itadakimasu: Inget motsvarande ord på svenska men så säger man när man börjar äta mat för att tacka för maten och dem som lagat måltiden.

Gochisosama deshita: Tack för maten.

Oishii: Gott.

Daijobu: Ingen fara/Det går bra.

Arigato: Tack.

Subarashii: Underbart.

Kore kudasai: Jag vill ha detta.

Mizu/Juusu/Biru kudasai = Jag vill ha vatten/juice/öl, tack.

Kekkou desu: Det är bra. /Nej, tack.

Sumimasen: Ursäkta mig.

Onaka peko peko: Jag är vrålhungrig. Lite på gulligt sätt men kanske lättare att komma ihåg!

Kore wa nan desu ka?: Vad är detta? Vad heter det?

Det är bara att höra av dig om du vill veta mer eller är osäker hur det ska uttalas.

Uppdateringar om resan
Det finns inga stora ändringar om resans innehåll, men en resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex väder, tranportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.

Praktiska tips och flyg- och deltagarlista är uppdaterad och kan hittas under deltagarinformation om du skrollar ner denna sida.

Om det är något ni funderar på under resans gång är det viktigt att ni påtalar eller meddelar färdledaren så snart som möjligt så att vi har möjlighet att hantera det. Vi på kontoret finns också alltid här om det är något du undrar över.

Kvarstår bara att önska trevlig resa. Itterasshai!

Akio Noshi 

På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar duinformation om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan


Deltagarinformation                          Publicerat 2018-09-12

Konnichiwa minasan (Hej allihopa)!

Nu är det cirka två månader kvar till resan till Japan. Nedan finner ni praktiska tips, kontaktlista med alla hotell, en uppdaterad resplan samt en flyg- och deltagarlista. Information om slutbetalning och personuppgifter hittar du också i detta brev. Resan har idag 16 deltagare anmälda.  

Cirka tio dagar före avresa får ni avresemeddelande via e-post och vi skickar ut ett kuvert med e-tickets för flyg, användbara kartor och bagagetaggar.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan

Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar, beställning av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera Mina Sidor och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs: alla förnamn enl passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna meddela oss så hjälper vi till.

Er färdledare före resan blir Pele Siljedahl
Pele är numera bosatt i Stockholm efter att ha bott i Japan i över 10 år där han arbetade med att bygga upp företaget Tempur i Kobe. Förutom studier i japanska ligger teceremoni och bågskytte honom varmt om hjärtat. Pele är en väldigt omtyckt färdledare och har lett flera uppskattade resor till Japan och Korea för Världens Resor.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Flygtider och deltagarlista (uppdaterad 25 okt)

Resplan

Kontaktlista

Praktiska tips (uppdaterad 25 okt)

Kontrollera noga att ditt namn i flyg- och deltagarlistan nedan överensstämmer med ditt pass (ett förnamn räcker men det är viktigt att det står alla efternamn), samt att rätt avreseort är angivet enligt era önskemål. Det är alltid bra att ha första förnamnet med om det inte är tilltalsnamnet. Kontakta oss snart som möjligt om något inte stämmer.

Om det är något dokument ovan som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er.

Behöver du komplettera din hemförsäkring inför resan kan du läsa informationen från Gouda nedan. Har ni frågor är ni välkomna att höra av er.

Reseförsäkring för dig under 70 år

Reseförsäkring för dig över 70 år


Homestay
Inför familjevistelsen i Kagoshima är det trevligt att ha med en liten present från Sverige. Det behöver inte vara någonting dyrt, men gärna lite fint inslaget vilket japaner uppskattar. Kanske något att smaka eller litet hantverk. (Tips: generellt har japaner svårt för lakrits, även jag själv som har bott i Sverige flera år, så ta gärna med någonting annat.) En bra idé kan vara att ta med något album med bilder, pappersformat eller digitala, för att kunna visa hur ni bor och lever i Sverige.

Om det är något ni undrar över så hör gärna av er till mig på telefon 08-669 55 25 eller e-post: akio@varldensresor.se eller info@varldensresor.se

Med vänliga hälsningar

Akio Noshi  

*En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.*