Brinnande lönnlöv

Avgång 2019-11-12
Hemkomst 2019-12-02

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Deltagarinformation             Uppdaterat 2019-10-07

 

Konnichiwa minasan (Hej allihopa)!

Nu är det cirka två månader kvar till resan till Japan. Nedan finner ni praktiska tips, kontaktlista med alla hotell, en uppdaterad resplan samt en flyg- och deltagarlista. Information om slutbetalning och personuppgifter hittar du också i detta brev. Resan har idag 8 anmälda och vi hoppas att det blir fler bokningar.

Cirka tio dagar före avresa skickar vi ut ett avresemeddelande via epost och ett kuvert med e-tickets för flyget, några kartor och bagagetaggar.

Färdledare för resan blir Pele Siljedahl
Pele är numera bosatt i Stockholm efter att ha bott i Japan i över 10 år där han arbetade med att bygga upp företaget Tempur i Kobe. Förutom studier i japanska ligger teceremoni och bågskytte honom varmt om hjärtat. Pele är en väldigt omtyckt färdledare och har lett flera uppskattade resor till Japan och Korea för Världens Resor.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan
Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar, beställning av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera Mina Sidor och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

OBS! Vi behöver passuppgifter och födelsedatum för att kunna boka upp inrikesflyg från Kagoshima till Tokyo så vänligen fyll i dessa uppgifter först om ni inte gjort det än.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här. Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs: alla förnamn enl passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna meddela oss så hjälper vi till.

Uppdatering om resan
Dag 3 & 4, Program i Kyoto:

Vi besöker natursköna Arashiyama med bambuskog och Tenryuji som det står i resplan, men vi har tagit bort vandring/strövtåg till Takao på grund av att vandringsleden är fortfarande delvis förstörd efter tyfon förra året. Vi har kastat om program i Kyoto och uppdaterad resplan för att det blir bra flöde i programmet. Vi besöker stenträdgården Ryoanji, Gyllen paviljongen och Nijoborgen som planerat men inte samma ordning som tidigare. Istället för vandring till Takao besöker vi Tofukuji med den fantastiska trädgården av Mirei Shigemori.

Annars finns det inga ändringar från tidigare resplan.

Homestay
Inför familjevistelsen i Kagoshima är det trevligt att ha med en liten present från Sverige. Det behöver inte vara någonting dyrt, men gärna lite fint inslaget vilket japaner uppskattar. Kanske något att smaka eller litet hantverk. (Tips: generellt har japaner svårt för lakrits, även jag själv som har bott i Sverige flera år, så ta gärna med någonting annat.) En bra idé kan vara att ta med något album med bilder, pappersformat eller digitala, för att kunna visa hur ni bor och lever i Sverige.

Boende
På denna resa bor vi både på hotell i västerländsk stil och på japanskt ryokan. Att bo på ett japanskt ryokan innebär att vi kommer att sova på madrasser som rullas ut på tatamigolven i traditionella japanska rum. Det är inte alls ett mer obekvämt sätt att bo, men det gör att man rör sig lite mer på marknivå.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Flygtider och deltagarlista

Resplan

Kontaktlista (uppdaterat 7/10)

Praktiska tips

Kontrollera noga att ditt namn i flyg- och deltagarlistan nedan överensstämmer med ditt pass (ett förnamn räcker men det är viktigt att det står alla efternamn), samt att rätt avreseort är angivet enligt era önskemål. Det är alltid bra att ha första förnamnet med om det inte är tilltalsnamnet. Kontakta oss snart som möjligt om något inte stämmer.

Om det är något dokument ovan som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er.

Om det är något ni undrar över så hör gärna av er till mig på telefon 08-669 55 25 eller e-post: akio@varldensresor.se eller info@varldensresor.se

Med vänliga hälsningar
Akio Noshi  

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex väder, tranportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.